Синдикатите видяха "тиктакащи бомби" и нови избори

Настояват правителството да работи, докато промени изборния кодекс
Обновена: 26 юни 2013 10:01 | 26 юни 2013 10:01,
23
Синдикатите видяха "тиктакащи бомби" и нови избори
Тренчев твърди, че мотивацията на нашите политици е само да консумират властта. Снимка: Булфото

Представители на основните синдикални организации – КНСБ и КТ "Подкрепа", подкрепиха идеята кабинетът да работи, докато приеме новия Изборен кодекс и предупредиха за масови стачки в металургията, както и за "тиктакащи бомби" в производството.

Според председателя на КНСБ Пламен Димитров става все по-ясно, че това Народно събрание няма да завърши мандата си и дори привържениците му му дават едва няколко месеца.

Той обаче смята, че не бива да се допуска грешката от февруари да се разпусне парламентът и да се хвърли оставка без решения.

"Оставка утре значи, че няма да има нов закон", посочи той пред bTV и поясни, че хората ще останат излъгани, ако не разберат, че е нужно технологично време, за да бъде приет нормативният акт.

Константин Тренчев от КТ "Подкрепа" допълни, че политиците трябва да разберат, че така не може повече.

По думите му гражданите искат почтеност, докато "мотивацията на нашите политици е само да консумират властта".

"Страната е "мултипроблемна", заяви той и обясни, че това е по вина на политиците заради "грешни или никакви решения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 10 години
КНСБ си е синдикат на БСП, повече от ясно е това. Не искат оставка, защото ще изгубят облагите, които са им обещани от новата тройна коалиция.
19
1
 
1
 
! Отговори
antisindikalist преди 10 години
На тоя синдикален лидер няма ли кои да му набучи едно нергеле и отзад
18
10
 
0
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Опитвате се още от 2005 година насам да премахнете дори и физически Българската народна патриотична партия Атака и нейния нашия Българин Волен който е втория Левски !!!
17
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Интересна диагноза-мултипроблемна.Значи ли ,че няма здраво място?
16
1
 
2
 
! Отговори
mimik преди 10 години
ei sega li se seti tartei i ti si kato ttia v parlamenta.ostavka i na teb
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Тренчо се е наконтил като за снимка! Сндикати! Живи *** са си! Почват да пъплят само когато е опечена работата. Но и те са аут!
14
1
 
15
 
! Отговори
Journey преди 10 години
И това ченге излезе от кочинката си!23г. начело на синдиката!Това ако не е тоталитаризъм, здраве му кажи! :)Да не говорим, че преди 20г. излизаше да протестира срещу комунистите, но беше беден и гладен. Играеше го и десидент.Сега КТ "Подкрепа" е една машина за пари.Напълниха го с пари всички досегашни правителства, за да озаптяват профсъюзите.Тези пък си правят бизнеса от други дейности, отново през профсъюза и още и този брадат козел иска да ме убеди, че защитава правата на работницит
13
0
 
5
 
! Отговори
www преди 10 години
До П_ПетровМного е важно това да се разбере! Хубаво е, че има хора, които си спомнят и по-стари години, защото простотиите на някои хора са константни във времето...
12
0
 
12
 
! Отговори
Работещ преди 10 години
Искарахте си като бей живота на гърба на работниците и техните пари.Постигнахте най-високите заплати в Европеския съюз и най- малка безработица.Гоолеми постижения!!!
11
0
 
13
 
! Отговори
mirorim преди 10 години
Ударника на ДС е тренчев. Като го видя и все се сещам за тов. Лукашенко и бай Тошо. Ако беше възможно щеше да изиска освен мандати и поне десет живота да му гласуват
10
0
 
11
 
! Отговори
mirorim преди 10 години
А бе този вечен тренчев от 89та все повтаря "така повече не може" и всичко прави така все повече и повече да може!!! Той е мутрата с която ДС би трябвало най-много да се гордее.
9
0
 
22
 
! Отговори
ТЕЗИ преди 10 години
ТЕЗИ ДВАМАТА ТЪРТЕИ ДЕТО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ДО СЕГА НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТ ДА ХОДЯТ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ В ТЕЛЕВИЗИЯ
8
2
 
13
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Аз съм особено внимателен към проявите на синдикатите, защото добре си спомням учителските протести, когато Орешарски "разтури седянката", подкупиха синдикалните лидери с места в евро-парламента, а учителите останаха на сухо.От това правителство решението което се иска е само едно -ОСТАВКА ВЕДНАГА!Има законово определен срок, в който парламентът да приеме поправките в Изборния кодекс и да се разпусне,а изборите да се насрочат за 1-ви септември.
7
1
 
17
 
! Отговори
симеон преди 10 години
Новият избирателен закон , трябва да се приеме от нови хора.Имам предложение: Всички , които са напуснали страната преди 20 и повече години и имат двойно гражданство , да нямат право да гласуват. Техните пълнолетни деца , родени в чужбина с двойно гражданство , също да нямат право да гласуват. Тези хора не плащат данъци на нашата държава и следователно не могат да определят нейнота ръководство и разпределението на бюджета ни.Щом са повече от 20 години в чужбина - те няма да се върнат.
6
8
 
12
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до 4 - защото има! В мименат в който се разпусне правителството БСП трябав да опитат с втори мандат, после топакта преминава в Герб и накаря - в ДПС или АТака (по усмотрение на президнта). Ак се стигне до служебен кабинет ПАРЛАМЕНАТ СЕ РАЗПУСКА. Ако паралемнат се разусне няма кой да приема нови закони, вкюличелно изборен кодекс и няма кой да понижи цениет на тока (за това се исак народно събрание). Набийте си го в главите.
5
0
 
32
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Тия се повиха ,а къде бяхте когато всички тия мачкаха народа и му пиеха кръвчицата за мизерна заплата,къде бяхте когато хората не си получаваха възнагражденията,къде бяхте тогава.Сега се появявате на готово готато почти всичко хората направиха сами без вас.Подлогии 20 год обслужвате работодатели които гледаха и продължават да не плащат осигуровки и т.н .Няма място за вас на тия протести
4
7
 
27
 
! Отговори
victor.cvetanov преди 10 години
Синдикатите са си върли бесепари. Това и децата в детската градина си го знаят :)
3
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП, ДПС и Атака да ми пишат изборния кодекс! Че то все едно да дадем на крадците да си напишат Наказателния кодекс! Не е ли Безумно!!!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо продължават да лъжат, че оставката на правителството има нещо общо с разпускането на парламента и промяна на Изборният кодекс?!?
1
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така! А не моментална оставка и връщане на ГЕРБ!