Четящ маратон подкрепя Сугарев, който гладува 11-и ден

Съпричастни с неговия избор се събраха пред НС с книга в ръка
Обновена: 6 юли 2013 15:05 | 6 юли 2013 15:05,
149
Четящ маратон подкрепя Сугарев, който гладува 11-и ден
Снимка: БТА

Творби на Едвин Сугарев - стихове и есета, и откъси от книги на фотографа Николай Генов, четат техни приятели и колеги днес  пред паметника на Цар Освободител - срещу парадния вход на  Народното събрание.  На този "четящ протест-маратон" искаме да прочетем части от  книги на Едвин Сугарев и на фотографа Николай Генов, за да бъдем по този начин съпричастни с техния човешки избор", обясни за  БТА идеята на маратона Пенка Ватова от Института за литература  при БАН. 

Тя уточни, че гладната стачка на Едвин Сугарев продължава вече 11-и ден, а на Николай Генов - професионален фотограф и  пътешественик - пети ден.

Още по темата
Маратонът днес ще продължи, докато има желаещи да четат от  книгите на Сугарев и Генов, каза Ватова. Попитана дали ще призоват Едвин Сугарев да прекрати гладната си стачка, Пенка Ватова отговори, че неговите приятели са направили това многократно.

"Тези, които обаче добре го познаваме, знаем, че това е неговият начин и осъзнат избор, и затова го ценим. "Тук сме не да го поощрим да свърши живота си чрез глад, а да оценим жеста му", заяви Ватова. 

Сред дошлите на четящия маратон бяха Митко Новков, Ясен Атанасов, Теодора Димова, поетесата Екатерина Йосифова. Тя беше донесла първата книжка на Едвин Сугарев - т.нар. самиздат, издадена от самия него, на евтина хартия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гладува друг път.Фидоска му праща кюфтета всеки ден
56
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA TOZI BOLEN NIAMA LEKARSTVO
55
5
 
29
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Преди няколко часа във Варна е бил арестуван общинският съветник от Герб Янко Станев за купуване на гласове от ромските махали "Максуда" и "Владиславово".
54
9
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Еди Другарчето всяка година си прочиства организма,а сега просто му се отдава шанс да излезе от Нафталина
53
14
 
32
 
! Отговори
Едвине, продажнико! преди 10 години
Десетки хиляди хора умряха заради управлението на ГЕРБ,Сега, че един Продажен ГЕРБ-ер като Едвин може да умре:Голяма работа!!!Кой каквото си го направи - друг не може да му го направи!
52
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩОМ НА ПРОТЕСТИТЕ ИМАШЕ ХОРА С ТЕНИСКИ НА ДЖОРД СОРОС И ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ КАНЯТ "ЕКСПЕРТИ" ОТ ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО МИ Е ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!!!!!!ЯКО СЕ НАЛИВАТ ПАРИ В ПРОТЕСТИТЕ И ВСИЧКО Е ЗА ДА БЪДАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПИОНКИ ББ И ЦЦ НА ВЛАСТ!!!!!
51
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо четене, голямо нещо! Такова стълпотворение от четящи скоро не съм виждал! Не съм фен на правителството, ама като ги видя такива чорлави и мърляви, яко се замислям....
50
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на гербаджийското робство милиони пенсионери гладуваха и никой не им обръщаше внимание . А сега един умник гладувал негов проблем.
49
4
 
16
 
! Отговори
алеко преди 10 години
както казва моят герой =учени глави= пълни ***. абе смешници той на този хахвия само туй му дайте да се прави на мъченик, и докато си кара жалкият животец на топли посланически местенца народът измря от глад, умират децица от липса на пари за лекарстава за храна и лекарства, възрастни хора се изпобесиха, хорица умряха от най страшната смърт самозапалване , а той българският творец,поет ненужен тръгнал да гладува , ами пу*ни бе псе, много ни дреме, и тия араби с браадите вземи, ОТВРАТ...
48
11
 
5
 
! Отговори
slav преди 10 години
До Българин Как разбрахте че президентът има сметки в офшорни зони ахххаахахах ама вие сте си такива бг чуете нещо за някого и го говорите че те и майките ви са к....и ама не го коментираме нали, или не са к...и хахаххахаха.
47
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едвин Сугарев - Баничката. Едно време когато падна комунизма правеше същите *** номера, докато не го хванаха да яде банички тайно
46
6
 
21
 
! Отговори
упс преди 10 години
Какво се прави тоя Едвин Согарев, нали и той беше от збиртока на СДС които приватизираха икономиката за скраб.И той е като всички останали.
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този дърт ****ераст седесар не пукна ли вече, или яде тайно както преди 20 години. Стари ку*ви, нов бърдак
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сугарев е на заплата при сорос/всъщност пари на ес за нас,които назнаино защо разпределя сорос/.спрях да му чета безумията когато защитаваше шистовия газ.по едно време стана смешен,на 2-3 дни пишеше противоречащи си една на друга статии,но винаги в подкрепа на интересите на държавния департемент.според мен сугарев е масон от евреиски произход,които старателно прикрива.
43
6
 
3
 
! Отговори
vena преди 10 години
на мен не ми се мре за вас, мързелива, проста ***. не знам как Ботев и Левски са намерили сила за саможертва, като ви е имало и тогава. болно ми е да гледам как умни хора дърпат и опъват заради вас, чалгаджийски ***.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако си решил да протестираш чрез гладуване, защо не идеш на нивата да копаш и протестирай колкото си искаш. Поне ще направиш нещо за България, то на плочките е лесно.Вие докарахте демокрацията, искахте си земите, вие софиянци.Защо сега сте не доволни, когато в провинцията хората гласуваха против турците вие ги защитавахте. Години наред докато богатеехте с кражби - мълчахте.От какво се страхувате сега. За тези 23 години виновните трябва да идат в затворите.
41
7
 
8
 
! Отговори
РР преди 10 години
Някакъв откачалник гладува и ми го повтарят това всеки ден.На всичкото отгоре и евреин...До къде я докарахме...
40
7
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
Ако не си забелязал, хората от 4г. здраво гладуват,а през зимата и студуват. По-зле може да стане само ако върне мутрата. Това вече ще бъде гибелта на България. Колкото до интелектуалците, такива в БГ отдавна няма. Има графомани, халтураджии и клакьори на властта.
39
6
 
14
 
! Отговори
Bob преди 10 години
ДА МУ СЕ НАПРАВИ ПУБЛИЧНО КЛИЗМА !!!така ще се разбере, дали наистина гладува лудия Сунгарев
38
14
 
5
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
червените *** под мене айде в сибир