Вял протест против отпадането на забраната за пушене

20-тина човека се събраха на шествие в градинката до НС
Обновена: 31 май 2013 12:32 | 31 май 2013 12:32, Красимир Ангелов
85

Снимка: БТА

Едва 20-ина души се появиха рано тази сутрин на протест в градинката до сградата на Народното събрание против идеята за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори.

Протестиращите издигнаха лозунги "Искаме цивилизована държава", "Забрана-отмяна! Стига вече", "Здравето е право, а не тровенето с дим", "Искаме чист въздух в заведенията" и други.

Още по темата
По думите на протестиращите контролът при разделението отново на зони за пушачи и непушачи ще е слаб, както и в момента, защото въпреки тоталната забрана има закрити заведения, в които се пуши.

Dnes.bg припомня, че новото правителство се обяви за либерализиране на режима за тютюнопушене на обществени места. “Атака“ дори внесе преди 2 дни проектозакон за изменение на Закона за здравето, с който предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър Таня Андреева първоначално се обяви за либерализация на тютюнопушене, но после уточни, че била против дима в заведенията. Все пак Андреева уточни, че решават депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протесттютюнопушенe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същото ще бъде и в Неделя на протеста против правителството!
26
4
 
16
 
! Отговори
grossmember преди 11 години
Хипари с табели.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори."----От това изречение излиза, че протестиращите срещу отпадането на забраната искат икономическите интереси на бизнесмени и ресторантьори да са над здравето.
24
8
 
13
 
! Отговори
strephen преди 11 години
МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ Е ВЯЛ ПРОТЕСТА - ХОРАТА СА НА РАБОТА А НЕ ПО ГРАДИНКИТЕ! ИНАЧЕ ПОХВАЛНО, ЧЕ Е В ТОЗИ ДЕН! И ДАНО НЯКОЙ В БЯЛАТА СГРАДА СИ СПОМНИ, ЧЕ ДНЕС Е ДНЕЯТ БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ - ОБЯВЕН ОТ СЗО!!!!! А НЕ ОТ.НАР ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕЙЗЕРА!!!!
23
11
 
4
 
! Отговори
аиде преди 11 години
в неделя пред парламента в 12
22
0
 
0
 
! Отговори
Симеон 19 преди 11 години
За това писах, да си предател не е цивилизовано. Объркана ти е ценностната система.
21
4
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 години
da si gi razdelqz zavedeniqta na pushachi i nepushachi !!! da ama nali nepushachite sa naglo pleme i vinagi sqdat na mestata za pushachite i posle mrankat !!!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм пушач,но въпреки това в задимено помещение не стоя.Спомнете си само колко пари дадоха хората за вентилация.И какво после,ми сори хора да не сте ги давали.А тези вентилаци,особенно в по-големите заведения не е като да са без пари.Ако има хубава вентилация,пушенето ви е най-малкия проблем.Лошото е,че в повечето заведения преди в които се пушеше пестяха от сметката за тока...резултата беше отвратителен,дори за хора като мен,които пушат от много време.
19
6
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 11 години
Защо с цигари, не е ли по-добре да опитате с ДДТ?(За незапознатите:ДДТ е силно токсичен инсектициди и оосигурява по-бърз ефект от цигарите).
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забрана на пушенето и легализиране на наркотиците - новите директиви на Mericans.
17
8
 
10
 
! Отговори
чобанин преди 11 години
как да протестирам бре ид*отиНа 450 км от софия съм и през деня съм на работанека ако има протести да е като хората, в неделя във всички градове
16
11
 
17
 
! Отговори
Willy преди 11 години
Аз съм непушач, но не е редно в заведенията да не се пуши. Да се направят заведения за непушачи да видим колко дни ще изкарат, освен ако в заведенията за непушачи цените са примерно тройни. Точно - тройни, заради "чистия въздух"!
15
7
 
14
 
! Отговори
цивилизован граждани преди 11 години
Напротив Симеоне, не знам кога за последно си ходил в цивилизована държава, но в Германия всеки съобщава,когато види нарушение на правилата(даже и пресичане на червено)!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЗА ЗАБРАНАТАна нормалните хора им се налага да работят и не могат да протестират на кой когато му скимне. това опорочава всички усилия за протест. нека да има един, организиран и силен протест.
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдаа... Пушенето е вредно?... явно не и според здравния министър. Не стига, че лекарите масово пушат и дават "пример", ами сега и най - висшия служител, който т уж трябва да се грижи за здравето на нацията се издънва по този начин. Да го беше казал министъра на финансите. Да по- добре е за бизнеса, то и пушачите да *** по- рано е добре за икономиката- тъкмо ще хвърлят топа малко преди да вземат пенсия.
12
19
 
14
 
! Отговори
ЗА ЗАБРАНАТА преди 11 години
ХОРАТА МАСОВО ПОДКРЕПЯТ ЗАБРАНАТА-ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА Е, ЧЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА ЗАПАЗВАНЕТО Й. ВЧЕ Е ПОДПИСАНА ОТ БЛИЗО 60,000 ДУШИ! НО НАИСТИНА 9 СУТРИНТА В РАБОТЕН ДЕН Е НЕПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ ЗА ПРОТЕСТ ! МОЛЯ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ДА НАСРОЧАТ ЧАС ЗА ПРОТЕСТ В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХОРАТА ДА УЧАСТВАТ!
11
15
 
25
 
! Отговори
Блъско преди 11 години
Не пуша ,но за мен това е глупост да има такава забрана,да се приеме закон ,например над 100квадрата заведение ,да се пуши и под тези квадрати са е забрането ,както толкова сложно има.Атези които не искат да им се пуши да не ходят в заведение за пушачи.Всичкото България втасала та до пушенето опряла
10
1
 
1
 
! Отговори
RGP преди 11 години
Е че то няма такова "отпадане на забраната". Още повече сега вече Емо фаса не е на власт.
9
0
 
1
 
! Отговори
RGP преди 11 години
Е че то няма такова "отпадане на забраната". Още повече сега вече Емо фаса не е на власт.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да го организират в почивен ден...