Мутафчиев се скара на Тренчев, че се бърка в политиката

„Право на синдикатите е да защитават социалния интерес“
54
Мутафчиев се скара на Тренчев, че се бърка в политиката
Депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Снимка: Булфото, архив

Депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев реагира остро на ултиматума на лидера на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев, който вчера заплаши, че или ще бъде свикано Велико народно събрание, което да промени Конституцията, или ще има национална стачка.

„Синдикатите трябва да са по-предпазливи по отношение на политиката“, заяви днес в Пловдив социалистът, цитиран от „Фокус“.

Според него, когато става дума за синдикален интерес на българските работници, за икономическото развитие на страната, право на профсъюзите е с участие в тристранния съвет да изразят позициите си.

Още по темата

„Тяхно право е да защитават синдикалните интереси чрез стачки, но не и да се поставят политически въпроси“, смята депутатът.

Според него, след като става въпрос за свикване на Велико народно събрание с цел промяна на управленческата система на страната, това минава границата на нормалния диалог.

Мутафчиев риторично попита какво точно трябва да реши Великото народно събрание и кой ще участва в него.

Според него единственото добро, което може да направи сега Велико народно събрание, е че ще бъде намален броят на депутатите.

„Трябва да се създаде стабилност на държавата. А вместо това имаме изказването на президента Росен Плевнелиев от петък, който говори за разделение на обществото, а в същото това време поставя разделителна линия сам. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, да бъде основата на стабилността на държавата, а не да изпада в конфликти с отделни личности, които не се харесват на обществото, каза Мутафчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
MAFIA - AL KAPONE преди 10 години
Tren4ev e porednia Mafiot za ZATVORA
49
0
 
1
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
България нема нужда от Мафиотска Групировка на Тренчев , които защитават интереси на Олигарси
48
0
 
1
 
! Отговори
КТ Подкрепа преди 10 години
Константин Тренчев КТ Подкрепа изпратиха 200 Български работника в Ада през 1997 , тоест в Братислава Словакия в завод WV без никаква квалификация за работа , освен това всички процедури минаваха през 2 посреднически Фирми като главна фирма ТРЕНКВАЛДЕР и подизпълнител MS АТЛАС , заплащане 400-450 евро на месец , което си е пълна измама , най интересното е че след 2 седмична работа се започна безпричинно съкращавен на работници за да дойдат друга група от които се получават ОГРОМНИ КОМИСИОННИ
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Синдикати, къде се покрихте през годините? Къде бяхте, когато Борисов управляваше?
46
4
 
8
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
На вниманието на всички, които продължават да четат изказвания на лица от БСП - преди да почнете да четете, проверете дали разполагате с хапчета за повръщане.
45
3
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
След съветската окупация през 1944-та и завземането на властта от горските хора в Бг винаги са управлявали лицемери. На върха на пирамидата обикновено стоеше най-големият лицемер.За първи път това не е така! Имаме за президент един честен и почтен човек, постигнал всичко със собственото си трудолюбие и находчивост. И най-важното - човек, който не е зависим от най- нечовешкото престъпно злокачествено формирование - комунизмът! Това е велико предимство на този изстрадал народ!
44
2
 
10
 
! Отговори
ii преди 10 години
Тренчев е тъпия символ на прехода, 23 г. несменяем лидер на КТ Подкрепа. Що за профсъюз с демократичен устав.
43
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той каза къде са вагоните ама ти си бил със запушени уши номер 39 Слушате избирателно и чувате само това което ви харесва А този Тренчев ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА и да си живее със семейството в Америка а не да идва два пъти в годината и да се изказва само колкото да напомни за себе си А Плевнелиев наистина е зависим от ГЕРБ и се опитва да им е в услуга
42
21
 
7
 
! Отговори
biser62 преди 10 години
Крайно време е псевдо президентът ни да си подаде оставката, време е за импийчмънт, защото Плевнелиев е продукт на кръга Капитал и винаги ще защитава олигархичните интереси, а това е в ущърб на народа, най-добре е да бъде сменен с друг по-достоен държавен глава.
41
17
 
3
 
! Отговори
4arli7 преди 10 години
" Президентът трябва да бъде обединител на нацията, да бъде основата на стабилността на държавата, а не да изпада в конфликти с отделни личности, които не се харесват на обществото, каза Мутафчиев. "- по принцип е така, но псевдо президентът никога не е бил обединител на нацията, а точно обратното, винаги е разделял хората и е действал на максимата разделяй и владей, за да постигне личните си интереси.
40
2
 
32
 
! Отговори
иванова преди 10 години
комунистите четат обръщението на Президента като дявола евангелието,никога няма да се оправим като държава,защо толкова ги е страх от избори или Велико народно събрание,защото може да им свърши царството и ще ги изрине народа и няма да се показват самодоволни по телевизиите. Немога да ги дишам.
39
5
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ТРЕНЧЕВ ДОСЕГА ДА Е ОРГАНИЗИРАЛ ПОНЕ ЕДНА СТАЧКА В ИНТЕРЕС НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ...ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С 400 ДЕПУТАТА И РЕАЛНО БЕЗ ЗАКОНОВО СЪЩЕСТВУВАЩ СРОК НА ДЕЙСТВИЕ...МОЖЕ ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА 1Г НО МОЖЕ И 10...20Г...БЕЗ ДА СЕ САМОРАЗПУСКА..ЯВНО НИ ВЗИМАТ ЗА БАЛЪЦИ И ИСКАТ ДА СИ УЗАКОНЯТ ПРОФЕСИЯТА ВЕЧЕН ДЕПУТАТ ОТ ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ..И СЪЩИТЕ ТЕЗИ МАФИОТИ ИГРАЧИ ЩЕ БЪДАТ ВЪВ ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И КАКВО ЩЕ ПРОМЕНЯТ..ПАК В ТЕХЕН ИНТЕРЕС..ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ...
38
2
 
27
 
! Отговори
Терминал 2 преди 10 години
Кой си ти бе да се караш на някого. Я си изброй още останалите ти мизерни днички в т.нар. парламент и си стягай багажа за някоя руска или северно-корейска провинция. Там ще се караш на твойте другарчета и другарки. Вън от България една от най-красивите и богати страни в света. Няма да ви дадем да я унищожавате повече.
37
21
 
5
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 39КАТО НЕ СИ НА ЯСНО НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ! ХИЛЯДАТА ВАГОНА ИЗЧЕЗНАХА ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО.КОГАТО ПИШЕШ НЕЩО БЪДИ ОБЕКТИВЕН И КОРЕКТЕН.НИКОЙ НЯМА ПОЛЗА ОТ ПРОПАГАНДА.
36
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ НАГЛЕЦ ДЕТО КУПИ СТАРИТЕ МОТРИСИ ТВЪРДЕ СКЪПО И СЕГА БДЖ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ТИНЯТА И НЕ МОЖА ДА КАЖЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХИ ХИЛЯДИВАГОНИ И КОЙ ГИ ОТКРАДНА И СПЕЧЕЛИ МИЛИОНИ СЕГА ДАВА ЪКЪЛ. Е ЗАТОВА МРАЗЯ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НАГЛЕЦИ. *** СЕ ЯКО И ПОСЛЕ КРЕЩЯТ "КОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ "
35
15
 
6
 
! Отговори
пепа преди 10 години
Много интересно! Когато в интервю попитат Тренчев по даден въпрос"ще сгачкувату ли" той отговаря- това го решават хората отдолу по организации.А сега защо го реши сам , преди организациите?
34
3
 
30
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
ВНС може да приема всякакви закони, така че това е поредната комунистическа лъжа. Страх ви е другари, защото общонационална стачка означава само едно - разделяте се с властта.
33
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам снимката - асоциирам ***...
32
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да се намали броят на депутатите е много хубаво нещо за бедна и малка България!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KATO KAZVAM SOCIALNO PONOSIMI PARI IMAM IZPREDVID 30 - 40 - 50 leva ZA EDNOSEDMI4EN KURS ORGANIZIRAN OT BYRATA PO TRUDA S LEKTORI KOITO DARJAVATA IM PLA6TA . PO TOZI NA4IN HVARLQIKI NI V RACETE NA 4ASNIKA KONTROLIRAN OT VAS BEZ DRUGA ALTERNATIVA VIE SAZDAVATE UMI6LENO MONOPOL NA 4ASNIKA KOITO E OSTAVEN DA OPREDELQ CENITE NA USLUGATA NA NQKAKAV NEOBQSNIM PAZAREN PRINCIP , BEZ DA IMA NAMESA NA DARJAVATA VAV VID NA KONKURENTNA CENA . ALOU MUFTADJIEV , TREVA NE PASEM . GLEDAME VI