Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратяга пълен е тоя Драганов!Още ме е яд че стана депутат от моя избирателен район в Младост 1 в началото на 90-те!Тука в квартала има цял комплекс на военни наречен "Полигона" пък после им даваха жилища из Младостите от министерството на отбраната та заради тях тоя *** стана депутат на БСП от София през 90-те!
147
0
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
царете, тълпата, мръсните тирани,да могат задуши гордото съзнание,гласа, който вика, мисълта, що грей,истината вечна, що вечно живей измислиха всякой по една секира,да уморят всичко, дето не умира! Още от гимназията ний възприехме съзнанието на Левски:че сълзите чисти, че вдовишкий плач,че потът почтений на простий орач,че благата дума, че правото дело,че светата правда, изказана смело,че ръката братска, без гордост, без викподадена скришом на някой клетник са много по-мили на Господа вишни
146
2
 
5
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Питам ви дето пишете колко от вас имат научни степени или са присъствали на защити на дисертации, докторати или професури. Защото всеки знае, че в университетите редът е следният. Лицето X прави публична защита, след което черпи комисията и присъстващите. Друг е въпросът дали е редно.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По нищо е си личи ,че годината е 2013-та.С тези студентски окупации и професорски почерпушки така сме се запътили назад във времето,че скоро ще го докараме този наш живот до нравите на 1913-та,въпреки модерната техника.
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАКЪВ ГЪОНСЕРАТЛЪК. КАТО ГО ГЛЕДАМ ПРЕД ДЕН ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ПЛЮЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ДА ГОВОРИ ЗА МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ТОЗИ МЪРЛЪО СЪМ СИГОРЕН ,ЧЕ И ПРОФЕСОР Е СТАНАЛ С КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ . САМ ПРЕДИЗВИКА СТУДЕНТИТЕ ДА ГО СНИМАТ ,ЗАЩОТО НИЕ ЗНАЕМ ОТ ГОДИНИ КАК ТОЗИ И ПРОФ. ПАНТЕВ СА ТАКИВА ПИЯНКИ НО СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ГИ СЛУШАМЕ ЗАЩОТО СА КОМУНИСТИ! ПИСНА НИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЕДНИ БЕЗКРУПОЛНИ И НАГЛИ ХОРА ДА НИ СЪВЕТВАТ !
143
1
 
8
 
! Отговори
Мълбяв Ректор преди 10 години
Добре де. Пиха, напили са се, наказаха ги. Ами онова ***, Ректорът Илчев, защо не изгони тези мърльовци, дето цял месец незаконно затвориха Ректората. Илчев, ТИ нямаш никакво чувство за отговорност, ама абсолютно никакво. Това че си наказал даскалите е правилно, но това че си завираш гагата в "пясъка" като щрауса е гадно. Като неможеш да изгониш тези, които се подиграха с хилядите други, ТИ трябва да бъдеш изритан от Унивирситета. ТИ свали оценката на Софийския унивирситет. ТИ, точно ТИ.
142
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наскоро гледах по телевизията тоя Д.Драганов и се чудех защо толкова много е заприличал на клошар и то от най-изпадналите а то каква била работата!Явно че професорчето е станал върл алкохолик и щеше да е събитие ако някой успее да го снима трезвен а не пиян!Имаше някаква организация на анонимните алкохолици ли беше,дето си е баш за него!Вярвайте ми,зариличал е на клошар отвсякъде от тоя алкохол
141
5
 
9
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Аман от алкохолици,и тези ще дават пример.Трябва да потънат в дън земя от срам.
140
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудо голямо че са се почерпили ,пак провокатори и разцепление,
139
4
 
5
 
! Отговори
Ал Пачино преди 10 години
Мунчовци, ку*човци, африканци, концлагеристи и моралисти - страшно уплашени и възмутени, че гадните окупатори ще лишат с доносите си професорите от кефа да къркат и се валят по подовете на аудитории и кабинети. Вие, героите, трябва да излезете и да вдигнете лозунги - "не отнемайте водката на професорите пияндури - те са наши" ! Ако това се беше случило в ресторант - никой нямаше да разбере, нали? Щяха да гърмят вестници и телевизии. Същите, в които Драганов размахва пръст и ни учи на морал !
138
2
 
4
 
! Отговори
Концлагерист преди 10 години
До концлагерКакво разбираш под "неугодни противници" - пияни, заляни професори. Ти това представяш ли си да се случи в Оксфорд ? И в Московския нямь да се случи. Може в Чукотския.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да му кажа на шефа "Остави ме да си къркам бе ***", ама той ще каже "ходи си бе, поркай си и не идвай повече". не
136
9
 
16
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
ПРОСТИ СТУДЕНТИ ДОНОСНИЦИ - СЛАБА ДЪРЖАВА!
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така беше едно време по предприятията, към 3 часа по-жадните вече се държаха за чашите и приготвяха салатката. А сега шефа те мери от далече досадно, "аз да не ти плащам да къркаш бе ***, кой ще работи". Абе друго си беше.
134
4
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Агент Окупатор Моралний докладва: До г-н Пърдю - лично, копие до БТА, БТ(нашите хора), отдел Стачки и окупации при ГЕРП и пр.Вчера, на дата 25-ий тоз месец, 3 ч. нощя, след бурни дебати, спазвайки стриктно режимъ на Великата Окупация, аз и мои проверени лица демократи(има ги отбелязани надлежно в изпратения вам списък за стипендии), разкрихме комунистически заговор в СУ! Излизайки от окупираната тоалетна и отправяйки се към южното крило на Ректората, водени от най-висши морални подбуди, с надеждата най-после да вечеряме (не може само с пиене, разбирате ни) ние разобличихме лицата
133
2
 
15
 
! Отговори
Едно време преди 10 години
Преди 9-ти септември в една класна стая някой счупил стъклото на прозореца. Влиза учителят и пита кой е направил това. Драган става и казва "Иван". Учителят отива при Иван и му залепя плесница. След това отива при Драган и му удря три шамара. Без обяснения. Всичко е било ясно. На всички в стаята.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мислех*
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислях да кандидатствам в СУ или УНСС, но започнах да се колебая, не искам да ме оценяват пиянки.
130
2
 
2
 
! Отговори
lenin преди 10 години
Nali revehte protiv demokraciata?A sega boli drugari, s komunistite po komunisticheski!
129
7
 
15
 
! Отговори
концлагер преди 10 години
"Ранобудните" окупатори на СУ затягат окупационния режим. След въвеждането на входно-пропускателен режим, сега на всеки ъгъл ще бъдат монтирани камери за проследяване на неугодните противници на окупаторите. Крайната цел е свободния СУ да бъде превърнат в концлагер.