Вял протест против отпадането на забраната за пушене

20-тина човека се събраха на шествие в градинката до НС
Обновена: 31 май 2013 12:32 | 31 май 2013 12:32, Красимир Ангелов
85

Снимка: БТА

Едва 20-ина души се появиха рано тази сутрин на протест в градинката до сградата на Народното събрание против идеята за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори.

Протестиращите издигнаха лозунги "Искаме цивилизована държава", "Забрана-отмяна! Стига вече", "Здравето е право, а не тровенето с дим", "Искаме чист въздух в заведенията" и други.

Още по темата
По думите на протестиращите контролът при разделението отново на зони за пушачи и непушачи ще е слаб, както и в момента, защото въпреки тоталната забрана има закрити заведения, в които се пуши.

Dnes.bg припомня, че новото правителство се обяви за либерализиране на режима за тютюнопушене на обществени места. “Атака“ дори внесе преди 2 дни проектозакон за изменение на Закона за здравето, с който предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър Таня Андреева първоначално се обяви за либерализация на тютюнопушене, но после уточни, че била против дима в заведенията. Все пак Андреева уточни, че решават депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протесттютюнопушенe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
35
 
! Отговори
varg преди 11 години
Цигарите не са виновни,а алчните бизнесмени.Намалете си цените бе.Заведенията ви пак са пълни и без това.
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ясно че ще е вял, те и тия са платени от на една голяма верига за бързо хранене известна със своето гадно кафе и бира
5
2
 
8
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
В цивилизованите държави доносниците не са на почит.
4
8
 
31
 
! Отговори
вагинин преди 11 години
не се косете, ще върнат пушенето. не, че им пука за кефчетата ви, просто доган и ко трябва да си продават качаците, бюджета има нужда от налози, че имаме мераци за много неща, кръчмарите имат нужда от изглупели *** да лижат тутун и да им пият отровните ракии, погребалните бюра ще имат и те повече работа, изобщо това се казва правителство, намери начин да друпне държавата с един замах.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати темата ни навират пак.. Да има и за едните, и за другите - кво толкова сложно.. Иначе сме всички с празни джобове..
2
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, много малко ****ТИ!Мислех,че са повечко!
1
22
 
61
 
! Отговори
ЗДРАВЕ преди 11 години
НЕ НА ОТРОВНИЯ ЦИГАРЕН ДИМ !!!