Аз съм бушон, трябва да има виновен за бежанците!

Някой е подвел Йовчев, смята уволненият Никола Казаков
Обновена: 2 окт 2013 18:43 | 2 окт 2013 18:41,
22
Аз съм бушон, трябва да има виновен за бежанците!
Снимка: архив, Reuters

Уволненият шеф на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков обяви, че е бушон, защото трябвало да има някой виновен за кризисната ситуация с наплива на нелегални имигранти у нас.

Пред bTV Той заяви, че е изненадан от новината за уволнението му, която го е заварила в чужбина.

„Никой не е претендирал, нито ме е викал, нито съм се срещал. Някой е подвел г-н Йовчев”, каза Казаков, след като вътрешният министър го освободи от поста.

Един от мотивите за уволнението са бавните процедури за предоставяне на бежански статут. Казаков обясни, че многократно е сигнализирал за това. Той подчерта, че преди конфликта в Сирия средно по 1200 души са искали статут, а сега са 4000.

Казаков каза още, че миналата година е пратил докладна записка до правителството на ГЕРБ и поискал да се разширят местата. Агенцията със собствени сили разширила капацитета за бежанци с 500 места, което е крайно недостатъчно.

„Предложих да бъде създаден нов център. Исках и по-голям щат. Предложих центърът да е в Симеоновград, в бивше военно поделение”, разказа Казаков.

Освобождаването на Казаков идва ден след като от агенцията се оплакаха в писмо до медиите от липсата на персонал, който да работи, както и от недостиг на места, където да бъдат настанявани новопристигналите бежанци.

Цветлин Йовчев обяви още, че на мястото на Казаков сяда Николай Чирпанлиев.

По думите на вицепремиера новоназначеният директор на агенцията има голям опит, работил е в Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Войната в Сирия е дело на САЩ и Саудитска Арабия нека те отпуснат помощи за бежанците или ги приютът на тяхна територия. Двете страни наливат милиони в въоръжените главорези наречени опозиционни сили а запазват пълно мълчание за милионите бежанци. Нали САЩ са ни съюзник нека помогнат - но това няма да се случи защото те винаги са си гледали собствения интерес и нищо друго.
16
0
 
2
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
Интересно защо Румъния веднага осъди с бързо съдебно производство 11 сирийци и 2 афганистанци за нелегално преминаване на границата по Дунав и ни ги върна незабавно. Румънците много добре знаят, че когато една държава не граничи с военен конфликт няма никаква причина да настанява нелегално приникващи елеменди. ЗАЩО НИЕ НЕ ВРЪЩАМЕ ТЕЗИ ХОРА В ТУРЦИЯ. Защо румънските политици не са така продажни като нашите и си пазят държавата?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пълно с !!!по-хубаво ли е да си надупен на черният на Барак Обама. *** смахнат
14
9
 
6
 
! Отговори
Пълно с !!! преди 10 години
Пълно е с изкуфели Путинсти в този форум.Нещастни ***, нямате акъл за 5 пари -- да си продавате *** на Русия това е вашата професия.
13
4
 
6
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Тия идват като подкрепление на Вейсел Сайдероглу и Амед летящата чиния и Съргей Надупишев...
12
1
 
7
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
До Shop-7 пост.Ти какъв *** си? Български или турски!На мен ми е все едно.*** си ти.Затова отиди на Витоша и надуй кавала.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ama kvo da tee podvel tia vsichki sa za razytrl samo voina shte opravi bg.
10
1
 
27
 
! Отговори
КУРНАЗА преди 10 години
Гледахте ли новините по Бтв. Сирийците били много кротки и добри хора. А за престъпленията в София нищо не казват. Над 5000 човека нелегално преминали границата. НЕ 5 А 5000!!!. Има ли изобщо граница , има ли изобщо държава? Всякаква *** влиза и излиза и никой не знае!!!Народе събуди се!!!.
9
3
 
20
 
! Отговори
до Shop преди 10 години
Баси,Путин бил виновен за бежанците!Пич,ти направо счупи ***,даже не си заслужава нормален човек да дебатира с теб!!!
8
0
 
30
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
какви бежанци какви поделения - какви милиони от нашия джоб - който иска бежанци да си ги взема у тях и да си ги храни! Почвайте да строите оградата по границата
7
27
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
ЕС не трябва да дава и стотинка на тези руски ***. Бежанците са резултат от политиката на Путин.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сакиСаки,имаш ли някаква конкретна информация или ,,любимата комунистическа пропаганда'' Да очерним някой,пък какво от това,че няма нищо общо с истината.А когато се окаже,че не е така-ще си траем.Този шаблон се изтърка-измислете нещо ново,тази партенка я пускате за абсолютно всеки уволнен от червената метла.
5
9
 
7
 
! Отговори
саки преди 10 години
Е за тоя свършиха командировките в чужбина с шо засуканите колежки, надписаните фактури, безплатния служебен автомобил и гориво, служебния телефон, голямата държавна запата, нищоправенето по цял ден, служебните банкети , назначаванет на родата в службата, ремонтите на сградата минаващи през фирми на негови роднини. Абе мъка ми е за тоя бушон.
4
1
 
20
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
По времето на цар БорисIII суперполицая Гешев е държал българи, турци и *** изкъсо!По времето на цар Тошо нямаше *** въпрос, а турския беше решен с отваряне на границите навън!Сега през някоя година си избираме "цар" и има бежански, *** и очаквайте още проблеми!
3
2
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
А тоя уволнения защо мислиш, че е бил сложен на тоя пост преди това.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 10 години
Откога в Министерство на отбраната имат "ГОЛЯМ ОПИТ" в работата с бежанци ?!?!? Сигурно ще вадят автоматите и до стената.
1
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цялата ,,далавера'' е в това ,че се очакват пари от ЕС за бежанците и трябва да има ,,подходящ'' наш човек за да могат да се ,,усвояват'' по ,,правилния начин''.....както във всички други министерства и агенции