Българи и румънци крадат айфони в Дъблин

Остават в града само за няколко дни, тръгват си с откраднатото
Обновена: 14 мар 2013 22:06 | 14 мар 2013 22:06,
165
Българи и румънци крадат айфони в Дъблин
Снимка: архив, Reuters

Престъпни банди, съставени от румънци и българи, летят до Дъблин, за да крадат айфони, което им носи хиляди евро, съобщава ирландският вестник "Хералд", цитиран от БТА.

Ирландската полиция е започнала голяма операция срещу чуждите банди, които се състоят предимно от млади, добре облечени мъже и жени от Румъния и България. Миналия петък е бил заловен румънец, който току-що бил пристигнал в Дъблин, като у него били открити девет айфона, след като си тръгнал от известен нощен клуб в центъра на града. Това означава, че той е можел да изкара над 2000 евро, отбелязва изданието.

"Начинът на действие на тези добре организирани групи е да летят до Дъблин от родните им страни, да прекарат кратък период от време там - обикновено между два дни и седмица - преди да се върнат обратно с откраднатото", казва източник, цитиран от вестника.

През последните дни са арестувани 21 души. Четирима от заподозрените са българи, а останалите 17 - румънци. Според източници на "Хералд" българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени", докато в румънските действали хора и от двата пола. Те посочват, че българските банди, действащи по ирландските улици, са "новост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: кражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
* преди 11 години
Явно никое правителство не се наема да обясни , че българин и български гражданин не е едно и също . Същото се отнася и за Румъния
49
1
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
До 59 и 63Много си ми силен пред монитора, бе ***!Големи мъже сте пред бабички, ама що ги трепете после?Ха-ха-ха!Че и компютър си купил!Ха-ха-ха!Аре, да си жив и здрав, че кой ще ми работи?Само дето умирате на 40-50 години, такъв ви е дефектния ген...По-добре - няма да вземате пенсия.То каква пенсия, *** пенсионер няма...
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 58 Който е тарикат е с двойно гражданство ти пукай гладен скоро време ще протестирате за парче хляб.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Iphone- телефон чалгар!
46
3
 
7
 
! Отговори
Марин преди 11 години
някой да им обясни, че *** не са българи и румънци.
45
0
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Сега чакаме *** да си изпие кафенцето и да изтрие пост номер 55...Часът е 07:43
44
0
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
До Анонимен 50Бай ***, аре, прибирай се в Индия!Не забравяй, че си на гости и можеш да бъдеш изкъртен като офис на ЕРП по всяко едно време! И пиши на български!
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българска работа крадете като *** после те ви виновни.Гладни и жадни ще умрете от завист и плюене по всеки и по всичко.Това не е образован народ а ***.
42
0
 
4
 
! Отговори
БГ-кратун преди 11 години
искаме в шенген.
41
0
 
13
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Наистина не мисля, че Днес.бг трябва да ни сервира такова заглавие. От ирландския печат е видно, че става въпрос за 1/един/ случай, в който 1/една/ българка е взела 1/един/ ай-фон. Явно не са извършили българи поредица от страшни международни престъпления. Това ли е най-важното, да ни занимават? Престъпници има сред всяка народност. Мене като ми задигнаха в Дъблин момче и момиче с вид на ирландци портмоне с 50 евро и документи, да се разтръбява ли? Нито съм си развалила мнението за ирландците.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия същите и нас ни крадат, ама ние няма къде да се оплачем. Отдавна се говори ,че румънски *** гастролират из нашата страна и градския транспорт най-вече в София. Нашите са си допълнение към картинката.
39
2
 
8
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Ужасно заглавие, ирландците са по-етични, в оригинал заглавията гласят: криминални банди крадат ай-фони, чак по надолу в статиите се говори за румънци и българки. Четири българки в компания са били, полицията е вървяла подире им от бар в бар, докато едната задигнала ай-фон в един бар и ги спипали на място. Изглежда на нашите ще им дадат само пробация, което опасява ирландците, че е много мека мярка. Не са ***. Срам голям, такава чаровна страна, с толкова добро отношение към чужденци.
38
1
 
6
 
! Отговори
Лука преди 11 години
До dedoviami Само като те видя, че си написал " Майами " и си ми ясен.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На *** вече "българи и румънци" ли им викат? Тогава как да се наричат българите и румънците?
36
0
 
2
 
! Отговори
aaa преди 11 години
Integriraite *** i ginauchete da ne kradat !! kakto ni savetvate ot godini.. hahahah
35
3
 
11
 
! Отговори
dedoviami преди 11 години
А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА БГ БАНДИТЧЕТА В САЩ....ТЕ ОБАЧЕ НЕ СА *** И СЕ ЗАНИМАВАТ С КРЕДИТНИ КАРТИ ,ИЗТОЧВАТ СМЕТКИ,КРАДАТ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ И Т.Н....СКОРО ХВАНАХА ТУК В МАЙАМИ НЯКОЛКО ИНДИВИДА...ЛЕПНАХА ИМ ПО 15 Г....ИМАШЕ И ЖЕНИ ЗАМЕСЕНИ....ТУК *** НЕ ПУСКАТ....КРАДЛИВА НИ Е СЛАВАТА И ТОВА Е!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени"Те отвсякъде ни връщат ***, а вие продължавайте да ги пишете "българи" и "румънци", всички знаем кой етнос се е специализирал в преджобването и дребното джебчийство.
33
6
 
29
 
! Отговори
ТМ преди 11 години
Работя в една от най-големите компании в Дъблин.Тук никой не е чувал за такива "банди" ...журналистически глупости. И тук хората знаят много добре какво е българин и какво е *** па било и то добре облечен. И що за жалка пасмина са бг журналистите дето от новина в която се говори за крадлив румънец и заловени 20 други такива да извади заглавие " Българи и Румънци крадат..." ?!?!?!
32
3
 
13
 
! Отговори
уточнение преди 11 години
Това са добре облечени интегрирани ***.
31
1
 
9
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
Taka e gospoda,nashite ***(romi) taka ni predstavqt navsqkade,zashtoto po pasport sa-Balgari i za tova ne ni iskat nikade i govorqt samo negativno za BG.i Balgarite,nas ni svarzvat samo s kragbi,prostitu-ciq,narkotrafici,prodagba na deca i vsichko losho koeto moge da se kage...ot 12 godini sam zad granica i me e sram da obqsnqvam che tova ne sa Balgari,a BG.***..taka znaqt za nas po sveta..