Българите да покажат, че не са "мигранти по бедност"

Еврокомисар Вивиан Рединг призова да не се злоупотребява с ЕС
19 мар 2013 22:32,
156
Българите да покажат, че не са "мигранти по бедност"
Вивиан Рединг Снимка: Reuters

Европейския съюз има права, но и задължения. Затова злоупотребата с правото на свободно придвижване не е допустимо. Така еврокомисарката по правосъдието Вивиан Рединг косвено се изказва по актуалния въпрос за "миграцията по бедност" от България и Румъния в интервю за германския всекидневник "Frankfurter Allgemeine Zeitung", цитиран от "Deutsche Welle".

"Решението за присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз бе чисто политическо - свързано не само с разширяването на Общността, но в определен смисъл и с германското единство. Оттук нататък бих искала европейските лидери да стоят зад взетите в миналото решения, а в бъдещите разговори за разширяването на ЕС да обмислят добре последствията от своите решения", каза еврокомисарката по правосъдието Вивиан Рединг.

Тя подчертава, че разширяването на съюза обогатява Европа като цяло. Но всяко развитие изисква време - демокрацията не се разбира от само себе си, тя също се нуждае от време. В някои страни демократичните структури още не са достатъчно устойчиви и могат да рухнат и от най-малките предизвикателства.

В Германия или в Люксембург подобно нещо не би било възможно. Вивиан Рединг говори за еволюция, но мнозина - и то точно във времената на криза, говорят за Европа на различните скорости. "Дали това важи и за правната система?", пита изданието.

Още по темата
Семейство, в което има права и задължения

"Гледам на Европа като на семейство" - отговаря еврокомисарката по правосъдието и продължава: "Реалистка съм и знам, че в рамките на Европейския съюз могат да се развият повече и различни модели на интеграция. Интеграцията в рамките на еврозоната със сигурност ще продължи да се задълбочава повече, отколкото сред останалите страни-членки.

Впоследствие Рединг дава за пример въвеждането на засилено сътрудничество между отделни държави по някои специфични въпроси, по които консенсусното решение за момента не е възможно. Например правото на развод в смесените бракове, в които двамата партньори са граждани на различни страни. В първоначалния вариант беше постигнато споразумение за общ регламент само сред 10 държави, а по-късно - те станаха общо 15. Така, според Рединг, е бил постигнат пробив, който позволява поне една голяма част от европейските граждани да се възползват от новите законодателни улеснения. Тя подчертава и това, че като еврокомисар по правосъдието полага всички усилия за укрепване на доверието в правната система. За да възникне то обаче, тази система трябва да функционира навсякъде еднакво ефективно. А за това е нужно време.

Пред германския вестник Вивиан Рединг споделя и отношението си по един проблем, който в момента е наболял - покрай миграцията по бедност. Рединг изтъква, че свободата на придвижване, което е неотменимо европейско право, е свързано и с определени задължения. При това Рединг пояснява, че никое право не може да се абсолютизира.

Така например свободата на придвижване е ограничена до три месеца. След този период всеки пътуващ в чужбина трябва да докаже, че може да се грижи сам за издръжката си и няма да е в тежест на държавата, в която е пристигнал. В противен случай става дума за злоупотреба с един важен принцип на Европейския съюз, пояснява Рединг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: миграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
32
 
! Отговори
eeeye преди 11 години
Не злоупотребявайте с ЕС казват значи а те могат да злоупотребяват с нас и с родината ни мамицата им и да гледат на нас като втора рака народ...
81
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусна евроидиотка!
80
2
 
31
 
! Отговори
ForgetMeNot преди 11 години
Ами то свободното придвижване е единственият ни келепир от членството в ЕС... Всеки се бори за оцеляване - като тая евркомисарка иска да й покажем, че не сме "мигранти по бедност", тя да ни покаже как да живеем нормално със 200 евро на месеца
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези миграционни процеси биха били приемливи за всички страни ако ЕС водеше целенасочена политика на инвестиции в икономиките на по-слабо развитите държави като България.Нещо като нов план Маршал който доказано е дал ефикт.
78
0
 
17
 
! Отговори
киккоман преди 11 години
"мигранти по бедност" юридически термин ли е? точно с нейната псевдо-терминология - в едно истинско семейство по-спелия не помага ли на по-бедния искрено, с любов? бръщолевеници разни. на г-жата бих казал, че ние бяхме приетв ЕС без никой да ни пита, политическо решение за разшерние сферата на влияние, отцепване от москва (или по-скоро париране на бъдещи опити за залитане натам), стабилизиране на балканите. искат ние да платим сметката за това? няма кинти, трябваше да ни сривате по-внимателно.
77
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Семейство!!!! В едно семейство никой не максимализира личната си печалба за сметка и на гърба на другите членове от семейството!!! Ако го прави, нормално е да се счита за патологичен случай.Рединг,наистина бедни сме,но:ако вървим по улицата,срещнем дете което яде бонбон,няма никой наоколо-не му го вземаме без значение колко сме гладни!!! Това говори също за патологичен случай.Явно вие в ЕС се нуждаете от лечение-ние сме си нормални!!!!!!
76
0
 
11
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Айде нема нужда да ни дават акъл разни изтрещяли бабушкери!Нека да ни оставят сами да се оправиме от простотиите дето ни натресоха от "великия "ЕС,да спрат да ни обработват с разни химикали от небето и да тровят природата ни, защото народът ни се свърши! Да си гледат техните проблеми и да не дават акъл на другите щото те видя се, че нямат за тях си камо ли да дават на нас.
75
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вивиан Рединг родена на 27.04.1951.Бивша порно актриса участвала в люксембургски и други европейски порно продукции.Филми като "Gobble Schmeiser","Boden und Zargen" и "Europäischen politischen Orgie" носят славата й на три континента.Започва да се занимава с политика след като се отегля от снимачната площадка
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФУК ОФ! Имигрант съм от мизерията. Бачкам 3 години в ЮК каквото намеря. Понякога заплащат под минимума щото тея от 2-я свят си ходим с мизерията в душиците и те го виждат. Като ги ръгнеш на службите си плащат сичко, ама после не ти дават бач. И пак търсиш. И тъй до безкрай!
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Вивиан Рединг, на нас ни е ястно, че ЕС не е нищо повече от един банков съюз който има за цел да пороби всяка свободна страна в европа (скоро и азия, готви се Asian Union).
72
0
 
10
 
! Отговори
атом преди 11 години
време е да се създаде нов икономически съюз от русия,китай,индия, държавите от източна европа и южна америка.това ще бъде ответен шамар за самозабравилите се европейци
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво нареваване, кви комплекси, ужас. ЕС ни направил бедни, как пък не, крадливите ни политици ни направиха бедни и бай ганьовския манталитет. Нормално да ги е страх в Европа от нашите ***, вие нали не сте тръгнали да живеете на социални там, какво сте се разпискали.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС ни направи най бедни за да използват евтината работна ръкаЕС е много по гнусна организация от Съветският съюз
69
0
 
6
 
! Отговори
атом преди 11 години
от централна и източна европа се оказаха доведените деца на ЕС.След като бяха оставени без препитание им се отказа и правото на труд и по-добър живот.Сценарият се повтори и в Китай,Тайланд,Тайван,Малайзия.Е за какво европейско семейство говорим господа от брюксел ...за колониално ли?
68
0
 
8
 
! Отговори
бай Х преди 11 години
А га правеха сиганити *** нямаха задължения... Че в балканския "чип" има важни неща, които трябва да се променят е безспорно, но не знам ония розовите "там" в Европа как ще се променят за да заживеят в обединена Европа....
67
0
 
13
 
! Отговори
Принц Иршу преди 11 години
Надявам се BRIC (Бразилия, Русия, Китай, Индия) да разкажат играта на западните агресори в лицето на ЕС и другите измислени организации, които бяха създадени само и единствено да унищожат доколкото могат славянството и не се учудвайте, че в публичните домове на запад проститутките са от славянски произход, включително и от български със сводници араби, турци, шиптари. Целта е да затрият народите ни и с българския почти успяха. :( РОССИЯ ВПЕРЕД!
66
0
 
2
 
! Отговори
атом преди 11 години
от гастарбайтерите остави безработни населението на европейските държави.това бе добре дошло за икономическите субекти и те реализираха огромни печалби от разликата за разходи по труд-а и продажни цени.настъпилата иконом.криза създаде още безработни европейци и политическите партии се намесиха в играта.С разните му политически разпоредби се опитват да спрат наплива на безработни хора от източна към западна европа.Именно с тези си решения се разбра че ЕС е едно голямо семейство в което страните
65
0
 
10
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Бря, какви са тези права, дето можели да се тълкуват като злоупотреби? Тая ояла се мадама ни плаши с развод. Ами тя плаши куче със салам.
64
1
 
12
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
ЛИЦЕМЕРИ, ама нищо да не се притеснява Вивианчето края на 2013 им ги пращаме всички *** с еднопосочен билет и да видят за к'во иде реч.
63
0
 
17
 
! Отговори
НЕ НА ЕС = СИВ преди 11 години
ЕС е подобие на СИВ, но за България вместо напредък и прогрес както беше при социализма, ЕС донесе само разорение на местните производители и търговци и мижави помощи като за бездомни прошляци. Даже имат наглостта да заявяват, че не искат бедните българи да им заемат работните места, след като са докарали цяла България до просешка тояга