86-и ден протест с искане: "Оставка"

Протестиращите почетоха паметта на Георги Марков
Обновена: 7 сеп 2013 21:31 | 7 сеп 2013 20:24, Елка Василева
198
86-и ден протест с искане: "Оставка"
Снимка: архив, БТА

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за 86-и пореден ден на площад „Независимост“ в София с искане за неговата оставка.

Те блокираха движението пред Министерския съвет. Недоволните граждани свиреха със свирки и развяваха български знамена. Някои от участниците в протеста бяха дошли с барабани.

По данни на МВР протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 200 души към 20.00 часа.

Със скандирания „оставка”, освирквания и звуци от свирки и барабани малко по-късно протестното шествие се отправи към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани, развявайки български знамена и знамена на ЕС, потеглиха по бул. „Цар Освободител”, като преминавайки, затвориха движението. Някои от участниците в шествието бяха със своите домашни любимци, а други караха велосипеди. В района на протеста имаше полицейско присъствие. Обстановката беше спокойна.

Пред сградата на Народното събрание недоволните граждани изпяха химна на България и почетоха с едноминутно мълчание паметта на писателя Георги Марков. Някои от протестиращите бяха дошли с чадъри.  Дисидентът Георги Марков умира отровен, след като с помощта на чадър е прострелян на 7 септември 1978 г. в Лондон със сачма, пълна с рицин.

Броят на протестиращите пред Народното събрание намаля след 21 часа, повечето от тях постепенно се разотидоха.

Информацията е актуализирана в 21.24 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Наистина трябва ново мощно движение срещу всички стари муцуни, които 23 години се вихрят по върховете на властта! И в това движение да няма хора, като Станишев, Манолова, Миков, Доган, Местан, Сидеров, Борисов, Кунева и т.н. Ако някой от тези стари хитреци се промъкне, никакво гласуване!
108
6
 
17
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Тези ....хмм... "хора" по площадите трябва да си сменят поголовно фамилиите. Всички да са Празников/Празникова ! Понеже вече е видно, че не могат да се съберат над 500 човека (освен с масово извозване в камиони/автобуси/товарни влакове), си намират оправдание с почитане на произволна личност от българската история. Вероятно всеки ден има томбола - кой да почетат днес... Очаквам да бъде скоро почетен някой от големите приятели на Вожда : Фатик, Стоил Славов, Руснака, Мето Илиянски, Карамански....
107
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращи - нье, нье, нье!Предложете нещо - ко, ко, ко?Е те това е протеста.
106
10
 
21
 
! Отговори
Шепа малоумници преди 10 години
симпатизанти на Гроб тероризират обществото. Гроб загробиха България.А тия *** станаха досадни на всички. Мафията и мутрите няма да се докопат до властта, никога повече!
105
7
 
24
 
! Отговори
dfg преди 10 години
Протести против олигархията? Я да видиш ти!?! Ами Буда какъв е ? Не е ли олигарх? Горките "протестиращи", звучат ми повече като ***.
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Doko 117Сегашната политическа и институционална система беше конструирана на кръглата маса, а не след избори. Нова кръгла маса е нужна, защото докато избираме измежду партии, коя от коя "по-малко зло", все ще е зле.
103
5
 
8
 
! Отговори
промяна преди 10 години
Трябва да излязат нови хора от протестите, да се регистрира ново мощно движение от протестите и да участва на изборите. Друго спасение няма! До сега 23 години всички до един са маскари.
102
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Колко още остава?
101
8
 
27
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Луд умора няма! Ще ротестират докато свършат парите, после ще духат!
100
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Между добри хора всичко се нарежда добре.
99
20
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 10 години
ОСТАВКА!!!
98
5
 
18
 
! Отговори
dp преди 10 години
Оставка - да.Бойко с милиционерите отново на власт? Не.Като престанат и 20% да ходят да им участват в "изборите" дето няма избор ще имсе наложи да се потрудят малко да ни накарат да повярваме, че има повече от еднапартия та има смисъл от гласуване. Пак няма да е вярно, но докато се старят пак ще пуснат това-онова, както през 90-те.
97
5
 
28
 
! Отговори
до №114 преди 10 години
Ти си направо новия откривател на Америка!То се е знаело винаги че правителството е обречено но свърши добра работа като превърна Бойко Борисов в един испаднал жаден за власт
96
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството ще падне и без протести, защото Орешарски и "експертите" му усетиха, че няма да се справят. Просто чакат удобния момент да се изнижат, но преди това ще дадат обещания като на *** сватба, за да кажат после, че много неща са искали да направят, но протестиращите са им попречили.
95
2
 
28
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Гледах, слушах и не можех да повярвам. Пред Цвети Ризова говореше Николай Вълканов. Същият този, който бе изплатил един милион долара хонорар на хидроинженера Ахмед Доган. Същият този, който се оказа приятел на Бойко Борисов и му помогна да разреши кризата с миньорските протести, като развърза сесията си. От което сигурно е спечелил, Кольо Вълканов е добър бизнесмен. Същият този, който наследи Илия Павлов в Мултигруп.И ето,че сега Кольо Вълканов ни убеждаваше, че при управлението на ГЕРБ бизнесът е цъфтял и че няма нищо вярно в това, че средният и дребният бизнес били унищожени. Дори п
94
7
 
33
 
! Отговори
70 Г.МИ СТИГАТ. преди 10 години
СЕГА СЕ ВРЪЩАМ ОТ СОФИЯ,ПОСРЕЩАХ ВНУКА СИ ОТ ГЪРЦИЯ. РЕЙСОВЕТЕ СПИРАТ ДО АЛ. НЕВСКИ,ПОЛИЦАИТЕ БЯХА 20 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.АКО НЯМАШЕ ПОЛИЦАИ НЯМАШЕ ДА РАЗБЕРА ,ЧЕ НЯКОЙ ПРОТЕСТИРА. ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ,ТЕЗИ "СРЪБСКИ" СВАТБАРИ С ТЪПАНИ ,МААНЕТА И БИРА В РЪКА.РЕЗИЛ ГОЛЯМ.НИЕ ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАТИМ НАКРАЯ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД НА ПОЛИЦАИТЕ.АКО ИМА НЯКОЙ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ТОВА СА ПОЛИЦАИТЕ.*** СИ ПИЯТ БИРАТА,ТЕ ПРОЯВЯВАТ ТОЛЕРАНТНОСТ,СРАМУВАМ СЕ.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne mi se zanimava sas prosti hora upravqite se kakto si znaete i mojete va6 si e problema s tok voda telefon kom i hrana az men sam si upravil parno ne se pla6ta
92
5
 
26
 
! Отговори
Бре....простотия .. преди 10 години
Айде лека нощ на всички *** и прости индивиди пълнещи форумите с простотиите на най простия и гнусен индивид ББ! ОСТАВКА....НЕ....НИКОГА ПОВЕЧЕ *** НА ВЛАСТ !!!
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da vi sa jivi i zdravi sergei dogan volen oreha mi6o ciganina barekov petnoto mestan e tova e Balgariq na prostite kradcite i mafiotite zatova eu ne iska da raboti s vas
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
86 dena nemojete da svalite sergei 6toto ste tapi