Протестиращи дърпат заграждения. Полицията през мегафони: Спрете!

Няма стълкновения, но дeмонстранти мятат по НС домати, яйца, пиратки
Обновена: 5 дек 2013 16:51 | 5 дек 2013 12:43,
283

Снимка: Булфото

Протестиращите пред парламента замерят сградата на парламента с домати, ябълки, яйца, пиратки и ритат плътните метални заграждения, опасващи сградата на НС.

Част от "Ранобудните студенти" носят каски на главите си и хвърлят по загражденията червена боя. Пеят песен: "МВР и преди, и сега е мафия", бият на барабани, развяват българското знаме и скандират "Оставка".

Още по темата

Протестиращи хвърлиха запалени вестници и парцали към металните заграждения, но един от тях падна върху кола на жандармерията. Пожарникари обаче набързо загасиха пламъците.

Полицейското присъствие в района е засилено. Ръководството на СДВР е на мястото на протеста.

През мегафон протестиращите бяха предупредени от полицията, че ако не спрат да ритат металните заграждения, ще се предприемат мерки срещу тях.

Протестиращите са сравнително малко на брой, но са направили верига, като са се заловили за ръце и се опитват заедно да разместят или да изблъскат плътните загражденията.

Възрастен мъж и младо момче опитаха да ги прескочат, но полицията възпря напора им.

До момента няма сериозни стълкновения между униформените и протестиращите, макар един от полицаите да бе ударен с ябълка по главата.

От ранни зори полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена от служители на реда и автомобили на жандармерията. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски", предава "Фокус".

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
Който има уши преди 10 години
всички съгрешиха и не стигат Божията слава Рим 3:23ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете. Йоан 8:24Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. Рим 6:24Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него. Йоан 3:36Истина, истина ви казвам, Който вярва в Мене има вечен живот.Йоан 6:47Защото какво би дал човек в замяна на живота си? Марк 8:37
217
7
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Тези отдавна трябваше да са арестувани и осъдени...
216
5
 
7
 
! Отговори
Ин преди 10 години
Тези са вече консумирани и дискредитирани-вадете следващия номер!Но ще трябват повечко парици!
215
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРКОМАНИ...ДРОГИРАНИ И ПИЯНИ.СНИМКИТЕ СА ПОКАЗАТЕЛНИ ЗА ТАЯ НЕГРАМОТНА ***.
214
7
 
18
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Ритат ,блъскат, пък после питат-защо ни бийте? Мили деца,малко ви е боя!
213
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на протестиращите..тия *** от тройната коалиция от добро не разбират..ОСТАВКА!!
212
2
 
10
 
! Отговори
koko преди 10 години
Това нищо не е, сега на 8 декември ще видите кон боб яде ли и турчин в джамия пърди ли :)
211
7
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
AБЕ ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НЕ ГИ СНИМА СЪС КАМЕРИ ТЕЗИ ,,ПСЕВДО-НАРОДНИ БУДИТЕЛИ'' И ПОСЛЕ ДА ИМ ИСКА СМЕТКА ЗА ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ? КАК ТАКА ЩЕ ПОСЯГАТ НА ПОЛИЦАИ? ТРИ МЕСЕЦА КАРЦЕР+ ОЩЕ ТРИ ДА ЧУКАТ ЧАКЪЛ И ТОГАВА ДА ГИ ВИДИМ ЩЕ ИМАТ ЛИ ДУПЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ,,ГОЛЯМАТА РАБОТА''? ***, НЕ ИЗЛАГАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА НЯКОЛКО СРЕБЪРНИКА, НЕ СИ СТРУВА! МНОЗИНСТВОТО ОТ НАРОДА ЯСНО ВИ ПОКАЗА ЧЕ НЕ Е С ВАС.
210
1
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
youtube/watch?v=45VGFgiFu7Y
209
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще пишете за тези ***? Стига!
208
8
 
17
 
! Отговори
someone wrote преди 10 години
Фейсбук селският мегдан на 21 век. Място, където се подвизават хора без работа, млади майки търсещи начини на убият времето и др. подобни.
207
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми софиянци си изкараха плажа лятото не ги интересуват вече протестите
206
7
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Dnes.bg.1 Еми на екскурзия са хората. Еми те си я плащат,малко ли пари изкараха с тия картонени ак47 ,или тая окупация. Хората искат да вземат малко пример Вътрешния министър да организира малко ченгета да отидат и да почерпят опит от украинските си колеги. И после да видим кой си е научил по-добре уроците.А до номер 200-Баце 8 декември ще прерастне в общонародно студенско препиване с евтин алкохол
205
3
 
4
 
! Отговори
мори преди 10 години
май наистина са много .За това съкращения каза Йовчев иначе ще стоите още дълго време на площада.
204
19
 
25
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Тия *** се ненапечелиха излагайки ни пред света. Спрете се бе продажници смотани и необразовани - студенти били. От вечните обаче. Мани.
203
3
 
21
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
И полицай да си не е лесно.
202
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тая нинджа на снимката?Хаха...Нео от "Матрицата" пасти да яде!
201
4
 
24
 
! Отговори
рикша преди 10 години
поткрепете морално-патриотичнатаорганизация дпс и атака няма по-честни от насдпс и атака = победа
200
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 206 metro 57:Не ,не знам .Това е един от основните проблеми-българският гражданин не е информиран за политиката на страната си.Днес се прие бюджетът за 2014г.: 388млн. за здравеопазване,420 млн.за образование ,999млн. за МВР,434 млн. за съдебна власт и т.н. и ,както пише metro 57 с еднаква процентна структурност по пера като всички членки на ЕС. П.П.Това са парите на българските данъкоплатци и е справедливо политиците да се отчитат чрез медиите пред данъкоплатците.
199
20
 
25
 
! Отговори
МОМЧИЛ преди 10 години
ВИЕ ,ИМАТЕ ЛИ СЪМНЕНИЯ КОЙ СТОИ ЗАД ТИЯ ,ТАКА НАРЕЧЕНИ РАНОБУДНИ СТУДЕНТИ ? НЯМАТЕ ,НАЛИ - ЗАЩОТО СЛЕД ВСЯКО РЕШЕНИЕ НА ТОВА ОТДАВНО ЧАКАНО ПРАВИТЕЛСТВО ,ЗАПОЧВАТ НЯКАКВИ ВЪЛНИ НА ПРОТЕСТИ - ЛИЧИ МНОГО ЯВНО НАМЕСАТА НА БЕЗХАБЕРНИЦИТЕ БОЙКО ,ЦВЕТАН И ЛИКВИДАТОРА НА БЪЛГАРИЯ , КОСТОВ ! СПРЕТЕ СЕ ,ЗАЩОТО НИТО ДС ЩЕ ВИ СПАСИ ,НИТО ПСИХОЛОЗИТЕ ВИ ОТ СИМЕОНОВО ,НИТО ИГРИТЕ ВИ С ТЪРПЕНИЕТО НА 85 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ! ЧУХТЕ ЛИ ,БЕЗХАБЕРНИЦИ - 86 % ОТ БЪЛГАРИТЕ !