Вял протест против отпадането на забраната за пушене

20-тина човека се събраха на шествие в градинката до НС
Обновена: 31 май 2013 12:32 | 31 май 2013 12:32, Красимир Ангелов
85

Снимка: БТА

Едва 20-ина души се появиха рано тази сутрин на протест в градинката до сградата на Народното събрание против идеята за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори.

Протестиращите издигнаха лозунги "Искаме цивилизована държава", "Забрана-отмяна! Стига вече", "Здравето е право, а не тровенето с дим", "Искаме чист въздух в заведенията" и други.

Още по темата
По думите на протестиращите контролът при разделението отново на зони за пушачи и непушачи ще е слаб, както и в момента, защото въпреки тоталната забрана има закрити заведения, в които се пуши.

Dnes.bg припомня, че новото правителство се обяви за либерализиране на режима за тютюнопушене на обществени места. “Атака“ дори внесе преди 2 дни проектозакон за изменение на Закона за здравето, с който предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър Таня Андреева първоначално се обяви за либерализация на тютюнопушене, но после уточни, че била против дима в заведенията. Все пак Андреева уточни, че решават депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протесттютюнопушенe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
6
 
! Отговори
ИАКСИ преди 11 години
до 51-NiakoiНедей да говориш толкова повърхностно! Нали знаеш, че ресторантьорите са алчни и 100% от заведенията ще станат "допуска се пушене" и непушачите няма да има къде да отидат и ще са принудени да се тровят.Пушачите (тези които още не искат да преминат на модерни цигари, а да си пафкат ориенталските) са малко, но са много нахални. А сега ДПС иска подпомогне потреблението на тютюн и това ще е за сметка на българските деца.Пфу!!!А дано Борисов се върне скоро!
46
7
 
3
 
! Отговори
кекуле преди 11 години
До Niakoiот това пушене съвсем сте изглупяли бе
45
8
 
16
 
! Отговори
Niakoi преди 11 години
До всички НЕУШАЧИ - ходете в заведения където не се пуши! Аз съм пушач и не ходя в заведения където не се пуши, но нямам претенции към тези които посещават такива заведения.В много заведения има *** и наркомани и тях ли да забранят? И мене не ме кефят пияните *** ама се съобразявам с това. Ако има такива не ходя там. НИЕ ПУШАЧИТЕ ПЪК СИ ИСКАМЕ НАШИ СИ ЗАВЕДЕНИЯ В КОИТО ДА СИ ПУШИМ. Вие си имайте вашите.
44
16
 
14
 
! Отговори
цветан преди 11 години
В барове кръчми и дискотеки е много неприятно когато не е задимено На тези места трябва да има пушек и малко да ти залюти на очите,и с кев да се напиеш.В сладкарници и ресторанти съм съгласен че не трябва да се пуши.А това всеки собственик на заведение сам да решава дали да се пуши или не,смятъм че е много правилно.
43
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
До 33 : Е няма такъв Зад......... и Кре...... като теб и подобни на теб.. Ако не си толкова МАЛ...Ум.... ще се огледаш, че около теб има у други хора. Като ходя на заведение искам да ВИЖДАМ хората, с които си говоря и да ДИШАМ спокойно, а не да е ЛИСИЧАРНИК и да люти на очите. За разлика от теб има хора, които се къпят и парфюмират и искат като се приберат да не миришат на ПОРОВЕ... АКо нормалното състояние ти е на ПОР и не се къпеш, няма да ме разбереш. Иска се УВАЖЕНИЕ към другите, когато ..
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТочно така напълно съм съгласен.Да ходят на сладкарница да ядът пастички.
41
0
 
0
 
! Отговори
Цитат преди 11 години
До бате Люботъй са там...
40
3
 
6
 
! Отговори
от Русе преди 11 години
И аз искам цивилизована държава. Искам да дишам чист въздух и когато отворя прозорците на дома си, а не да се задушавам и да оглушавам от миризми, прахоляк и шум от преминаващите коли, камиони и т.н. Искам да не изтърквам и без това отънелите си подметки, когато минавам по останалите камъчки, начупени плочки, железа и кал по т.н.тротоари. Искам да живея и работя спокойно в града, в който съм се родила и са ми оставили дом моите деди. Искам да пиша и чета нормални коментари, в интерес на повечето
39
14
 
12
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 11 години
Бай *** ще се обърне настрани като нас*ан, ако пред него изнасилят жена на улицата, но е много активен, когато става въпрос за пушенето. Това е негово изконно право (вижте в речника думата). За него е ОК майките с колички като влзнат в сладкарница, той да пуши като комин и да се чувства важен и значим по този начин. За него е ОК, хората като ядат в ресторанта, той да им застане над главите и да дими зловонията си. За него е ок, хората като отидат да танцуват на бар, да влизат в непрогледна мъг
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работен ден е! затова са малко!
37
13
 
16
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 11 години
Отново основно неадекватници и Бай *** се изказват в полза на отмяна на забраната. Нищо ново. За Бай *** не е проблем, че няма пари, не е проблем, че няма работеща икономика, не са проблем и вдсички други хиляди гадсоти, случващи се из държавата. То си има една мечта и цел в живота - да се изтъпанчи насред заведението и да дими евтини цигари и да се чувства човек и важен поне малко. Къде ще го караш да излиза навън. Всички, мислещи другояче, са сектисти, луди, не излизат никъде и т.н.
36
0
 
3
 
! Отговори
бате Любо преди 11 години
Абе тоя брадясалия на снимката не бачка ли в Леново България???
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кокиДа,няма да има проблем да се пуши и за мен също не е,но не и собствениците да пестят от ток и да не пускат вентилацията.А като излезеш да бъдеш все едно си бил в *** катун.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До любопитенДавам ти карт бланш да опиташ с ДДТ и щом ти хареса рекламирай!Може би пък и от иновацията да си напълниш гушката!
33
3
 
11
 
! Отговори
......... преди 11 години
Палячовци
32
13
 
17
 
! Отговори
хехе преди 11 години
Сектанти и сепаратсти виждам само на снимката ...............
31
5
 
7
 
! Отговори
до Чикатило преди 11 години
Чикатило е бил хомосексуалист,и също не е пушил
30
13
 
17
 
! Отговори
коки преди 11 години
Аз съм непушач, моето мнение е че с подходящата вентилация, няма проблем да се пуши в заведенията ! Преди забраната беше така ! А другото нещо, тази тъпотия още дълго ще разделя хората !
29
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В заведенията ще се пуши.На който не му понася да ходи да тича в парка
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората аргументираха шествието си с идеята, че трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори." -