Да ни вземат лиценза? Необяснимо е, рекоха от ЧЕЗ

Цените трябва да са прозрачни, съгласни са от дружеството
Обновена: 22 фев 2013 15:35 | 22 фев 2013 14:08,
191
Да ни вземат лиценза? Необяснимо е, рекоха от ЧЕЗ
Снимка: БТА

Стартирането на процедура по отнемане на лицензиите на „ЧЕЗ Електро България” АД и ЧЕЗ Разпределение България” АД е необяснимо. Ще направим всичко необходимо в законоустановения срок и по законоустановения начин, за да докажем, че няма основания за подобни действия. Toва се казва в изявление на Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, изпратено до медиите.

„Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме всички закони в държавата“, категоричен е той. Докладал посочва, че дружеството иска да продължи да работи, да подобрява обслужването на клиентите и да осигурява качествено електроснабдяване за хората от Западна България.

„Искаме да продължим да работим с общините за подобряване на комуникацията с клиентите и да бъдем по-близо до проблемите на хората“, подчертава той.

Докладал подчертава, че България е единствената страна в ЕС, в която все още няма функциониращ либерализиран енергиен пазар.

Верният път за постигане на по-добри условия на електроснабдяването е отварянето на пазара и разбиването на монополния модел по цялата верига. Така хората ще могат да избират своя доставчик по това, което предлага, и ще могат да го сменят, когато са недоволни от него. Това е най-добрият начин на регулация, смята той.

Според него цените трябва да са образувани по един напълно прозрачен и видим за обществото начин.

„Хората имат право да знаят за какво и на кого плащат, как се формират цените и кой е отговорен за тях. По този начин ще се избегнат всякакви спекулации, създаващи напрежение и несигурност. Обществото трябва да участва легитимно в процеса на ценообразуване, за да е информирано и да има спокойствието, че всичко е законно, справедливо и в негов интерес“, се казва още в изявлението.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България подчертава, че всичко, което дружеството прави е видимо и прозрачно.

„През годините от 2005 г. до сега направихме много, но има още много да се направи, да се инвестира, да се подобряват услугите на електроснабдяването, да се работи за либерализация на пазара и енергийна ефективност и ние се ангажираме да продължим да работим за това“, завършва той.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че чешки дипломати в Брюксел са се заели със ситуацията около проблемите на енергийния гигант ЧЕЗ в България, където компанията е изправена пред опасността да й бъде отнет лицензът и много от членовете на Европейската комисия вече са получи съответната информация, съобщи Чешката осведомителна агенция (ЧТК).

"На правителствено равнище Чехия е привлякла вниманието на членове на ЕК към събитията, свързани с компанията ЧЕЗ в България, а именно на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, еврокомисаря по конкуренцията Хоакин Алмуния, еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле", заяви посланикът на Чехия в ЕС Мартин Повейшил в изявление за чешки журналисти.

Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт и еврокомисарят за вътрешния пазар Мишел Барние също са били информирани, добави посланикът.

Чешкото правителство, както и ЧЕЗ, в която държавата държи мажоритарен дял, няколко пъти изразиха убеждение, че ЧЕЗ не нарушава нито българското законодателството, нито директивите на ЕС, допълва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: токлицензцениЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
5
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
KOITO E PODPISAL DOGOVORITES TEZI 4ESHKI UTREPKI,DOJIVOTEN! NEZABAVNO !
119
0
 
5
 
! Отговори
DeDe преди 11 години
По новините на евронюз казаха че сметките на българите за декември са били завишени 120% и затова е паднало правителството .Сега си ги искайте откраднатите пари .Не плащайте кражби разсрочено.
118
0
 
5
 
! Отговори
БАИ ГУДЖО преди 11 години
НЯКОИ БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ НАЦИЯ КОЯТО СЕ НАПИВА С БИРА НЕ МОЖЕ ДА УЧИ НАЦИЯ КОЯТО ИСТРЕЗНЯВА С БИРА ПАНОВЕТЕ ОТ ЧЕЗ ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ ТОВА АКО НЕ ДА СИ ПРИГОТВЯТ ВАЗЕЛИН ДА БЪДАТ БИТИ Е...НИ И ОПОЗОРЕНИ
117
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
135 *** какво са ти виновни ЧЕЗ че нямаш пари или че НЕК фалира заради Цанков камък и БЕЛЕНЕ.
116
0
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 11 години
Тока не се пренася с камион мой човек. АЕЦ е в паралел с национална енергийна система. Виж някой твой познат електричар да ти обясни нещата. Говорим за територия с дължина няколкостотин километра само. На НЕК му се полага само за преноса. Може и в Хасково да си. Това значи 100% натоварен АЕЦ и излишни вятърни централи, ТЕЦ-ове и др. Преко сили небходими за върховите натоварвания. АЕЦ тогава ще е пряк конкурент на ТЕЦ Марица Изток. Чия собственост е последния и да не го ядосаме - сещай се.
115
6
 
1
 
! Отговори
da преди 11 години
Ние, българите имаме огромен проблем, но той не е ЧЕЗ. И понеже всеки народ си заслужава управата ние не правим изключение. С това мислене няма да се оправим и след 13 000 години. Явно отново още не сме дорасли за промяна!
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Или ЧЕЗ или България.Това е въпросът!Не може техен служител да си е направил табло без електромер,а началниците му да излизат с обяснението,че това табло било за нуждите на етажната собственост.Дори и така да е всички знаем,че и там има електромери.Месеци наред е плащал по няколко лева.И вместо санкции ръководителите му застават зад професионализма и лоялността му!Ето това господин Апостолов е наглост която народът ни няма да търпи!
113
1
 
14
 
! Отговори
долу ЧЕЗ преди 11 години
Ходете си грабители във Вашата държава! Не искаме повече да Ви слушаме, че не може да се вземе лиценза, може и то ще бъдете съдени за кражбите.Взимайте си фалшивите елктромери Вашата единствена инвестиция и си ходете иначе ще стане късно!
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще им вземем лиценза но пък ще им дадем носни кърпички и ... кофа възелин и шут отзад на изпроводяк
111
1
 
10
 
! Отговори
МАХДИ! преди 11 години
ОБЕДИНЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!!НЕКА ПРОГОНИМ ЗАЕДНО ОТ СТРАНАТА ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ!!НЕКА ПРОТЕСТИТЕ НЕ СПИРАТ ДОКАТО НЕ ИЗПЪЛНЯТ НАШИТЕ ИСКАНИЯ!!!ВРЕМЕ Е РОБА ДА СЕ НАДИГНЕ 23 ГОДИНИ НИ Е-ХА МАЙКАТА ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ!!!ВЪН НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИЙ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!СЪД ЗА ВИНОВНИЦИТЕ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ 23 вече!!!
110
0
 
13
 
! Отговори
Вън преди 11 години
Ако имате нужда от трафопост при чез, плащате толкова рушвети колкото струва трафопостта.Същия остава собственност на чез, който трябва да се обслужва от Вас, ако нямате договор, спират Ви *** ток. ЧЕЗ не изкупува инвестиция, въпреки, че остава тяхна собственност. Всички служители на ЧЕЗ са корумпирани. Аз съм бил инвеститор и мога да Ви напиша книга за мръстотиите на ЧЕЗ. ВЪН НА ЧЕЗ ОТ БАЛКАНИТЕ, ЕВАЛА НА АЛБАНЦИТЕ.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
национализация
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, БЕЗ ЛИЦЕЕЕНЗ!
107
2
 
23
 
! Отговори
psv преди 11 години
тези от ЧЕЗ май не разбират, че ако не им вземат лиценза, народа ще им вземе главите.
106
1
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Точно тези ел. мери, дето са на снимката лесно се манипулират с пилот-сигнал и цифрите им може да полудеят. Защо не сложите чисто механични? Защото няма да можете дистанционно да ги превъртате, спрямо загубите ви !
105
0
 
15
 
! Отговори
до ЧЕЗ преди 11 години
Как става така че *** ток го бутахте на мен аз да го плащам ? Кога ще получа парите си обратно ! Некадърни, мързеливи и алчна пасмина сте както вашите *** на които подарявате тока си за наша сметка,ВЪН ОТ СТРАНАТА и ВИЕ и ТЕ !
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През годините от 2005 г. до сега направихме много, но има още много да се направи, да се инвестира, да се подобряват услугите на електроснабдяването, .... E до сега не сте ли инвестирал и БРЕ БАЛЪЦИ?!?! Къде са ни парите?
103
4
 
6
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
!!!!!!!!!!!!!И искам да попитам докога управляващите ще забраняват скока с бънджи от моста??? Сложили камери на всеки 15 метра и само чакат някой да скочи и да му връчат глобата. До кога ще търпиме? Искам национализация на моста в името на народа, както и да ловя жаби в парка до Оператаupload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Sydney_Harbour_Bridge_night.jpg
102
0
 
4
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
Или притежаваш само мрежата ниско напрежение или лиценз за продажба на ел. енергия на дребно. Не трябва и двете! Все едно държавата да подари магистралите на ЕДНА компания за превоз на хора и товари. Кой би могъл да се яви конкурент на тази компания?
101
0
 
3
 
! Отговори
Главен счетоводител преди 11 години
До 98Говорим за едно и също с тебе. 30/70 съм написалЕРП-то от една страна правилно ще го чепкамеХайде да погледнем и в Голямата работа - НЕК. Защо да не го прескочим и да му плащаме само за преноса в националната мрежа. Енергията не искам да ми я формират там в букет с разни скъпи вятърничеви централи, ТЕЦ-ове като Марица изток които ще имат вече и еко такси отгоре и т.н. Защо не се либерализира пазара и енергията да ми е евтина от АЕЦ?Х