Скандал с протестираща, свързаха я с ГЕРБ

Децата ми не са назначени по политическа линия, заяви Пеловска
Обновена: 19 фев 2013 21:48 | 19 фев 2013 18:05, Веселина Йорданова
346
Скандал с протестираща, свързаха я с ГЕРБ
Даниела Пеловска. Снимка: Булфото

Вносителят на писмото с исканията на протестиращите до правителството Даниела Пеловска трябваше да отговаря на неудобни въпроси за връзките си с политиката, вместо да защитава исканията на недоволните на пресконференцията в Министерския съвет.

Тя категорично отрече близки отношения с ГЕРБ "или когото и да е", като нарече такива твърдения "абсолютни инсинуации".

В коментар на факта, че дъщеря й е зам.-кмет на столичния район "Изгрев", а синът й е юрисконсулт в Столична община, тя заяви, че „позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му“. Даниела Пеловска уточни, че децата й заемат постовете, защото са висшисти, преди ГЕРБ да дойде на власт и не по политическа линия.  Тя беше питана и за връзките си със СДС, като посочи, че не е била член на Националния изпълнителен съвет, а на Националния съвет на синята партия.

Според медийни публикации Пеловска е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика" в Добрич, управител на "Добруджански протеин" и на „Хранителни стоки" ЕООД, Добрич, собственик и на хотел в Кранево.
Тя е сред създателите на СДС в Добрич, била е член на Националния съвет на синята партия. През 2005 г. я напуска и оглавява кандидат-депутатската листа на "Новото време" в Добрич. През 2009 г.. Пеловска е част от екипа на ДПС. Друго нейно дете - дъщеря й Сидония, спечели кулинарното шоу „Lord of the Chefs" и получи като награда ресторант в центъра на София.

„Госпожите дойдоха при мен в 12.15 ч. и единственият предварителен разговор, който сме имали, е дали ще дойдат и ще искат да говорят, държа да го кажа", уточни премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в МС.

На него тя се представи като вносител на писмото на Инициативния комитет, което депозирала вчера в Министерския съвет около 9.30 часа, но не сама и за доказателство предложи медиите да видят записите от камерите на правителството. Не търсете под вола теле, защото няма да го намерите, коментира още Пеловска.

Исканията в писмото били на хората от митинга в неделя и организационният комитет от 12 души решил тя да внесе писмото заедно с други протестиращи.

Тя обясни, че получила обаждане от началника на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, че трябва да дойде да получи отговор на писмото. Пеловска не познавала другите представители на протестиращите на пресконференцията в Министерски съвет от Сандански.

За протеста в неделя в момента се изчаквало потвърдително писмо на Столична община, тъй като на 24 февруари ще се избира патриарх и това ще наложи определени ограничения в движението.

 "Варненци също са ме оторизирали“, защити се тя. „Недейте да мислите, че нашите протести са насочени специално срещу правителството. Те са насочени против политическата система от 23 години насам до днес“, обясни още Пеловска.

Още по темата
Даниела Пеловска се разграничи от „хората, които са на митинги да хвърлят павета, да нараняват хора, да чупят, да обръщат кофи и да палят“.

„Нека господин Семерджиев да ме подведе под отговорност за това, че 60 милиона не са влезли в хазната, които са свързани с нарушения по лицензията на ЧЕЗ, а са прекратени поради процесуални нарушения, които се съставляват в това, че човекът, който е получил от ЧЕЗ, представителя, тези актове, някой не е погледнал, че няма пълномощно за това, обясни тя.

Винаги съм била лоялен и коректен човек, изтъкна тя. Пеловска, която заяви, че ако правителството подаде оставка, Народното събрание ще се срине, по-късно каза, че Борисов не изпълнява нейните искания, а тези на протестиращите.

Разровете си тиражите и вижте, когато трябваше да атакувам Тошко Тодоров, бившия зам.-началник на НАП, дали съм го направила. Аз съм човек с позиция, изтъкна тя. От публикации в медии за скандала от началото на 2009 година обаче личи, че в интервюта тя прави различни разкрития за Тодоров, когото обвинява в покриване на далавери на фирми и смяна на партии с цел облагодетелстване.

По-късно се оказа, че Даниела Пеловска е пращала писмо на Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР. В него тя благодари за „светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем“ и предлага деца на загинали полицаи да „почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
17
 
! Отговори
... преди 11 години
facebook/dpelovskaВижте и профила и постовете които е пускала и се замислете дали не е *** на ГЕРБ!Разпратете и профила по форумите!
221
0
 
33
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Българи, идва време разделно. Идва ден, в който трябва да изберете дали ще подкрепите мълчаливо да ви крадат, мачкат, лъжат, правят на ***, или ще се изправите лице в лице с крадците и грабители на България. В името на вашите деца, родители и бъдещето на България. Неделя 24.02.2013 11:00, всенароден протест!
220
0
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
facebook/dpelovskaВижте и профила и постовете които е пускала и се замислете дали не е *** на ГЕРБ!
219
1
 
18
 
! Отговори
Дон Кихот преди 11 години
А кой е бащата на Даниела Пеловска?
218
0
 
23
 
! Отговори
схеми и корупция преди 11 години
Снимайте и качвайте в You Tube, за да видят как еничарите защитават монополите. България трябва да бъде създадена отново, с напълно нови хора. Всичко е ужасен абсурд и изход няма с тези партии и политици!
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na taq m.yrsha nomerata i mogat da minat v Sofia , no ne e v Dobrich ..... tam na povecheto hora tozi subekt i familiata i sa do bolka izvestni.Basi naglosta , nqma takova bezochie.
216
6
 
14
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
За да се докаже, че наистина е от протестиращите Пеловска е с разбита глава на Орлов мост! Тя е една от пострадалите!
215
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГОГАТА....Какво като подаде оставка...Кой да дойде на власт-ТАТКО ТИ ЛИ..Ти откъде знаеш,че и той няма да краде като всички досега и още по-лошо-НИЩО полезно няма да направи...ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ СИСТЕМА Е ЗАГНИЛА....ПО- малко истерично плямпане в нета и повече излизане на улицата е ДОБРЕ
214
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** с фабрика щото била в управлението!
213
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само наркомани и пияници видях. Аз свърших с протестите заради тези ***.
212
3
 
14
 
! Отговори
Хайде преди 11 години
Ако си на страната на протеста запиши една точка:Национализация на всичко придобито извън трудови доходи през последните 23-ри години.Какво ще кажеш.
211
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази вечер видяхме алигофрените на сидер -ага
210
1
 
29
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Автогол за Бойко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
209
3
 
40
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
ГНУСНА *** !!!!Цялото и изявление беше,че благодари на БУДА и го възхвалява и ,"представяйки протестиращите" каза,че всички правителства без ГРОБ са виновни ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ !!!ОКТОПОДЪТ БУДА СЕ РАЗПРОСТИРА ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА !!БУДА ДЕЙСТВА КАТО ИСТИНСКИ ДОНОСНИК,ИЗПОЗЛВА ГНУСНИ ***,ЗА ДА ЗАМАЖЕ СИТУАЦИЯТА!!ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВК!
208
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поп Кръстю предаде Левски и цял народтия попадии предадоха народакак можахте точно в дена на гибелта на Апостола?
207
0
 
31
 
! Отговори
Ако е истина преди 11 години
"Децата ми не са назначени по политическа линия".Ако е така утре излез пред протестиращите и ги повтори тези думи
206
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради такива нагли стрини, страдат всички. Както и тези *** които опорочават стачката с голите си тела и безумията с хвърлянето на тези камъни по хората. Ако може да изчезнат всичките тези низши същества и да хващаме вече верния път. С простотия не се стига далеч.
205
2
 
14
 
! Отговори
Дядо от село преди 11 години
Драги коментиращи и протестиращи, само като и видите фамилията, ще разберете, че е от БКП, не БСП. Тя е от клана на Пело Пеловски, на когото беше кръстен град Пелово, сега град Искър.
204
0
 
43
 
! Отговори
bivol.bg преди 11 години
Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево - "София пласт". Проверка в Агенцията по вписванията показва, че Пеловска е доста имотна и на практика е милионер.Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев.
203
0
 
12
 
! Отговори
Ма преди 11 години
Макарон