"Първа копка" за път до нов ГКПП при Салаш - Ново корито

Началото дадоха председателят на НС и регионалният министър
7
"Първа копка" за път до нов ГКПП при Салаш - Ново корито
Министър Десислава Терзиева. Снимка: БТА

Председателят на парламента Михаил Миков, министърът на регионалното развитите Десислава Терзиева и министърът на енергетиката на Сърбия Александър Антич направиха днес "първа копка" за строителството на пътна връзка до бъдещия нов ГКПП при Салаш, община Белоградчик, и Ново корито, Сърбия.

Официалната церемония по откриването на строителните дейности се състоя днес по време на традиционния международен събор при прохода "Кадъ боаз", който се провежда до 20 юли.

"Днес открихме строителните дейности за изграждане на път до тази местност, работи се и за изграждане на граничен пункт, както и гранична полиция да увеличи състава си, за да покрие новия ГКПП. Важно е, че се сбъдна една мечта и затова тук има хиляди хора, които искат да си общуват - българи и сърби да са заедно в обединена Европа. Благодаря на двете правителства на България и Сърбия, че стигнахме дотук и продължаваме напред", каза при откриването на строителството на обекта Михаил Миков.

"Днес реализираме една десетилетна мечта на хората от този регион. Северозападният регион в България е най-бедният и нашето правителство показа, че мисли за него. Седемнадесет милиона лева са отделени за инфраструктурни проекти в региона по Публичната инвестиционна програма на правителството", каза при откриването на обекта Десислава Терзиева, цитирана от БТА.

"С изграждането на този пункт ще се развие сътрудничеството между хората от този край. България е един от десетте най-добри външнотърговски партньори на Сърбия, надявам се това да продължи и в бъдеще", каза министърът на енергетиката на Сърбия Александър Антич.

Строителството на пътя до прохода "Кадъ Боаз" стана възможно след като в началото на месец юли тази година Агенция "Пътна инфраструктура" подписа договор с изпълнителя за рехабилитация и ново строителство на пътен участък от 5 км от с. Салаш до границата с Република Сърбия.

Стойността на договора е близо 3,9 млн. лв., а средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. Новият път ще осигури транспортната връзка към граничния контролно-пропускателен пункт на българо-сръбската граница при Салаш-Ново корито и ще бъде завършен за 4-5 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Мунтанския ДжийсъсНе обиждай хората от този регион! Те са страдалци, както и монтафонците! Хората са прекрасни - добри и работливи. А който отиде там, може да види забавен природен феномен - извор с много специална форма. Местните го наричат "П.... вода". Ако успея пак да стигна дотам, ще поствам снимка за чудо и приказ! И за много смях...Дано пътят и ГКПП-то станат по-бързо, за тамошните ще е много важно, а и икономиката и у нас и в Сърбия ще усети.
5
4
 
0
 
! Отговори
Мунтанския Джийсъс преди 9 години
Този регион е СИНДРОМ за умствена недостатъчност.
4
2
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
До ИзлъганПо някаква случайност и аз живея в този район, но за разлика от теб се радвам, неистово се радвам, че нещо се прави вече. А ти си страдай, излъганий! Страданието пречиства! А ако пък и работеше нещо, цена нямаше да имаш! Защо не рипна, като ви етаковаха мамката с Телефонния завод, със заводчета и цехове в Димово и по селата? Не можахте да развиете туризъм при тези дадености, срам! Я млък!
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След няколко дена това правителство си заминава, но трябва да има първа копка, а после....
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жал ми е за жената с белите обувки стъпила в калта. Но какво да се прави ? Това е стила на *** всички в калта.
1
3
 
33
 
! Отговори
Излъган преди 9 години
Живея в този беден регион.От 25 годени преди избори съпартийците на др.Миков обещават ГКПП в с.Салаш.Не им вярвам.Иначе успяха да обезлюдят региона.