Професорският запой в СУ май ще завърши със "забележка"

Деканският съвет на Историческия факултет излезе със становище
Обновена: 3 дек 2013 17:01 | 3 дек 2013 16:56, Александър Попов
81
Професорският запой в СУ май ще завърши със "забележка"
Снимка: YouTube

Двамата професори Драгомир Драганов и Костадин Рабаджиев бяха наказани със "забележка" заради среднощното матине с руска водка и цигари в Софийския университет "Климент Охридски". Те бяха снимани от Ранобудните студенти в нощта на 26 срещу 27 ноември.

По повод на случилото се в Историческия факултет Деканският съвет поиска писмени обяснения от професорите. Свои становища дадоха катедра "Археология", Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова.

Още по темата
"На свое заседание, проведено на 3 декември 2013 г., Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения. Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с правилника на Софийския университет със "Забележка".

Повдигнатият от авторите на видеоклипа въпрос за т.нар. режим на окупация поставя логично проблема за неговата същност и срок на действие. Затова предлагаме да се организира общоуниверситетско допитване относно продължаването на окупацията на Ректората", пише в официалното становище.

Очаква се по-късно днес Ректорският съвет да вземе своето решение.

Професор Костадин Рабаджиев заяви в телевизионно интервю, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драгомир Драганов и раждането на бебе на техен колега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 10 години
На дъното. Повече надолу няма накъде.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKA KONSTITUZZIA E SSpassenieto zza Balgaria...republikata E Palna Nazzionalna Katasstrofa ...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Predlagam do 13 toto hva6tane na pian voda4 na avtomobiil da mu se otpravq ZABELEJKA i po4erpka ot organa na o6te dve rakii ili biri spored izbora na voda4a Pri sledva6tite 13 pati kato bade zaloven otnovo ZABELEJKA i malak banket v nai blizkoto zavedenie ili universitet za smetka na danakoplatcite Pri sledva6tite 13 pati ako bade zaloven da mu se dava titlata PROFESOR i orden STARA PLANINA li4no ot PREZIDENTA
71
2
 
2
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
Каква драма - професори се черпят в университета си. Ами това е традиция от памтивека, а и не само в академичните среди. А и кой не е пил при повод след работа на работното място? Симпатичният полуалкохолизъм си е баш на място в университетската среда. Спомнете си героинята от "Улицата", работеща в БАН и виждаща бъдещето в дъното на бутилката... От трезвен човек всичко може да се очаква - мъдра мисъл на хиляди години.
70
1
 
2
 
! Отговори
Dqdo ioco преди 10 години
Могат да научат студентите как се пие от рано нали са "ранобудни" хахаха
69
0
 
3
 
! Отговори
E. преди 10 години
Наказанието не е "забележка", а "последно предупреждение". Наложено е по предложение на Ректорския съвет, в който има хора участвали в източването на ФНИ. Само че гредите пак ни вадят очите, а ние сме се хванали за сламките в чуждото.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ранобудните..."както са се взели на сериозно за морални съдници на всички,не мислят ли че се превръщат в символи на сляпата лоялност към нещо което самите ТЕ не са,и отхвърлящи традиционния морал и академически ценности,нрави и обичаи,типични и за останалите съсловия и българина като цяло.Самите те се превръщат в едни Павлик Морозовци,предаващи кротко черпещите се и никого не притесняващи свои преподаватели,неподкрепили протеста им.По същия долен начин знаят ли ТЕ какви клипчета може да се спретнат в общежитията,дискотеки и в самите ВУЗ за студентите.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мисля, че това е добър повод за почерпка, ха наздраве!
66
2
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааа.... преди 10 години
....ЧЕРВЕНИЯ ПАРТИЕН ***......ПИЯН КАТО КИРКА.....!Студентите били виновни ,че го снимали...ха,ха,хаааааааа....добре че не се е усрал от пиене!!!А , кво бе....ДА ГО ДЪРЖИМЕ В "ПАРТИЙНА ТАЙНА " ЛИ...ХА,ХААААААААААААА....***!!!!!!
65
4
 
5
 
! Отговори
ЕТО ВИ ГО .... преди 10 години
...ЧЕРВЕНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ДР.ДРАГАНОВ.....В ПЪЛНАТА МУ РЕАЛНОСТ ,КАТО ПРОФЕСОР!!/червен пиян партиен ***/ЕГАТИ ,ПРОФЕСОРА !!!СРАМ!!!!!!
64
4
 
16
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 64Тя излагацията че е пълна за професорите е ясно, но излагацията е и пълна за снимащите студенти вечер на по 3-4 водки(оня със синия анцуг брадясалия) които се разхождат в университета и търсят компромати...точно като някои папараци. Ако бяхме на запад нямаше да има нито обикалящи пияни студенти с камера в университета за да снимат, нито пиещи професори. Понял?
63
9
 
11
 
! Отговори
михо преди 10 години
*** окупатори мретебаща ми е от 28г. депУтатживял съм винаги като кралможе да се каже че съмот комунистическият елитние сме наследствени крадци и убийцикажете ми как да не подкрепям тройната?дпс и атака = победаааволен и лютви = победааа
62
9
 
6
 
! Отговори
До: просто човек преди 10 години
Дръжте се възпитано и спорете с аргументи. Каквито и оправдания да търсите, факт е, че излагацията е пълна. Не симпатизирам на окупиралите СУ, защото окупацията е несъвместима с учебно заведение, но поведението на преподавателите и "наказанието" на деканския съвет на ИФ само потвърждават тоталната деградация, обхванала и Университета.
61
5
 
11
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Айнщайн е бил алкохолик, Моцарт е бил алкохолик.....още да казвам ли?
60
4
 
12
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
do 61Заблуден, най-големите мозъци впрочем пият здраво.
59
2
 
14
 
! Отговори
тестиколит преди 10 години
разберете го най-накраяняма значение кой и защо си убилкой и защо си ограбилкой и защо си измамилподкрепяш ли правителствотото ти си нашият човекнапред потомствени крадци, мошенници и убийцидпс и атака = победаняма по-хубаво от бандата олигарсидпс и атака = победаааааааа
58
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви професори са тези алкохолици ?Те просто са продавачи на сергия, продават изпити и дипломи на този скапан СУ.Ранобудните михлюзи не учат, професорите са на запой и после идва далаверата купи - продай!
57
9
 
7
 
! Отговори
фен преди 10 години
Видяхме доносниците и политическизе *** нa комунизмa въпросните "преподaвaтели" нa кaкво ниво хорa сa и с кaкъв морaл и език. Обвонениятa към студентите, че сa дискредитирaли СУ сa безпочвенни. Товa го нaпрaвихa и продължaвaт дa го прaвят повечето преподaвaтели които скочихa в зaщитa нa тaкa нaречените професори. Цялaтa ни "интелигенция" е фaлшивa. A пък едоният от тези пиaндетa кaто го видиш кaкъв жълт мустaк имa от цигaрите и кaк е обрaсъл и с кaквa хигиенa е. Е по добре дa не е преподaвaт
56
5
 
12
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Къде са денсащите? Нали нямаше да се отказват по техни думи и всеки ден щели да бъдат на паветата докато *** не сдадат властта? Що ви уплашиха -1 градуса, *** скапани?Това ли ви е борбата срещу ***?
55
12
 
7
 
! Отговори
Колега преди 10 години
Тези преподаватели са срам за едно академично учебно заведение. От птичи поглед си личи, че от пиянство Рабаджиев е заприличал на старец. Срамно е и наказанието, наложено от деканското ръководство, което няма моралното право да бъде съдник, ако се има предвид миналото им на доносници, преподаватели по бкп и т.н.