Правата на пушачите свършват там, където са тези на непушачите

Връщането на пушенето ще бъде крачка назад, смята д-р Нигяр Джафер
Обновена: 20 окт 2013 16:45 | 20 окт 2013 08:03, Красимир Ангелов
119
Правата на пушачите свършват там, където са тези на непушачите
Снимка: Булфото

"Пушачите имат права, но те свършват там, където започват правата на непушачите. Сравнението с алкохола не е удачно, защото този, който го употребява, вреди на себе си в лично качество, а не на другите", заяви  председателят на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер в интервю пред БТА.

"Според мен либерализирането на режима на тютюнопушенето ще бъде крачка назад. Естествено, разбирам представителите на дребния и средния бизнес, които бяха най-засегнати и са най-потърпевшите, те имат правото да искат да работят по-спокойно", допълни Джафер.

По думите й яркото противопоставяне по въпроса за забраната за тютюнопушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми.

Още по темата

Имаме хиляди поводи да се противопоставяме, но в края на краищата трябва да търсим и общите допирни точки, посочи Джафер, която очаква да се намерят най-разумните решения по отношения на пушенето.

Според нея категорично трябва да остане пълната забрана за всички места, които са посещавани от деца и ученици, но може да се направи компромис за нощните заведения, ако се гарантира строг контрол да не се допускат деца. По нейно мнение основен е въпросът за стадионите, защото публиката там е от всички възрастови групи, а и все пак става дума за спорт.

Самата Нигяр Джафер сподели, че ще гласува против отпадането на забраната, но по думите й интригата е какво ще се случи в пленарната зала.

"Знаем, че ГЕРБ ще гласуват организирано срещу либерализирането. Останалите парламентарни  групи обаче оставят този избор на личното решение на депутатите", отчете Джафер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига бе хора...И аз съм пушач, но определено предпочитам незадимена обстановка, в която всьщност може да се диша!!
34
9
 
5
 
! Отговори
Габи преди 10 години
Всеки пушач реве, защото не му изнася, *** му работа.. затова никога няма да се наричаме европейци, *** народ сме и ще си останем такъв..
33
8
 
6
 
! Отговори
Непушач преди 10 години
Немога да разбера защо непушачите сме били повредени.... Повреден е тоя *** написал това.Неможеш ме убеди че един човек който си слага цигара в устата и задушава белия си дроб с гнусния катранен дим е много нормален. Бивш пушач съм и много се радвам че отказах цигарите. Българина не му е толкова че няма зали за пушачи колкото че му налагат. Не обича да го контролират - той е демократ и иска сам да взима решения. Трови се идиоте и не налагай грозното си раково мнение на хората.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много крачки назад сме откакто избрахте турци и комунисти да ни управляваат
31
2
 
7
 
! Отговори
гошо преди 10 години
Джафер, хайде да не се правиш на по-светица от Пророка Мохамед! Не сте най-читавите хора вие , лекарите. Коримпирани и некадърни, сега си пишеш актив пред ***, виещи в полза на гербероидните нахслници.
30
4
 
13
 
! Отговори
Д-р Ох боли преди 10 години
А защо да не е обратното? Правата на непушачите свършват там, където започват правата на пушачите!
29
12
 
12
 
! Отговори
къш на бабите преди 10 години
Когато този безсмислен бабушкерски закон падне, ще повярвам , че тиквения терор е заврян в миша дупка. Дали ще пуша или не, е отделен въпрос. Важното е, че стерилните *** непушачи ще се обособят където им е мястото и няма да виждам муцуни!
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера, ако едно заведение е за непушачи по принцип, но има зала,помещение за пушачи, та от какъв зор непушачите ще си завират носа там където се пуши и ще пищят ,че правата им са нарушени ????В тоалетните има помещение за мъже и помещение за жени. Нарушени ли са ми правата ,след като ДАЖЕ НЕ Е ЗАБРАНЕНО,щото няма закон за това ,но не ми дават да вляза в помещението за жени ?????Какво ви пречи в по-големите заведения ,където е възможно за има помещение ЗА ПУШАЧИ ???не за вас ...
27
5
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Гурбтчията що се излагаш, във Германия бил. Ако си въобазяваш че турските квартали на Берлин е Германия дълбоко се лъжеш. На някой места не могат да ви траят.
26
3
 
9
 
! Отговори
до consa преди 10 години
Ае пич, ти имаш ли идея, въобще, как работи Булгартабак? Стига сте търсили конспирации, тази фирма отдавана не е толкова заинтригувана от българския пазар, защото работи предимно за чужбина.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз па сакам да карам с 200 по магистралата на дон Боко ама ме снимат и било забранено. Ейййй я се осъзнайте, първо всички са еднакви маскари, второ целта им е да ни раздерлят като вече го постигат 23г. и да си правят каквото им е угодно. Трябват добри закони които да се спазват и всеки трябва да направи малко отстъпка. Това с цигарите е най голямата простотия и аз пуша и осъзнавам че е от глупост защото беше модерно като ученици. Трябва народа да е задружен и да изринеме тия ***...
24
4
 
6
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До БГКазаха, че идеята е пак да ги съберат на едно мяст. Непушачите са бедни - така ще пушат "на аванта". :)))
23
4
 
6
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До БГКазаха, че идеята е пак да ги съберат на едно мяст. Непушачите са бедни - така ще пушат "на аванта". :)))
22
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Целта е постигната-още едно разделение-на пушачи и непушачи.
21
8
 
13
 
! Отговори
Чочо фаса преди 10 години
Я мисла Орешарски да напраи пушенето задължително за сички, дека са завършили 3 години!И сички задължително да си купуват по 1 кутия цигаре на ден. Тия, дека не пушат да ми ги дават на мене.У децките градини и у болниците задължително да са пуши, оти е полезно!Я глейте Делянката ка съ е поправил като си има Българтабак! И ниа шъ сме така, като почнем да пушим по млого.Маните ги европейците - они са прости. Само БКПтата са умни!
20
3
 
23
 
! Отговори
konsa преди 10 години
Само да кажа,че в от 27.02.2013г Булгартабак е собственост на Делян Пеевски и Цветан Василев(консорциум от техни фирми).Продажбата е от консорциуми финансирани от КТБ(Цветан Василев)т.е.човека сам си продава Булгартабак,но на символична цена от 6млн.лева.Междувременно се отчита спад ,с около 10% на продажбите на цигари и хоп-ето го Орешарски с неговото предложение да се дигне ръста на продажби,а именно либерализирането на закона за пушене на обществени места.Благодарим Орешарски.Мислите за нас.
19
8
 
14
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
ПУШАЧИ = МАЗОХИСТИ!!!
18
5
 
14
 
! Отговори
Чочо фаса преди 10 години
Язе ша си пуша дека си сакам! И шъ си гласувам за БКП-тата, оти они шъ ми дават да си смърдя дека си сакам. БКП! БКП! БКП!УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!Па шъ си пушимеееееее!!!!*** сакам да ми дават и по 50 лева на гласуванье! Оти сеги не дават.Млого обичам Станишев! Он е моя вожд!
17
9
 
12
 
! Отговори
Възпитан пушач преди 10 години
Всички ултра против и ултра за пушенето на обществени места - засрамете се! Именно вие сте мат'реала, за който говори Бойко! Трябва да има решения на проблемите, а не противопоставяне в обществото! Вие сте куклите, а политиците ви дърпат конците! Защото всичко ни е наред, дай сега да се занимаваме с разни редовни проблеми като пушене, досиета, и други пиески! Примери за решение на проблема по света бол! А то, по мое мнение, се нарича вентилация в зависимост от кубатуратра на заведението.
16
3
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Не разбирам защо пак ни цепват на две групички и ни насъскват едни срещу други? Правата и забраните важат и за двете групи. На кого му харесва, това вече е друг въпрос. Изработването на регламент е в името на обществения интерес с оглед на последиците от едно действие. Когато действията на един или няколко индивида се противопоставят на общоприетия интерес, индивидът трябва да отстъпи в името на обществения интерес! Регламентът не е насочен срещу индивидите, а срещу действията им.