#ДАНСwithme 49-и ден с искания за оставка

Протестиращите поискаха президентско вето на редакцията на бюджета
Обновена: 1 авг 2013 21:45 | 1 авг 2013 20:00, Веселина Йорданова
174

Снимка: БулФото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха в района на площад "Независимост" за 49-и пореден ден. Недоволните отново настояваха за незабавна оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.
Още по темата

Обичайно протестът беше озвучен с тромби, свирки, вувузели и тъпани. Недоволните поискаха от президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху промените в Закона за държавния бюджет за 2013 г. Хората символично ръкопляскаха на държавния глава и изразиха одобрение към неговата позиция за подкрепа на гражданското общество в България.

Със скандирания „Оставка” протестиращите се отправиха към Народното събрание. Впоследствие част от протестното шествие достигна до Орлов мост и блокира движението в района, а друга част от недоволните останаха пред Народното събрание.

До металните ограждeния на Народното събрание две циркови артистки изпълняваха различни номера зад плакат с надпис „Депарламентаризация – клоунизация”. Пред паметника на Цар Освободител бяха поставени две пиана с лозунги като "Отсвирвам ви", "Ела и ти на площада - тук сме за твоето бъдеще". Около целия паметник са накачени лозунги, които отправят послания за оставка на управляващите.

Тази сутрин за пореден ден протестиращите се събраха "на кафе" пред сградата на Народното събрание, където депутатите приемаха на второ четене промени в Закона за държавния бюджет за тази година.

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова заяви пред „Фокус“, че Столична община е подложена на партиен натиск, за да прекрати протестите в София. Тя подчерта, че компетентните институции – органите на реда и прокуратурата, оценяват изключително високо действията на общината във връзка с гражданските демонстрации.

„Имахме специална сесия на Общинския съвет, на която директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов обясни, че опитите за притискане и ограничаване на протестиращите по-скоро може да предизвикат остра реакция, която крие рискове от ескалация на напрежението", каза Фандъкова. Тя увери, че се прави всичко възможно, за да бъдат опазени животът и здравето на хората, както и да няма ескалация на напрежението. "Вече видяхме какво означава това”, коментира кметът.

Според Фандъкова е необходимо да бъде установено, имало ли е провокатори сред протестиращите и полицаи, превишили своите правомощия в нощта на 23-ти срещу 24-ти юли.
 

Информацията е актуализирана към 21.40 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
хора без работа!!! намерете си такава!
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, какво ще стане като подадат оставка - едно голямо нищо!
107
6
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
Абе, защо броите само дните на протеста. Никъде няма информация кой ден е от протеста против протеста.
106
8
 
10
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Абе за какво все забърквате Бойко? То стана като с Костов - все той ни беше виновен, а пък сега Бойко.Тук става дума за победа на гражданското общество, а някои от нас продължават да пренасочват енергията ни към една или друга партия, без значение, и това е само отклоняване от главното. Айде спрете се! По-гадна тройна коалиция от настоящата не сме имали.
105
3
 
12
 
! Отговори
ББ е пидал преди 10 години
ЦвЦв е ***
104
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени *** , според вашия план кога ще дойде светлото бъдеще ?Нагли манипулатори , продажници.ОСТАВКА!
103
1
 
8
 
! Отговори
до бай мангау №142 преди 10 години
КОМАЙ НАЙ-ОМРАЗНИТЕ ХОРА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ/МНОГО СЕ ИСКЕФИХ КАК СЕ ДЕРЕ С ЦЯЛО ГЪРЛО НА ЕДИН МИТИНГ:"ДПС,ДПС..."/ И БАРЕКОВ ДЕТО КАТО ВОДЕЩ НА БТВ НАРЕЧЕ ДЖОН МАКЕЙН ФАШИСТ!ТЕЯ Е ЯСНО ЧЕ СА МАНГАЛОФИЛИ ОТВСЯКЪДЕ!ОБАЧЕ ОНЯ МУЛТИМИЛИАРДЕРА ИВО ПРОКОПИЕВ ДЕЙСТВА ПО-ПОДЛИТЕ И МРЪСНИ НАЧИНИ КОЕТО НЕ Е СЛУЧАЙНО ТЪЙ КАТО ЗНАЕЩИ КАЗВАТ ЧЕ БЕЗ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ ЩЕ ФАЛИРА ПО-БЪРЗИЯ НАЧИН!
102
10
 
18
 
! Отговори
Бъдещето на РБ преди 10 години
БЪДЕЩИТЕ МАФИОТИ СЕ КОВАТ в БОЯ ......Протестиращите не напразно влачат със себе си и малките си деца. По този начин, хем взимат повече пари, хем малките им деца се научават на занаят как да псуват, да блокират кръстовища, да се бият с полицията, да хвърлят камъни, да тероризират мирните граждани. Малките деца на протестите това са бъдещите мафиоти!
101
9
 
15
 
! Отговори
Купени сте!!! преди 10 години
До 133"А, то тука само червени ****ерунгели останали да се упражняват на правопис."Аааа бъкано е със ***, гейбури и яневи пидали....
100
2
 
8
 
! Отговори
Хо-Хо-Хо преди 10 години
Шансовете ви за победа правят квантов скок. БАНКЕРИТЕ са с вас :-))). nikikm.blog.bg/politika/2013/08/01/vajno-evropeiskata-komisiia-nanese-neochakvan-udar-vyrhu-ban.1135651 Ние не сме виновни, че хората са глупави и алчни, и са се налапали с по два-три кредита заяви г-н Хърмърпърцумян Ние не сме карали насила никого да взима кредити, всичко това е било изцяло доброволно решение. Не е наша вината, че печелим пари за сметка на глупаците, ако нямаше *** нямаше да има и банки."
99
9
 
6
 
! Отговори
бай мангау преди 10 години
И ние, ***, не ви искаме, червени ***! Цветелин Кънчев, когото изкарахте от затвора, за да се коалирате с него, е мафиоз като вас. Къде са парите за ***?! Откраднахте ги и се опитвате да баламосвате хората, че ние сме ***. А *** са сегашното правителство и половината парламент - червенокафявоеничарската част...
98
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми разработени изодзаде резби ,та вие се оказахте по меки и от женския полов орган наречен ПЛЕВНЯлиев не защитавам сегашните ,ама имам чувството че не малка част от протестиращите биха били кандидат гей парадчици заради подкрепата на ПЛЕВНЯЛИЕВ за вето, опазил ни бог от такива народо предатели .....
97
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТHE ПатриотКакво чакаш , без това всеки ден дрънкаш глупости.
96
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка ама на пу...ина коледа не го ли разбрахте това
95
22
 
24
 
! Отговори
Xxx преди 10 години
Оставка и после ? И защо искат оставка ? Никой не знае ! За 50 лева ...
94
15
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
"Ела и ти на площада - тук сме за твоето бъдеще"."Ако вие сте моето бъдеще то по-добре да се самоубия!
93
24
 
19
 
! Отговори
321 преди 10 години
А, то тука само червени ****ерунгели останали да се упражняват на правопис.
92
17
 
12
 
! Отговори
Даола преди 10 години
На снимка 7 малолетни бият тъпани - че до тях ли опряха онези, които плащат ?Участия в подобни " меоприятия" трябва да бъдат забранени за малолетни и непълнолетни.
91
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Втори август, Пашата спря парата! Рехав протест, рехави постове...Тук- таме някоя уволнена калинка проплаква я за секретарката и колата я за парата. В мрака някакъв бие жена си защото я обичал...Защо любовта е толкова болезнена?Победихме едно чудовище, като го заменихме с друго- двуглаво, а мътиме яйцата на следващите чудовища, които ще доизядът България с кокалите. А иначе сме най-най!...
90
3
 
4
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Z80, *** ти много смел си станал? За теб ще гласувам като стане време.