Българите все още са най-страдащата нация

Страната ни оглавява класацията за трети път
2 дек 2013 20:31,
87
Българите все още са най-страдащата нация
Снимка: архив Булфото

За трета поредна година България оглавява класацията за най-страдаща нация. Изследването е проведено от „Галъп интернешънъл“, а данните сочат, че за 2012 година 39 на сто от сънародниците ни определят живота си като достатъчно тежък, за да бъде наречен "страдание". В негативната класация страната ни е следвана от Армения, където 37% се определят като страдащи. След това се нареждат Камбоджа, Хаити, Унгария, Мадагаскар, Македония и Иран.

„Галъп интернешънъл“ класифицира живота на респондентите си като „преуспяващ“, „борба“ и „страдание“ в зависимост от това как те самите определят настоящето и бъдещето си по скала от едно до десет. Агенцията определя като „страдащи“ хора, които поставят оценка на живота си 4 или надолу.

Едва в 17 страни 2% или под 2% от населението се определя като „страдащо“.По-голяма част от тях са развити и богати страни, но в списъка попадат и развиващи се страни.

В Исландия, Катар Швеция, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Нигерия страдащото население е 1%. В Швейцария, Сомалиленд, Венецуела, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Тайланд, Холандия, Кувейт и Либия 2 на сто се определят като страдащи.

Галъп отбелязва, че лидерите в България са се изправили срещу проблемите, свързани с високите нива на страдание, през 2013 година.

От агенцията отбелязват, че протестите срещу бедността са довели до падането на дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, но въпреки това социалното напрежение заради корупцията и бедността остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
10
 
! Отговори
И ще си остане преди 10 години
такава! Нация, която не създава, а се радва диво про унищожението на неща, които не може да построи, е осъдена на нещастие.
42
1
 
8
 
! Отговори
Съжелявам преди 10 години
Много мързеливо племе затъпяло от собствения си мързел и липсващата култура и ценности! Децата си не можем да възпитаме - само на кражби далавери и схеми можем да ги научим, обаче имме претенции че някой ни е *? Еми пре*вт ви собствените ви деца, братя и сестри защото такава ви е културата! Комунизма Ви е виновен *** смешни мързеливи! За мързеливи провали като Вас се ще има някой виновен! Земете си главите в ръце и мислете защото иначе от най-нещастни ще станете най-умрели!
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да са страдащи българите!? Имат банани и Кока-Кола без опашки по магазините и карат западни марки коли.Най-скъпото нещо, което са имали първобитните хора,са били техните деца. Най-скъпото нещо, което иматбългарите, е западната им кола.
40
4
 
25
 
! Отговори
............ преди 10 години
България нито ще се оправи от златото нито от урана. България ще бъде добре тогава и само тогава когато комунизма си замине окончателно и се развие инженерната мисъл и предприемачеството. Когато морала и грижата за другия се издигнат няколко идеи по-високо и децата в училище се обучават по-добре в по-добри условия.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До колега на пророка IIСамо ще те светна,че битки като тази при добро поле е имало много.Там сме били в пъти по-малко,воювали сме на няколко фронта,а срещу нас са били няколко нации,както и да е..не те знам какъв си и за какво се бориш но си ми доста жалък.
38
3
 
2
 
! Отговори
колега на пророка II преди 10 години
До ГошоДо некакъв Гошо 35,както местните именуват прасетата си!Ех,ти Гошо,Гошо-прасе лошо,та лошо-ти иначе си българин и то юнак,само дето като пълен *** не знаеш кво ви се случи при Добро поле-1918 г.Това урода росен петров от bTV не ви го е казал,щото е много срамно а пък е непродолим факт исторически!Но,това ми "харесва" при теб Гошо(прасе лошо),че си непоправим оптимист и при теб надеждата ще умре последна-след като тя умре ще умрете и вие след нея!Колегата го е предрекъл-27 г.максимум!
37
3
 
30
 
! Отговори
България преди 10 години
Имаме море, имаме злато под земята за над 850 млд евро,имаме многобройни минерални извори, имаме страхотна плодородна почва и земя богата на уран. Смятайте дали пък народа ни трябва да живее със подигравателни заплати а бабите ни и дядовците ни трябва да закусват обядват и вечерят компот със хляб. Тази толкова малка страна на площ а в същото време толкова богата защо не работи за народа си а за чуждите народи. Защо системно ни разпродават минералните извори на Израел а златото и се изнася.
36
6
 
12
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Интересно ми е колко от кретащите в страдание 39% не слизат от колите си, изкупуват като невидели билетите на Уизеър до новата дестинация Дубай, чакат да им звънне някой *** измамник, за да му връчат 5-6 бона, избиват се за намалени плазми и таблети, пълнят кръчмите и моловете? Истински страдащите са горди и неохотно споделят проблемите си. Останалото е ориенталско плачкане, за да не разбере някой, че сме добре и да завиди.
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сългасен съм,че не сме цъфнали и вързали,ама да ми каже някой че сме най-страдащи в света,е такъв смях няма,гледам я тая класация,ми те в хаити(смазани от земетресение)или Афганистан(всеки знае какво става там)излизат по доволни от нас.Това значи само едно-понеже тази класация е чрез допитване можем спокойно да обобщим-Ние сме най-големите мрънкалници на света-ДОКАЗАНО!
34
4
 
8
 
! Отговори
dimitrov преди 10 години
Та от тази анкета излиза ,че сме последни не само в Европа а и в света.Е ,може и да е малко пресилено ,но не сме далече от това - но сме си и виновни затова ,след като се оставихме мутри да ни управляват 4 години и некадърници 24. Първите си поделиха ,каквото беше останало от разхищението на предшестващите ги. Но по-лошото е че не ни стига урока ,та пак искаме мутри !
33
3
 
11
 
! Отговори
Васил М преди 10 години
Около нас войни се водят и хората ги избиват като пилци, търсят убежище при нас, а "великите" британци, които уж ни дискриминират при тях, станаха 7 000 души, като официално регистрирали се и живеещи при нас... да бе, зле сме, ама наистина сме най-зле и то не да кажеш в някакъв регион ами В СВЕТА! (Каква нелепост само)
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз предлагам да се направят следните промени в Конституцията - да се забрани полагането на всякакъв труд, да се наказва жестоко всеки дръзнал да работи, да се задължи всеки гражданин да лежи и пърди пред телевизора поне 8 часа на ден, в противен случай жестоко наказание, да се наемат чужденци, бежанци или имигранти, които да ни бършат задниците, сред онази работа в тоалетната, да се излъчат малка група от граждани, които да мислят и вземат решения от всякакво естество, докато другите си почиват.
31
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лесно да си ***, мързелив, крадлив, завистлив, комплексиран и злобен.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тази снимка какво ли се опитва да ни внуши? Че бабата хапва манджа с мъка може би? Боже каква мъка е да хапваш безплатен обяд - е няма такава мъка на този свят, дори умиращи от глад африканци не са подложени на това страдание. Да много ни е тежко на нас българите - защо така се получава, че никой не иска да ни дава пари за лукс, срещу усмивка? От ЕС пък ни карат пък да работим и даже да мислим - ето защо те са наши смъртни врагове!
29
2
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Нашите предци са били храбри мъже и силни жени! Едни оставиха костите си за България, не дадоха да пленят едно българско знаме!Другите, с черните забрадки отгледаха в неописуема мизерия дечицата си, изучиха ги и не са хленчили.Бомбардираха ни, но никой не е мрънкал!Гладували са, мръзнали са, но не са ревали! Днес реват поголовно всички, и тези с БМВ-тата и мерцедесите. По-щастливи от нас са голи ***, опърпани индуси и латиноси. Е, ако това не е деградация!Затова - мрънкьовците - вън, завинаги!
28
6
 
6
 
! Отговори
пророк на бъдещето I преди 10 години
До АнонименДо 24-оптимиста,дето верва,че"българския народ щял да се издигне(!?) като феникс от пепелта"Хи Хи,Ха Ха,Хо Хо!!!Вие сте българи-юнаци и ще се справите,това е ясно като нешлифован 14 каратов диамант!Но за едно е прав-трудното мина/1332 години/,а малко ви остава-не повече от 23-27 години преко сили!Фесове и ***(най-вече) ви асимилират в геометрична прогресия!Единствения ви изход е да се върнете/за да оцелеете/ там от където се домъкнахте преди около 1332 г.-дивите степи на Азия!
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е поредното доказателство, че ние сме нация от мрънкащи мамини детенца! Каква бедност бе днес.бг? В Мадагаскар, Камбоджа и Хаити са бедни, там няма какво да ядат буквално, нямат и достъп до интернет, за да четат подобни простотии! Но явно не сме сами в глупостта, мързела и комплексарщината, там компания ни прави Македония /логично/ и Унгария.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'во се оплаквате, бе, балъци, ставайте овчари!Ние сме финансово стабилни, момента така, да дам бонусите...
25
8
 
14
 
! Отговори
по времето на преди 10 години
Тодор Живков можеше да минем като най щасливата нация, но след масовото ограбване и подмяна на ценностите прегърнали гей идеятана западнолапачохиените няма , как,това е целта, Тимошенко се налапас един милиард долара но запада я харесва/техен човек/ Горбито съсипа РУСИЯзапада си го прибра/бравос горби сега рекламира пици/ ЦВЪКИ КРАДЕЦО И ТПЙ Е МНОГО ОБИЧАН, браво и евала на баща му и на цвъки..И ПОРАДИ ЩО СИ ДАДЕ Г..ЪЗОТ БЕДНИ МИ БУГАРИНО, НЯМАШ ЛИ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВИЕ И СЛАВЯНСКИ КОРЕНИ, А СЕГА?
24
3
 
10
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До METKOА ти простако, плачеш за един здрав български бой! Откъде го взе това за големия ***?Глупости са това - *** са малки, миризливи и фургат чаавета. Много гнусно, ама на, търпеливи сме и още ви изтрайваме. Докога ли?