Ранобудните студенти – разцепление, разпад или?

Втората окупация на СУ била организирана от "радикалното крило"
Обновена: 29 яну 2014 09:24 | 29 яну 2014 09:24,
112
Ранобудните студенти – разцепление, разпад или?
Снимка: архив, Булфото

"Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път", обяви пред bTV обявяваният като лидер на Ранобудните студенти Ивайло Динев.

Обяснението му дойде, след като се появиха разграничителни позиции между студенти, участвали в първата и във втората окупация на Ректората – и двете останали с неизпълнени цели.

Още по темата
Появиха се и обвинения, че "ветераните" в окупирането са оказвали натиск на последвалите ги. Според Динев обаче за подобно твърдение не може да се говори – решили да говорят очи в очи с останалите вътре в Ректората 15-20 човека, за да изкажат своето виждане за окупацията с призив да я прекратят.

"Виждайки хората, които протестираха около Ректората, напрежението, хората отвън, опитите на полицията да нахлуе - всичко това беше безумно. Ние отидохме при тях и изложихме нашите виждания. Самите окупатори ни заявиха, че са имали намерение на другия ден да излязат", допълни той.

По думите му един втори акт за толкова кратко време е нормално да не привлече внимание, особено в момент, когато вече няма гражданска енергия.

"Отделно самият акт се направи така, че отблъсна повечето хора. Аз имам два аргумента за провала – моментът не беше правилен и окупацията се обърна към всички, защото беше твърде малка. На инат се направи това нещо", каза Динев.

Антон Филев допълни, че сред Ранобудните студенти не е обсъждана втора окупация, а тя е била организирана от "радикалното крило" на организацията. По думите му е имало общо три опита за нова окупация.

Представител на втората окупация Димитър Вълчев, който твърди, че Ивайло Динев вече не представлява Ранобудните студенти, потвърди разделянето на пътищата.

"Засега настроенията са организацията да остане неформална и да продължи да действа за целите, които си постави първоначално", коментира той.

На свой ред Ивайло Динев обясни, че има много варианти за развитие на ситуацията: "Най-очаквано е тази временна инициатива да спре своя път и всеки според своите интереси да продължи напред. Другият вариант е от неформална да стане формална и да обединява студените около себе си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
моето мото бе неискаме туй (Пеевски) за де се върне Онуй(фидосова)", както и "долу герб,Долу БСп, ДолуДПС, Долут Атака". но след третия ден се появиха Сини знамена и Герб станаах от чисит по-чисти, а България се раздели на две. Така - са разделения няма да успеем, . Трябав да разберем че всичик партии в парламенат носят отговорност и са наши врагове.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не може един протест да ни дели на "сини" и "червени". През 1997 всичик - земеделиц, социалдемократи, седесераси, дори от ДПС - бяхем обединени. щом днес се делим на сини бмоклуци и червеин *** протестът е обречен. И ще отбележа че тези викове започнаах от Герб и реформаторите, на третия ден след протестите срещу пеевски.Дотогава и аз идвах, но имаше надписи "не искаме туй за да се върне онуй". постепенно тези надписи изчезнаха и отекнаха "Червени ***". това не може да е мото.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора катокалин Янакиев излагаха свещенициет и сринаах авторитета наЦърквата, която се разцеип на фракции. Днес пак той ни налива УМ.Преди да ни говори за гадниет комунисит нека Радан Кънев каже как се гледа очи в Очи сПрошко прошков и найден зеленогорски - пъров бяха с тях, после ги напуснаха с обивенения в сталинизъм и сега пак са заедно
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може ли Калин Янакиев - най големият десебар, който скачаше още от времето нафори светулката - да бъед лице на протестите?Апропо ние добре помним протестите на СДс - фори светулката зовеше за промяна на клира, СДс застана зад него крещеше колоко гаден комунист е Максим, разцепиха клира (какъвто и да беше Максим той бе законно избран), фори се дръпна, избяга в АМерика, Клира се разцеип заради напъните на СДС. пимен наследи Фори - СДС пак - хайде да бутаме Максим. в крайна сметак нищо не стана.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ме гледай тъпо, българино ! Уж миналата година февруари излезе, за да свалиш мафиотската система, а се поразходи 2-3 пъти и се прибра вкъщи без да си постигнал никаква промяна. Не става. Виж смелите украинци - превземат сграда по сграда. Отсвириха даже опозицията. Там народът вече има думата. Малцина са студентите в България, които не са пост комунистически - чалга запъртъци. И то се видя ...
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛООО ,..... 112 ЛИ ЕЕЕЕЕ......ТУКА *** СА ПОЛУЧИЛИ ЕРЕКЦИЯ , ОТДАВНА НЕ ИМ СЕ БЕШЕ СЛУЧВАЛО , ТА ПОЛУЧИХА СВЕТОВЪРТЕЖ........КО , КО КАЗВАШ .......ААААА , НЕ БИЛО ЕРЕКЦИЯ , АМИ ПИКАЕЛО ИМ СЕ .........ЕЕЕЕЕЕЕ ИЗВИТЯВАЙТЕ ......ДОЧУВАНЕ
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РАНОБУДЕН ;)EЕлементарните хора търсят (и намират) винаги само и едиснтвено елементарни обяснения за света. Или пък такива, които пасват на собствената им персона:))
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има задочнииц идващи чак от другия край наБългария, които стават в 5 часа, за да хванат влака. майките и бащите им ги издържат з да дойдат да учат - за какво - за да се провалят меропирията им от група нехранимайковци. то поне да бяха маса хора, какот 1997 - да кажеш прпотестират 4000, 5000 души, а то - 15 човека и половинаат от тях не са студенти. за каков говорим? Мога ли аз да хваан утер семейството си да Затворим общината и да кажем на Фандъ99647кова да се маха?
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов и Иван Костов се опидибах на народа си. Окупаторите - също, се бодиха че народа не ги подкрепи.Открийте петте раздликиа) Реформаториет и герб подкрепят окупаторитеб) реформаторите и герб подкрепят окупаторитев) реформаторите и герб подкрепят окупаторите
43
0
 
9
 
! Отговори
redordead преди 10 години
от няколко години дясното в БГ търпи тотален крах - всяко обеднинение се разпада дори преди да се формира стабилна среда. Това на мен ми гвори, че те вътрешно се карат кой да захапе кокала. На техния фон, прбелмите между бсп и абв изглеждат като ученическа препирня...
42
0
 
15
 
! Отговори
подкукорос преди 10 години
Вина нямат тези студенти. Виновни са тези които ги подкукоросаха, и най вече БТВ, НОВА . Последните вместо да осъдят беззаконието, и да вземат страната на болшинството преподаватели и студенти, плонжираха пред истинските олигарси от Прокопиево - Плевнелиевата група.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да знам кой ще плати 600 000 лева за проведенаат пърав окупация.кой ще плати 100 000 лева за да има ИЗвънредон Обощ събрание, което да гласува ОСтавак на Ректоракой ще плати някостони хиляди лева, които трябав да се дада сега при втората окупация - окупаторите ли ще дадат близо един милион лева наУниверситета.Ами хораат които искаха да учат и не успяха - кой ще им плати разходите?Окупаторите ли?
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чуйте тези имеан и гжи запоменете - левон хампарцумян , ЕМилхърсев,Иво Прокопиев, Емил Кюлев (убит) - вес кредтин милионери,, кънчо Стойчев, Огнян Дойнов,Веска меджедиева (последните двама -избягали), Васил Божков - Черепа,Симеоно пешов.....Красимир гергов,Ст.Манджуков,М.Захариев,Сл.бинев - хора4557 със съмнителин капитали.
39
0
 
11
 
! Отговори
НАРОДЕ???? преди 10 години
Тръгнаха аслани и се върнаха н***срани!Questo e tutto la commedia e finita!Това е всичко, комедията свърши!Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.....Циркаджиите да си събират куклите, парцалките, балончетатата и книжните пищаци .......... Да си вземат хонорарчетата и бегом на село!!!!Ако целта е била целият български народ да види резила на политическите сили, които организират безобразията в държавата, то целта е постигната.
38
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Студентите явно не са научили 1 много важен политически урок още от Римско време, прилаган от всякакви управляващи. " Разделяй и владей" - последно време широко прилаган от сегашните такива. Не разделението, а обединението може да махне само това престъпно управление!
37
0
 
10
 
! Отговори
Информиран преди 10 години
Просто не са могли да се разберат какво означава "ранобудни" - онези които се събуждат рано сутрин или онези, които отварят очи рано следобед. Да не говорим за онези, които се пробуждат рано привечер.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
главните Виновници за положението ни днесДжордж Сорос,гайтнер,,Джефри Сакс, Блумбърг,Рокфелер, и разин милиардеил като БилГейтс , Бърни Екълстън,Хю хефнър,лари Флинт, които са ужасно корупмирани, мачкат обещството, покваряват го, отнемат духовността му, правят богатите по-богати а бедните - победни. Светът се еправляав от по-малок от 100 души банкери и милиардери.
35
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей дърти комунисти много драскате тука бреееее.........води ни ПАРТИО води ни ........
34
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До НикойАми имаше го и на други протести, в други държави. Което говори за какво? Че дългата ръка и крадливите пръсти на Чичо Сам не признават граници. Този образ винаги е трупал капитали от войни и безредици. Цялата му икономика (на Чичо ти Сам) се гради точно на това. И ще си позволя накрая един съвет: ако някой иска да разбере какво става в света край и около него трябва да търси РАЗЛИЧНИ източници на информация.
33
0
 
7
 
! Отговори
s преди 10 години
Ама и петимата бойкобудни ли са се разцепили?! Ужас.