Българите все още са най-страдащата нация

Страната ни оглавява класацията за трети път
2 дек 2013 20:31,
87
Българите все още са най-страдащата нация
Снимка: архив Булфото

За трета поредна година България оглавява класацията за най-страдаща нация. Изследването е проведено от „Галъп интернешънъл“, а данните сочат, че за 2012 година 39 на сто от сънародниците ни определят живота си като достатъчно тежък, за да бъде наречен "страдание". В негативната класация страната ни е следвана от Армения, където 37% се определят като страдащи. След това се нареждат Камбоджа, Хаити, Унгария, Мадагаскар, Македония и Иран.

„Галъп интернешънъл“ класифицира живота на респондентите си като „преуспяващ“, „борба“ и „страдание“ в зависимост от това как те самите определят настоящето и бъдещето си по скала от едно до десет. Агенцията определя като „страдащи“ хора, които поставят оценка на живота си 4 или надолу.

Едва в 17 страни 2% или под 2% от населението се определя като „страдащо“.По-голяма част от тях са развити и богати страни, но в списъка попадат и развиващи се страни.

В Исландия, Катар Швеция, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Нигерия страдащото население е 1%. В Швейцария, Сомалиленд, Венецуела, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Тайланд, Холандия, Кувейт и Либия 2 на сто се определят като страдащи.

Галъп отбелязва, че лидерите в България са се изправили срещу проблемите, свързани с високите нива на страдание, през 2013 година.

От агенцията отбелязват, че протестите срещу бедността са довели до падането на дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, но въпреки това социалното напрежение заради корупцията и бедността остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Всички минали през управление на държавата след 89 година трябва народа да ги беси с главата надолу.
62
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Най- страдаща нация" , до къде ни докараха крадливите ни управници.
61
1
 
1
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
...ТАКА Е БИЛО,ТАКА ЩЕ И БЪДЕ...!
60
3
 
7
 
! Отговори
бомбаджия преди 10 години
корените на това незавидно положение на бьлгарската нация се крият назад в времето когато десетте божи заповеди бяха заменени с моралният кодекс на строителя на комунизма.
59
5
 
1
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
Българите все още са най-страдащата нация, а в друга статия на ДНЕС ни поучават, че българите се надпреварвали да купуват тристайни жилища. На кого да вярваш?...
58
1
 
4
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
На град Кавала в гърция хората викат, "където стъпи български крак дори цветята увисват"! Хааааааааааааааааа!
57
2
 
4
 
! Отговори
Basilio II преди 10 години
До АнонименДо некакъв анонимник65!Как смееш да лъжеш така бре,анонимнико?Вие не бяхте 23-та икономика в света,а бяхте 1 в света(в Галактиката също!) по икономически показатели!Освен това,лъжецо-при вас не беше Рай,а ултра и мега Рай!Не само къщи,вили и коли-вие имахте и хеликоптери и самолети и звездолети! А бре гига Рай отвсякъде!!!А как истински живеехте в концлагера-не е Истина!Обаче един ден-малко след 10 11. авантата(гювеча)взе ,че приключи!Мъка,та мъка!След около 27 г.ще приключите Вие
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BIG AL ::)))))Тоя американски президент да не е същия дето продаваше оръжие на турците за да колят Българи?Вземи се прегледай. Преди да дойте т.нар демокрация България беше 23-тата икономика в света. Думата "безработен" не съществуваше. Всеки си имаше къща, вила и кола. Можеше да работиш каквото ти е на сърце. Образование и здравеопазване - напълно безплатни. България чакаше да се роди 9 милионния жител. Тогава хората живееха истински, живееха нормално без страх за утрешния ден.
55
0
 
5
 
! Отговори
Съжелявам преди 10 години
До BIG AL ::)))))Приятел и ти си от тия дето търсят се проблема в другите! Вие сте едни промити мозъци и винаги ще намерите с какво друго да се оправдаете, но никога няма да се замислите "Какво направих АЗ". Това проблема винаги ще имате извинение да направите нещо ще имате извинение да не мислите ще имате извинение, че другите са виновни и те са проблема. Българите винаги са търсили лесното(мекото на хляба) винаги нещо и някой ни пречи, а защо е така не сме ли Ние причината за цялата гавра?
54
1
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Един американски президент , при защита на сумата за помощите за чужбина , пред Конгреса, преди доста години , каза :"Уважаеми сенатори, вие трябва да гласувате тази СУМА , защото ТАМ , където има неграмотност и безпросветие, и нищета , бедност ,ТАМ вирее..комунизмът ::))И помощите , планът ' Маршал " и т.н. ,си СВЪРШИХА работата , в Западна Европа , Япония, Южна Корея , Тайван и т.н. ::))
53
1
 
8
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Властта на съветските агенти - не намалява..Продажността им и работата им ПРОТИВ интересите на България - не намалява ..Борчовете, които оставят на ДЕЦАТА ни - не намаляват ..ДС- муцуните -милионери - не намаляват - не ги вкарват в пандиза ..Даже книги - издават, с лъжите си ..Намеренията на империята на ЗЛОТО - към България - не намалява ..Стадният комуно-турско- атакаджийски инстинкт, не намалява в България ..Ограбването от червената МАФИЯ на нещастна България - не намалява ..
52
3
 
10
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Корупцията в България не намалява...Мафията в България не намалява..Глупаците гласуващи за БКП ,атака и ДПС , не намаляват ..Червените милиардери , не намаляват ..Корумпираните "магистрати"- не намаляват ..ДС- мутрите на власт - не намаляват ..Наглостта и алчността на червените изтърсаци-номенклатурни - не намаляват...***,рендетата, мулетата, мутантите във властта , не намаляват ..***, които гласуват за пари и не знаят КОЙ е мин. председател , не намаляват..Руските агенти в България , не намаляват...Властта на съветските агенти - не намалява..Продажността им и раб
51
5
 
5
 
! Отговори
СЪжелявам преди 10 години
До кога ще се оправдавате с турско робство с комунизма с прехода с ЕС с 1вта световна с втората световна? Българите сте едни мързеливи алчни невъзпитани слабо интелигентни индивиди които винаги могат да си намерят оправдание! Само оправдания слушам цял живот и накрая виждам че всяко произнесено оправдание е изречено от обикновен лентяй мързеливец мерзавец и безхаберник!
50
4
 
8
 
! Отговори
Шам фъстък преди 10 години
Ако анкетата е правена в София-ленд е нормално да са такива резултатите. Но на село повечето хора са усмихнати, добри, сърдечни, гостоприемни, истински. Българина е свикнал да оцелява, но и се е научил да се оплаква за да не му завиди някой, както е написано няколко коментара по-долу. А това, че младото поколение расте в условията на материална-секс култура няма да доведе до нищо добро. Да психиатрите ще му лехнат усмивка на лицето, но на каква цена ...
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли комунизъм,има и мизерия !!!!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такава е съдбата на нация която се самоопределя като робска. Свободата не е за всеки!
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който иска да се чувства щастлив има свободата да замине за Сирия или Сомалиленд.
46
3
 
3
 
! Отговори
Чавдар Гаврил преди 10 години
Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв.Източници от обкръжението на това лице ни
45
3
 
7
 
! Отговори
Christova Soniya преди 10 години
И българите трябва да престанат да измерват щастието си в пари, защото има много важни и съшествени ценности за човек като свободата на словото ии вероизповеданието,като живота и човешките му права,които му бяха отнети по време кмунст.тоталитарен строй. И защо не отидат в комунист.северна Корея за да ги пратят в концлагер или в Сирия да ги убиват или в Израел да ги обстрелват ежедневно с ракети и да бъдат подложени и България на расистка омраза от неонацисти и на тетористични актове от мюсулмани
44
6
 
6
 
! Отговори
Sunny ray преди 10 години
Българите далеч не са най-страдащата нация а и страданията им до голяма степен са причинени от самите тях- те самите вършат престъпления и причиняват страдания като расисикото нападение над бежанци,което дори полицията прикрива и представя само за кражба,когато е явен опит за убийство и расистко посегателство над човешки права и всободи, и вместо да потърсят сметка на извиршителите на убийства от тоталитарна комунистичска власт те ги прикриха и оставиха във властта.

Спонсорирани публикации