Правата на пушачите свършват там, където са тези на непушачите

Връщането на пушенето ще бъде крачка назад, смята д-р Нигяр Джафер
Обновена: 20 окт 2013 16:45 | 20 окт 2013 08:03, Красимир Ангелов
119
Правата на пушачите свършват там, където са тези на непушачите
Снимка: Булфото

"Пушачите имат права, но те свършват там, където започват правата на непушачите. Сравнението с алкохола не е удачно, защото този, който го употребява, вреди на себе си в лично качество, а не на другите", заяви  председателят на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер в интервю пред БТА.

"Според мен либерализирането на режима на тютюнопушенето ще бъде крачка назад. Естествено, разбирам представителите на дребния и средния бизнес, които бяха най-засегнати и са най-потърпевшите, те имат правото да искат да работят по-спокойно", допълни Джафер.

По думите й яркото противопоставяне по въпроса за забраната за тютюнопушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми.

Още по темата

Имаме хиляди поводи да се противопоставяме, но в края на краищата трябва да търсим и общите допирни точки, посочи Джафер, която очаква да се намерят най-разумните решения по отношения на пушенето.

Според нея категорично трябва да остане пълната забрана за всички места, които са посещавани от деца и ученици, но може да се направи компромис за нощните заведения, ако се гарантира строг контрол да не се допускат деца. По нейно мнение основен е въпросът за стадионите, защото публиката там е от всички възрастови групи, а и все пак става дума за спорт.

Самата Нигяр Джафер сподели, че ще гласува против отпадането на забраната, но по думите й интригата е какво ще се случи в пленарната зала.

"Знаем, че ГЕРБ ще гласуват организирано срещу либерализирането. Останалите парламентарни  групи обаче оставят този избор на личното решение на депутатите", отчете Джафер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според мен либерализирането на режима на тютюнопушенето ще бъде крачка назад". България от " големите политици така наречените нашите народни избранници" вече 24 години прави само крачки назад са съжаление.
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До толкова е простоПо времето на соца,в заведенията,се пушеше.Тази забрана дойде от този измамен ЕС!!!
13
3
 
21
 
! Отговори
konsa преди 10 години
Този закон ли е най-големия проблем на България,та се втурнахме него да връщаме?Не.Това е проблем на Булгартабак.И после да ми разправят,че мислели за народа.Мислят за не повече от 20 човека от народа,които държат 90 процента от мижавата ни икономика.Оставка!
12
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбрах какъв е проблемът да има заведения за пушачи и тях ли искате да налазите с претенциите си, ами не ходете в тях и проблемът е решен.
11
6
 
9
 
! Отговори
Учник преди 10 години
А в ученическите стаи, ще се поставят ли пепелници или ще трябва да си носим от къщи?
10
5
 
18
 
! Отговори
толкова е просто преди 10 години
Заведения за пушачи,и заведения за непушачи!Какво се чудите,да ви пита човек,и само сеете на корена ряпа!?Аман от *** болшевики!
9
13
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Мен аз така няколко пъти,виждам да се пуши в заведенията...като палячото дето е собственик се прави на тарикат...звъниш на номера в интернет го има на саита bezdim.org или пращаш меил на този саит....и им правят една хубава проверчица и след това им набиват един акт на смешниците от няколко бона и след това да видиш как там вече не се пуши.........това е пускаш сигнал...анонимен....
8
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна забрана за пушене.Да.Трябва да си остане така.Аз пуша и не ми пречи когато се забавлявам по заведения там да не го правя.Това са пълни глупости,ще ли да се напълнят заведенията.***- парички нямаме вече.
7
11
 
13
 
! Отговори
До никога повечеГЕРБ преди 10 години
Ае мен и в Неделя ли не ви дават почивен ден е....?нормалния човек в Неделя спи до късно,ходи на кафе, или някъде извън града да разпусне....Но платения драскач няма почивен ден...той е на пост от 8 сутринта.....До колко ти е смяната до 17 ли ?Пропусна да напишеш тиква,милиционер и пожарникар....
6
8
 
29
 
! Отговори
богнострокулум преди 10 години
Вчера бяхме с група приятели в една пицария. И макар да не бяха хванати от кол и въже, нито един от пушачите не благоволи да се съобрази- пушат си хората и хич не им дреме. По едно време ми хрумна следната идея-понеже сутринта бях ходил да спортувам и дрехите от залата бяха цял ден завити в една торба в раницата ми, аз си ги извадих , прострях си спарените от седенето чорапи внимателно на масата пред мен, а потната фанелка на облегалката на стола. Всички се възмутиха, че чорапите ми смърдяли...
5
8
 
27
 
! Отговори
ах преди 10 години
от 1-2 седмици се пуши по софииските заведения кръчми и дискотеки както едно време, няма закони вече в тая държава комунизъм и безхаберие цари
4
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като разрешат пушенето в заведенията в тях ще започнат да ходят пушачите а непушачите ще спрат да ходят. Така че положението на бизнеса няма да се подобри. Аз като непушач кракът ми няма да стъпи в заведение където се пуши дори и ако е в обособена зала. Защото зоните за пушачи и непушачи в България са като зоните за пикаещи и непикаещи в басейните. Пушачите са наркомани, ръцете им треперят и не се се съобразяват с нищо и никой ако не са си взели дозата дрога.
3
25
 
28
 
! Отговори
www преди 10 години
ПУШАЧ - СМРАДЛИВА И МИРИЗЛИВА НАПАСТ...
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПроблемите на бизнеса не идват от забраната за пушене. Най-големият проблем е че хората нямат пари да отидат на ресторант... Не могат ли да разберат това управляващите?
1
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички хора трябва да имат права!Пушенето вреди-да,както и замърсения въздух който дишаме всички,защото не се отделят средства за почистване и миене на улиците.Защо никой не говори за това какво дишаме ежеменутно? Колкото до пушенето-да има отделни заведения или зали за пушачи,и непушачи.Въпрос на избор къде ще отидеш,но права трябва да имат както непушачите,така и пушачите!Никой няма да задължава непушачите да ходят в заведения където се пуши.Така ще се помисли и за бизнеса и за здравето.