Българи и румънци крадат айфони в Дъблин

Остават в града само за няколко дни, тръгват си с откраднатото
Обновена: 14 мар 2013 22:06 | 14 мар 2013 22:06,
165
Българи и румънци крадат айфони в Дъблин
Снимка: архив, Reuters

Престъпни банди, съставени от румънци и българи, летят до Дъблин, за да крадат айфони, което им носи хиляди евро, съобщава ирландският вестник "Хералд", цитиран от БТА.

Ирландската полиция е започнала голяма операция срещу чуждите банди, които се състоят предимно от млади, добре облечени мъже и жени от Румъния и България. Миналия петък е бил заловен румънец, който току-що бил пристигнал в Дъблин, като у него били открити девет айфона, след като си тръгнал от известен нощен клуб в центъра на града. Това означава, че той е можел да изкара над 2000 евро, отбелязва изданието.

"Начинът на действие на тези добре организирани групи е да летят до Дъблин от родните им страни, да прекарат кратък период от време там - обикновено между два дни и седмица - преди да се върнат обратно с откраднатото", казва източник, цитиран от вестника.

През последните дни са арестувани 21 души. Четирима от заподозрените са българи, а останалите 17 - румънци. Според източници на "Хералд" българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени", докато в румънските действали хора и от двата пола. Те посочват, че българските банди, действащи по ирландските улици, са "новост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: кражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
7
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Апелирам за по-коректни заглавия на подобни статии, а именно: "*** с българско и румънско гражданство крадат айфони в Дъблин".
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ave eeei stiga ste mi trili komentarite ve podlogi
68
0
 
9
 
! Отговори
Джон преди 11 години
Вчера ходих до Силистра и .... по едно време чакам на светофара и докато мигнах два пъти 'отбор' англични ми откраднаха тасовете...
67
6
 
1
 
! Отговори
АААААА преди 11 години
SOKERES BULGARE STE VI CEDIN KA SI ISKAME ! BULGARIA E NASHA NIE VI UPRAVLAVIAME IDVA NASE VREME !!!!!!! VYN OT NASA STRANA !!!
66
1
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 11 години
Не сменяй темата. Придържай се към въпроса и неговите отговори. Имам познат който има кафе и там ходят само роми. Един ден един от ромите започнал да се жалва и моя го пита какво има, а той казва че жена му пратила само 20 000 Евро този месец. Брейй и ние работим по чужбина ама за такива пари не сме и виждали каму ли да получаваме. Сам си задай ? тия пари от какво са и защо не ни искат в АНГЛИЯ , ГЕРМАНИЯ и прочее. Вътрешните проблеми на БГ са сериозни, но и външните не са маловажни .
65
3
 
4
 
! Отговори
До-100 преди 11 години
Давам ти един съвет: Не чети тези които пишат на латиница,подминавай ги.Това не са хора които се гордеят че са БЪЛГАРИ
64
2
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
А ти не знаеш ли че почти всички *** имат регистрирани фирми по ДДС и точат бюджета дето ние го пълним.
63
3
 
5
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
*** ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ НЕЗАБАВНО,ИНАЧЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ТЕЖКО И ГОРКО НА ХОРАТА!!!
62
3
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Пич тука се пише на Кирилица . Ама като гледам дори и на латиница да пишеш си толкова неграмотен че няма на къде. Долни сме били, а ми кво праиш в България БЕ. Взимай си братята и отивай в ИНДИЯ от където си дошъл в твоята родина за по добър живот. Дискиминирани били ми много ясно БЕ . Предлагат ви се училища образование, а за вас единственото образование е да се научите как да крадете. Как ли не се опитахме да ви интегрираме. Като не ти изнася ВЪН от СОЦИАЛНИ ГРИЖИ и Безплатните привилеги
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете ясно *** от Б-я и Р-я
60
0
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Нима не е международен престиж : нивото на корупция, агентурно минало, мафия, това че премиер е мафиот, степен на бедност, недействаща правна система...нима сериозно мислиш че кражби на айфони в Дъблин пречат на инвеститори да инвестират в БГ?
59
1
 
2
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Че то в България остана ли нещо за крадене?И най важното според мен имат съвест за разлика от нашите депутати НЕ КРАДАТ ОТ БЪЛГАРИ,а от другите.
58
2
 
3
 
! Отговори
мангоджери преди 11 години
az pak katu biaf u Franciqq edin bulgarin go hvanaha da krade ot edin hipermarket! hahaha Balgarina se izloji za edna noktorizachka. Ina4e i toi psuvashe *** 4e bili kradlivi!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пишете ***, а не българи!
56
1
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Нима бягащите в САЩ мексиканци мразят САЩ... С други думи, ако имаме правова държава, ако имаме достойно заплащане и възможност за развитие, ако имаме политически партии които гледат повече за интереса на народа...икономиката ще върви. Оттам и всеки "мексиканец" ще иска да се казва българин , а не *** , турчин и т.н.
55
2
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Много е лесно да се хвърла всичко на ***.БГ се управлява от българи с много малко изключения-Костов и няколко гербаджии.Който е на власт,той отговаря за състоянието на държавата и гражданите.Народната власт даваше работа и образоваше ***.Също здраво наказваше криминалните.Сегашната власт не прави нито едното нито другото и основното-няма и капка намерение да въведе РЕД!.А това е БЪЛГАРСКА ВЛАСТ!,не е ***! Кражбите започнаха 89-та.Крадеше се от хазната,от ТКЗС-тата,от предприятията
54
0
 
3
 
! Отговори
националист преди 11 години
*** разбират само от бой.Затова бой и то здрав ваща мама ***.*** само ***!!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 11 години
Не са българи а *** , които крадат телефоните и ги предлагат на заложните къщи в България. На всеки е ясно, че престижа на България се уурони благодарение на голяма част от ромската инвазия. Но това е живота като закона ги закриля ние само може да си говорим, а бездействието на висшите кръгове винаги ще бъде облагодетелствано от РОМИТЕ.
52
1
 
6
 
! Отговори
Тези статии преди 11 години
Тези статии са част от поръчковата журналистика. Нека народа да разсъждава че *** са крадливи, че заради тях не сме в Шенген, че те са виновни за ниския ни стандарт и т.н. А истината е, че всички вреди които могат да ни причинят ***, турци, евреи и какви ли не още...са капка в морето от това което всеки ден, всяка минута ни причинява родните чисто български правителства и ще ни причиняват...По - лесно е да псуваме и мразим *** и турците отколкото да воюваме срещу БГ системата.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА ИЗЛАГАТЕ СЕ ЗА ДВА АЙФОНА ДА Е... И *** ВИ ДОЛНИ МИРИЗЛИВИ