Мутафчиев се скара на Тренчев, че се бърка в политиката

„Право на синдикатите е да защитават социалния интерес“
54
Мутафчиев се скара на Тренчев, че се бърка в политиката
Депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Снимка: Булфото, архив

Депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев реагира остро на ултиматума на лидера на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев, който вчера заплаши, че или ще бъде свикано Велико народно събрание, което да промени Конституцията, или ще има национална стачка.

„Синдикатите трябва да са по-предпазливи по отношение на политиката“, заяви днес в Пловдив социалистът, цитиран от „Фокус“.

Според него, когато става дума за синдикален интерес на българските работници, за икономическото развитие на страната, право на профсъюзите е с участие в тристранния съвет да изразят позициите си.

Още по темата

„Тяхно право е да защитават синдикалните интереси чрез стачки, но не и да се поставят политически въпроси“, смята депутатът.

Според него, след като става въпрос за свикване на Велико народно събрание с цел промяна на управленческата система на страната, това минава границата на нормалния диалог.

Мутафчиев риторично попита какво точно трябва да реши Великото народно събрание и кой ще участва в него.

Според него единственото добро, което може да направи сега Велико народно събрание, е че ще бъде намален броят на депутатите.

„Трябва да се създаде стабилност на държавата. А вместо това имаме изказването на президента Росен Плевнелиев от петък, който говори за разделение на обществото, а в същото това време поставя разделителна линия сам. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, да бъде основата на стабилността на държавата, а не да изпада в конфликти с отделни личности, които не се харесват на обществото, каза Мутафчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
79
 
! Отговори
Пойнт преди 10 години
Шеф на ДАНС - 15 минути, Изборен Кодекс - 6 месеца. ОСТАВКА БЕ!!!
9
2
 
50
 
! Отговори
АТОМНИКА преди 10 години
аз пък се чудя защо ние хорта невзми да се обединим и да ви изметем.толква години ни лъжите за светло бъдище и най нагло ни грабите.време е вече да помислим за лидер тотална смяна на управлението в държавата.
8
4
 
75
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Както си подкарал да размахваш пръст наред, що не вземеш да викнеш утре и посланиците на Франция и Германия да им се накараш яко, докато не почервенеят от срам и не започнат да викат "Слава на БКП!"
7
7
 
32
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Скарали се двама от отпадъците на света, голям праз!
6
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първо на медиите размахаха пръст, после протестиращите били *** и ***, сега се карат на синдикатите... в този ред на мисли, затвърждавам убеждението си, че комунистите с нищо не са променили своето съществуване и сме на път към нова комунистическо-болшевишка диктатура
5
7
 
84
 
! Отговори
БАЙ КОЛЬО преди 10 години
*** И АГЕНТЧЕТА, КОЛКОТО ПО-БЪРЗО СЕ ОМЕТЕТЕ ,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ .
4
4
 
91
 
! Отговори
Радой преди 10 години
Тоя министър него ли разследваха за присвояване(кражба)
3
5
 
88
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Като гледаш оядената, комунистическа *** на снимката, според теб - "От коя страна сте?", не е ли риторичен въпрос? :)
2
6
 
83
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Интересно, остана ли на кого да не се "скарат"? На синдикатите, на президента, на медиите, на интелектуалците, на опозицията, на посланниците, на народа си......Ами ние да си ходим, пък те нещо си там да управляват! Боже, смили се над изстрадалия ни народ!!!
1
5
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента постави разделителната линия, от една старана цивилизования избор, от другата олигархията и ксенофобията. Вие от коя страна сте? И не смятате ли че във всяка Европейска страна тази линия съществува и за разлика от България там политиците не я прекрачват. А тука даже и след като са я сгазили десетки пъти, дори и оставки не се подават