Никола Казаков аут от Агенцията за бежанците

Цветлин Йовчев го освободи и изброи три причини за това
Обновена: 2 окт 2013 12:49 | 2 окт 2013 12:48,
24
Никола Казаков аут от Агенцията за бежанците
Никола Казаков. Снимка: Държавна агенция за бежанците

Досегашният директор на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжност, обяви на брифинг вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

МВР шефът посочи три основни причини, поради които е освободен Казаков.

Още по темата
"Незадоволително се организират всички процеси по извършване на проучвания и предоставяне на статут на бежанец, а това създава условия за претоварване на местата за настаняване. Недобра е и организацията на работата в местата за временно настаняване на бежанци", посочи той.

Като трети мотив за уволнението на Казаков Йовчев посочи, незадоволителната работа на Държавната агенция за бежанците с европейските организации, които по думите му могат да съдействат за справяне с проблема с бежанците.

Освобождаването на Казаков идва ден след като от агенцията се оплакаха в писмо до медиите от липсата на персонал, който да работи, както и от недостиг на места, където да бъдат настанявани новопристигналите бежанци.

Цветлин Йовчев обяви още, че на мястото на Казаков сяда Николай Чирпанлиев.

По думите на вицепремиера новоназначеният директор на агенцията има голям опит, работил е в Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Още един гербер изгоря на бойния си пост, в името на великата цел - далаверата!
18
0
 
1
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Още един гербер изгоря на бойния си пост, в името на великата цел - далаверата!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То пък и Ники Чирпанлиев е един избор - политически офицер от БА, вечно "неразбран и недооценен", неуважаван от колегите си, кариеристче и мижитурка! Вярно е, че офицерите от армията са добре подготвени да създават регламенти за управление, да работят за институцията, където са назначени, без много да се жалят, но точно този избранник - не! Както най-често става, на повърхността изплуват........ (знаете кои). Имахме вече примера с пожарникаря, папконосеца и др., а и МВР има качествени хора!
16
1
 
3
 
! Отговори
йо преди 10 години
Г-н вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев не гледайте само в чинията на другите. Нали гранична полиция - която е ваш ресор - ги пуска безнаказано да пресичат границата. После са виновни другите заради бездействието на вашите хора. Типично, както Ц.Цветанов търсеше повод да се разпрани с неудобните за ГЕРБ кадри в държавата. Явно си научил добре урока. "Ти да с...еш, а други да метат след теб.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остана ли някой на ръководен пост, който да не е сменен по "целесъобразност"? БКП и ДСП мислят само за уреждане! Дайте на Болен някое постче, та да ви подкрепя!
14
0
 
4
 
! Отговори
Мене преди 10 години
А бе,научете елементарни неща бе! На никой от сирийците не се предоставя статут на бежанец. Такова нещо се дава само на хора преследвани по политичски причини.На сирийските емигранти се предоставя т.нар "временна закрила" или "хуманитарен статут". Тези 2 вида междунаодна закрила се предоставят за определен срок. Аман от некомпетентни *** и коментиращи неща,от кото нямат елементарна представа.
13
0
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
kakкви да са причините европа ще отпусне пари и дпс си подготвя свой човек за това място
12
0
 
3
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
По думите на вицепремиера новоназначеният директор на агенцията има голям опит, работил е в Министерство на отбраната.*****************Peaлнo ako има голям опит и e работил в Министерство на отбраната bi triabvalo da ni otbraniava ot chujdenci i badeshti teroristi a ne da gi nastaniava.Ako gleda chovek realno Asad da si pribira horata zashtoto polovin evropa veche e s burki. Vsichki tezi hora shte se boriat za prava predi da sa osaznali zadaljeniata kam stranite v koito se namirat.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангел Джамбазки от ВМРО е по добра кандидатура.За нула време ще реши проблемите на налазилите ни ***.
10
5
 
2
 
! Отговори
do 3 преди 10 години
По абсолютно същия начин се отнасят местните към българите, потърсили живот в чужбина. Има западни държави, където имигрантите са милиони, така че потенциалните пари, които се харчат са над 30 млн, ама на ден, а не на година
9
3
 
15
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
ЕС незабавно да подкрепи с всички средства Башар Асад в мисията му за изтребване на терористите и възстановяване на мира и спокойствието в Сирия! Тогава бежанския поток ще секне.
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси, аз не разбрах!?!? Уволняват го, щото незадоволително проучва и предоставя статут на бежанците, тоест не предоставя на всички??? И хтова създава задръстване в центровете? Тоест, проучва и отказва? Цветко луд ли е? Иска да ни наводни с бежанци ли? Да предоставяме на всички и да ги оставим да плъзнат из държавата самостоятелно??? *** МОТИВИ!
7
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо го бавехте толкова, *** герберска ***, още ли не сте ги разкарали сите!
6
2
 
11
 
! Отговори
Боце преди 10 години
И единия от замесниците на Казанов е за смяна.Името му е Стоян Петров и отговаря пряко за работата на агенцията по Европейското сътрудничество и Бежанския фонд!
5
1
 
22
 
! Отговори
morski преди 10 години
Ей затова сме на това дередже в нашата смешна държавичка . Знаете ли колко агенции и агенцийки , комисии и комисийки има в София ? Ко работят , никой не знае , ама лапат държавна заплатка и бонусчета за милиони . После парите в бюджета не стигали , ами няма да стигнат докато не се изчисти тази софийска бюрокрация до крак , все така ще е ... !
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незабавно да се смени и министъра на вътрешните работи и шефовете на дирекция гранична полиция!!! 260 км не можем да заградим с бетонови колци и мрежа!!! Срам и позор, а претендираме за Шенген! И защо не казват , че 99,99 % от безпрепятсвено влизащите нелегално у нас изповядват ислям, религията, която в 21 век се използва като идеология за перманентно завладяване на света?
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари за онкоболни няма и им се отказва лечение, но има 30 млн за нелегални имигранти, не за бежанци. Тотална *** и наказание да си роден в тази държава
2
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бих останал изненадан ако имаше дори и един читав човек на герб, който да е в управата на агенция, дирекция или каквото и да е..
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е война нали няма да има стига с тия бежанци.Да не се окаже че не са бежанци а търтей търсещи някой да ги издържа. Какво ще правят тия хора в БГ едва ли ще работят нещо. ЕС дава пари да ги гледаме само и само да не ходят в по развитите страни да създават проблеми, за целта България се явява задния двор където хвърлят всички ***.