9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!

Едвин Сугарев: Кабинетът ще падне до две-три седмици
Обновена: 4 юли 2013 09:42 | 4 юли 2013 09:34,
187
9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Eдвин Сугарев гладува вече девети ден срещу правителството. Пише стихове, поне по една статия на ден, и чете. Обяснява, че първите три дни от гладуването са най-тежки.

"Сега минаха и се чувствам много добре, много във форма. После идва един момент, в който гладът въобще не се усеща. После отслабваш все повече и повече, не можеш да се подлагаш на големи натоварвания, но това така или иначе е много дълъг период. Той може да продължи 30-40 дни", казва политикът и общественик.

Запознава се с последиците от гладуването още през 1991 г., когато е един от 39-имата депутати, които правят гладна стачка срещу начина и лицата, които изготвят Конституцията. През 93-та гладува отново - над 20 дни с искане за оставката на президента Жельо Желев.

За сегашните гладни протести, но в подкрепа на кабинета "Орешарки", той казва: "Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя".

Още по темата

От три дни заедно с него гладува и приятелят му фотограф Николай Генов. Роднини и приятели му звънят непрекъснато по телефона, за да му разкажат как е днес на протеста.

"Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа", заканва се Едвин Сугарев и допълва с носталгия.

Прогнозата му е, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
2
 
! Отговори
Тодоров преди 10 години
ЕДвин гладува за да докара на власт тези,които от некадърност и алчност накараха хората от глад да се самозапалват. Така че г-н Сугарев,като ти е толкова силна вярата знаеш какво да направиш ако си мъж, в което се съмнявам. Да ти кажа чесно не се съмнявам-със сигурност не си!
149
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 10 години
ЖАЛКО ЗА КОМЕНТАРИТЕ ВИ -ГОВОРЯТ МНОГО ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО НА НЯКОЙ.НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМИ ТАЗИ СТЪПКА,КОЯТ НЕ КАЗВАМ,ЧЕ Е НАЙ-ПРАВИЛНА,НО ПОКАЗВА,ЧЕ НА ЕДВИН МУ ПУКА ЗА НЕСПАРАВЕДЛИВОСТТА В БЪЛГАРИЯ.УВАЖАВАМ ТОЗИ ЧОВЕК,ЗАРАДИ ГРАЖДАНСКАТА МУ ПОЗИЦИЯ ПРОТИВ ДС НА БКП МАФИЯТА!МОЛЯ СЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО-СКОРО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ЕДВИН ДА СПРЕ,ЧЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА!
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЛА ГЛАДУВАЙ В КЪЩИ, ЗА ДА ТЕ НАБЛЮДАВАМ И ДА СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ГЛАДУВАШ. ГЛАДУВАЛ, АМА У ТЯХ,***
147
5
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Срам ме е за България, като чета тези коментари. Вижте писмото на Сугарев до Цацаров. Този човек знае какво прави, а и да сте против него, е грозно да го плюете.
146
6
 
8
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 10 години
да се чете "пещерен антикомунизъм!"
145
8
 
11
 
! Отговори
oro преди 10 години
още ли не си пукнал? Дано да се позадържи правителството 4-5 месеца тогава.
144
4
 
10
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 10 години
Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе! Ах, ти кого лъжеш, че не ядеш...знаеме ви вас еврейте какви сте тарикати! Това сте вие т.нар "десни" либерасти в България - пещерен комунизъм и национален нихилизъм!
143
10
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
До ххххх 163:Да ти таковам ...айката ...едераска недо......ана.
142
10
 
23
 
! Отговори
ххххх преди 10 години
Един седесар по малко да си гладува.Народа от давна е в това положение.*** тоя ако гладува оз съм космонавт.
141
4
 
16
 
! Отговори
жоро преди 10 години
наверно има наднормено тегло като го гледам, предписвам му да гладува още 20 дена и ще дойде в форма,нищо не е да гладуваш и аз гладувах ей така без нищо 15 дена и се чувствах нормално. но за сметка на това пиех по 2-3 литра вода на ден . и за тези 15 дена ми изчезна и корема и всички излишни кила
140
8
 
10
 
! Отговори
Идеев преди 10 години
И аз започвам. Но ще започна жадна стачка - лимонада, кока кола, швепс и особено вода няма да пия. И ще бъда по-твърд от Едвин, той постоянно тайно хапва и после благородно се отказва.
139
4
 
9
 
! Отговори
Един преди 10 години
Виждах го преди няколко месеца на пазара 'Красно село' Хич не беше във форма,едва ходеше...Мисля , че понататъшното гладуване ще бъде пагубно за него!
138
3
 
3
 
! Отговори
От анонимен преди 10 години
До АлексЗнам защо гладува Сугарев - явно някой пак не е мислил, като е писал :-) А сега виждам, че има и правописни грешки...
137
5
 
24
 
! Отговори
! преди 10 години
На тоз влак сме се возили вече, Еди!
136
8
 
22
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Тоя намира начин да привлича внимание с т. н. "гладна стачка".
135
7
 
20
 
! Отговори
манчо преди 10 години
Старите муцуни Едвин и Паси изпълзяха и яхват протестите! Пак са намислили някоя злина масоно-еврейте!!!
134
9
 
20
 
! Отговори
ремо преди 10 години
Същият цирк прави Еди Су и преди 20 години, после се разбра, че тайно набивал пържоли! Жалко типче, Боко плаща, маймунката Еди изпълнява номер!
133
8
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Надявам се този миризлив *** Сугарев наистина да гладува. Така по-бързо ще освободи майка България от себе си - и духом и тялом.
132
9
 
24
 
! Отговори
фют преди 10 години
Гладувай докрай Едвине, искам да опровергаеш стария равин Шломо и да станеш първия евреин в света, умрял от глад! Брадат мошеник такъв!
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stoian Ganev pone umre u NY ot rak, a toia daje za bel 4arsaf krai brega na rekata Gang nemoe da se dokopa kamo li da si zbere kle4ki ot gorata i si drasne kibrita ta da spretne edno barbekiu za bezdomnite ku4eta- a te ne sa nikak doglejdani ot tazi drjava