Българите все още са най-страдащата нация

Страната ни оглавява класацията за трети път
2 дек 2013 20:31,
87
Българите все още са най-страдащата нация
Снимка: архив Булфото

За трета поредна година България оглавява класацията за най-страдаща нация. Изследването е проведено от „Галъп интернешънъл“, а данните сочат, че за 2012 година 39 на сто от сънародниците ни определят живота си като достатъчно тежък, за да бъде наречен "страдание". В негативната класация страната ни е следвана от Армения, където 37% се определят като страдащи. След това се нареждат Камбоджа, Хаити, Унгария, Мадагаскар, Македония и Иран.

„Галъп интернешънъл“ класифицира живота на респондентите си като „преуспяващ“, „борба“ и „страдание“ в зависимост от това как те самите определят настоящето и бъдещето си по скала от едно до десет. Агенцията определя като „страдащи“ хора, които поставят оценка на живота си 4 или надолу.

Едва в 17 страни 2% или под 2% от населението се определя като „страдащо“.По-голяма част от тях са развити и богати страни, но в списъка попадат и развиващи се страни.

В Исландия, Катар Швеция, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Нигерия страдащото население е 1%. В Швейцария, Сомалиленд, Венецуела, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Тайланд, Холандия, Кувейт и Либия 2 на сто се определят като страдащи.

Галъп отбелязва, че лидерите в България са се изправили срещу проблемите, свързани с високите нива на страдание, през 2013 година.

От агенцията отбелязват, че протестите срещу бедността са довели до падането на дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, но въпреки това социалното напрежение заради корупцията и бедността остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
9
 
! Отговори
men преди 10 години
още 25 годинки псевдо демокрация и неолиберален фашизъм и разградения двор наречен бугаристан нема да го има. благодарим ти мирни преходе, благодарим ти пазарна икономике, благодарим ти НАТО, благодарим ти ЕС, благодарим ти Америка, благодарим ти луканов, благодарим ти кобурскотски, благодарим ти и на велчевия и на никиту и на другите ***, благодарим ти буда, благодарим ти станишев, благодарим ти хидроинженере, благадарим ти цвъкня, благодарим бабо анжела, благодарим ти ***, благодарим ви жи
22
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите все още са най-страдащата нация!И така ще бъдем докато Бойко Борисов и Цветан Цветанов не влязат в затвора!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До коментар на Метко (21):Метко да ти кажа ,че си *** и тъпънар в коментара ти под тази статия.Ако и друг път са ти го казвали...помисли си ...ако имаш още акъл в кратуната....
20
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EEEEEEEEEEE...айде стига с тази "новина" де....ако беше нещо готино за нас българите ,щяхте да махнете статията за две секунди..Стига сте внушавали негативизъм сред народа.Българският народ ще се издигне като феникс от пепелта....Мили хора не остана ,трудното го извървяхме,имайте вяра ще успеем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
4
 
19
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
кое е лоше бе ШУМЕНСКИ САТАНИСТ ? .... ти си фен комунист от атака и обичаш да си лягаш в сарайте ...кое е лошо да си даваш дупето на друг да го ползва заради шепа монети!!? кое е лошо бе маймун че ВЗЕХА МИЛИАРДИ ЗАЕМИ И ЗАДЛЪЖНЯХМЕ КАТО ДЪРЖАВА ТОСЕТ НИЕ ВСЕКИ С ПО ОЩЕ 100 ЛВ....ЩО НЕ ВЗЕХА ДА ПОКАНЯТ НЯКОЙ АВТОПРОИЗВОДИТЕЛ ДА ИМА РАБОТА И БВП А ВЗИМАТ ЗАЕМИ ЗА ДА ДАДЪТ ПО 4,50 на най бедните пенсионери ? ? с 4 лв са 4 кофички кисело мляко това е ПОПУЛИЗЪМ АМА ТИ СЕ ПРОДАВАШ ЗА СТОТИНКИ
18
17
 
3
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Това е много лошо.
17
32
 
8
 
! Отговори
METKO преди 10 години
Тая бабушкера на снимката плаче само за един голям *** ,но преди това да и вземат и парите.
16
5
 
6
 
! Отговори
Лидер-38г-Аноним преди 10 години
Доволен съм като ПЪРВИ ЗА БГ ДУХОВЕН-НАРОДЕН-АВТЕНТИЧЕН ЛИДЕР ,че РЕАЛНО СЕ ОТПРИЩИ- НАРОДНАТА ЛЮБОВ- СПРЯМО ВСЯКО ЛИЦЕМЕРИЕ ТИП АМНЕЗИЯ ЗА ТОВА КОЙ, КАК И КЪДЕ Е АКАЛ СЛЕД 1990 ГОДИНА!!!НЯКОЙ СЕ ЗАБЛУЖДАВА ,ЧЕ СЕГА СЕ РАЖДА СЛЕД КАЛЕНДАРА НА МАИТЕ И Е НЯКАК ЧИСТ КАТО МЛАДЕНЕЦ!!!НАРОДЕ ГОРД СЪМ ОТ ТЕБ КАТО ДУХОВЕН ЛИДЕР НА БГ ЗАЩОТО ВИ СЪБУДИХ ДА МИСЛИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ!!!ЖИВИ - ЗДРАВИ И ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА....НАЛИ СИ ЗНАЕТЕ БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА.....ЧАСЪТ И МЯСТОТО СА ИЗВЕСТНИ!
15
4
 
11
 
! Отговори
az преди 10 години
Nie sme naj-mrankashtata naciq.mrun mrun , mrun mrun.Mnogo malko ot nas pravat neshto sreshtu tova ot koeto ne sa dovolni.
14
8
 
21
 
! Отговори
До дядо Гошо преди 10 години
Нормално е, ние имаме земя, имаме качествени хора, имали сме история, която на тях не им се нрави. ЕС е новата Римска империя, която владее чрез разпокъсване. Обединена - друг път. Всичко е политика в името на една виша цел - поставяне на народите в Европа на колене и пълно икономическо робство. Тихата стъпка е прав, знаем че ни лъжат, но пак гласуваме за тях. Нещо сме се повредили, къде остана българският дух?
13
9
 
26
 
! Отговори
Българин от селата преди 10 години
Господин Орешарски, на българите се продават най-лошото качество въглищни ***,които се произвеждат в Американската ,,Брикел,, Съдържанието им е 50 процента пръс от Гълъбовските ниви и нито се палят,нито отделят топлина, а ги продават по 300 лева тона-горките българи, Молбата ни е ПРОВЕРЕТЕ ТОВА и акоможе -помогнете,
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dokato mutr kato borisov i nekadarnici kato vichki ostanali ni upravlqvat taka shte e.
11
16
 
28
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 10 години
Най страдаща нация сме защото "батковците " от ЕС ни поставиха на колоне
10
5
 
37
 
! Отговори
Matrix83 преди 10 години
Който може да бяга - да бяга. И да вземат да пуснат водата в казанчето на *** Бълария.
9
8
 
20
 
! Отговори
Чичо Станко преди 10 години
Днес.бг има и втори вариант, ама си траете за изследването на Галоп интернешънъл, нали? Другия вариант е политиците да страдат, а народа да се развива и просперира щастлив. Издишате като медия, издишате беее!!!!
8
8
 
34
 
! Отговори
аааааааааааааааааааа преди 10 години
РЪСНИ ДОЛНИ ГАДОВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!! ВИЖ ТЕ ДО КАКВО ДОКАРАХТЕ СТАРИТЕ ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
7
 
32
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Всички жалват Украйна но на Украйна има кой да им даде а ние от близо 8 години сме в ЕС и сме си все най бедните в Европа. Та какво се подобри. че сме в ЕС освен, че ако речем да бягаме от България на запад не ни трябват визи. "ДРУГА ФАЙДА НЕМА". То вече и на запад няма работа и се чудят западните политици как да ни изритат от техните държави.
6
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсурдно е България да е по-страдаща от Мозамбик, Бурунди, Кения, Мадагаскар, Камбоджа, Конго, Централно-африканската република, Ирак , Йемен и да е наравно близко страдаща с Хаити, съгласете се, че не е нормално, да съгласен съм ,че не сме Германия, ама това вече е по-скоро психологическо отколкото реално състояние.
5
14
 
31
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Борисов има най-малко вина. БСП и ДПС са тези, които продадоха и турцизираха държавата.
4
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основната заслуга за това е на най-големия *** Борисов съсипал държавата с не разплащането и държенето на парите по-банките за да се печелбарства с тях и прахосал резервите на България той ще гори в ада и си го знае!