Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите

Обновлението в тези на БСП е козметично, смята политолог
Обновена: 26 авг 2014 13:59 | 26 авг 2014 10:00, Веселина Йорданова
121
Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите
Снимка: архив, БулФото

Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, смята политологът Димитър Ганев. Днес от партията ще обявят водачите на листите си за предсрочните избори на 5 октомври.

Според Ганев предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора и това по думите му е сложен политически танц.

Още по темата
„Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от Реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението“, обясни той пред БНР.

Според политолога именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите.

За ситуацията в БСП той каза, че на парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях.

БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно, допълни той.

По думите му партията се наблюдава с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери.

„Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей Станишев. Революция в листите няма. Това 20-процентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони“, коментира Димитър Ганев.

Според него от лидера Михаил Миков се е искало да удържи партията и именно това се цели до голяма степен с тези баланси и това възпроизводство.

Според Димитър Ганев на този етап са несериозни прогнозите колко ще са партиите в парламента и каква ще е разликата между първия и втория, защото ситуацията е изключително динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение за кой ще се гласува. Всички са маскари. Трябва да се изринват всяка година, докато най- после почнат да мислят и за народа. Цената за избори веднъж годишно е висока, но само това е начина политиците ни да се опомнят за кой всъщност работят.
64
8
 
4
 
! Отговори
Антена преди 9 години
Каквото и да говорят социолозите, истината е че народа няма да позволи нова граблива коалиция между БСП РБ ДПС и ББЦ, в случай че ГЕРБ нямат пълно мнозинство. В главите на всички вече е инсталиран фактът че когато управляват БСП, резултатът е като след загубена война. Това е като сирена която постоянно звучи в главата ни и не можем да се избавим от нея. Така че размирици може да има, но червените крадци власт няма да видят, по-скоро затвор.
63
2
 
6
 
! Отговори
info. преди 9 години
Все пак една от най големите далавери на Иван Костов и Емил Хърсев,е така нареченият външен дълг
62
2
 
8
 
! Отговори
info. преди 9 години
ДО 82Иван Костов. Той е продал повечето предприятия у нас. За 4-годишния си мандат кабинетът продава активи на стойност близо 150 млн. лв. Това са половината от всички раздържавени досега предприятия. Сред тях са "Кремиковци", ОЦК-Кърджали, "Дюни", "Химко", "Парк-хотел Москва", "Минстрой-холдинг", "Горубсо-Мадан", "Девня Цимент" и много други. Над 130 са предприятията, които са раздържавени само през 1999 г. Въпреки че Костов променя собствеността у нас, не малко от сделките, които изброих,са с лоша слава.Сред основните критики, които търпи приватизацията по негово време,са непрозрачните мех
61
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 73. Да де, ама ГЕРб падна ли през феруари, 2013, падна, нали? И какво беше причината, цената на тока и замразените доходи, нали. Е, ако направят това отново, ще се повтори февруари 2013 отново. Ама след това вече може и никога да не дойдат на власт!! Ако ще страната да изпадне в дълбока политическа криза и да няма кой да управлява, защото и за БСП няма вече кой да гласува. Изобщо време е комунистите в различни окраски да си ходят.
60
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво представлява ГЕРБ?шайка от престъпници,един от които вече е подсъдим,/кой знае защо г-н Цацаров още не сте го вкарали в затвора/та тоя им е шеф на предизборната кампания.Не е само тъжно и смешно едновременно,а направо си е страшно.Но той знае как се фалшифицират избори,как се разнасят чували с бюлетини,как се печатат 500 000 допълнителни бюлетини-и това са само хванатите,а тези които не успяха да хванат???А 600 000-те хиляди мъртви души,които също ще влязат в употреба?Внимавайте българи!
59
5
 
12
 
! Отговори
До до 79 преди 9 години
Иван Костов е най-големия крадец, мошеник и убиец! Не на прехода (заграбването на държавния капитал от про-западни агенти), а през цялата история на България!Той е пряко виновен за създаването от страна на държавата на криминогенна среда довела до избиването на хиляди българи по селата и довела до измирането от глад на десетки хиляди!А най-голямото зло което направи е заразяването на обществото с корупция, бич за всяка самостоятелна държава! Вс. Знаем кой е Поп Кръстьо, идните поколения щ
58
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойкотирайте изборите и не гласувайте.
57
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
През януари - февруари можете пак да бъдете свалени с вашата крадлива политика. Като ви гледам какво бъдещо управление кроите чрез коалиция с РБ и ДПС, чрез закриване на болници, училища и общини за икономия, чрез орязване на бюджети, чрез теглене на нови държавни заеми, съкращение на персонал и закриване на други институции, спиране на икономически проекти и започване на магистрални, ми става ясно на къде отивате. Дано поне изкарате 1 година с това управление.
56
7
 
9
 
! Отговори
До 79 преди 9 години
Иван Костов е най-големият политик на прехода.И най-подготвения и най-кадърния.Само злобарите и тези на които засегна политическиуте и икономически интереси го мразят.Лошото е,че той повече работи,а по-малко говори,за разлика от някои дърдорковци които ежечасно ни заливат с умопомрачителните си прозрения.
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,щом старите муцуни ще бъдат на челните места за какво обновление ни говорят.Май тия,които яко са захапали кокала няма лесно да го изпуснат.Но изглежда забравиха "големите специалисти",че с камъни ги изхвърлихме от властта.Има голяма вероятност историята да се повтори,ако българите не проявят разум този път и не пресекът мераците на мафията за нова власт.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може 25 години след промяната България да е най-бедната страна в Европа ?ето това е въпроса на които политиците ни трябва да отговорят !
53
9
 
8
 
! Отговори
info. преди 9 години
До БерлинAбе умник,само да те светна че зад Бареков,Борисов,Кунева,Радан и др.Е ДРУГАРЯТ ИВАН КОСТОВ.Този когато и да го освиткат все ще е късно
52
0
 
7
 
! Отговори
Кажете разликата преди 9 години
Абе стига с БСП, ДПС и ГЕРБ, еднакви са. Кажете ми каква е разликата между тях, ако да речем ГЕРБ направи коалиция с ДПС и РБ?
51
0
 
13
 
! Отговори
нн преди 9 години
А при ГЕРБ има революция в мисленето и действието: Вижте: ББ; ЦЦ; ДА..... Преоблякъл се Илия пак в тия.... Революционно мислене и революционно действие - бивш лозунг на БКП.
50
9
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Ще ревете за Костов един ден! ***.
49
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
При едните е косметично, а при другите радикално?Глупости всички са еднакви, просто ГЕРБ ги поддържат тия медии и социолози.ГЕРБ не могада се отърват от подсъдимите в своите редици.А пък ГЕРБ са бистри като планинска вода, не съ плюли БСП пет години, борисовците знаят само или лошо или нищо.Не съм за БСП, просто като виждам как усилено се опитват да подобряват имиджа на ГЕРБ със всички средства дори с помоща на медии или социолози, направо ми се повръща.Къде живеем?
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не забравяме какво съобщи Ренета Инджова, докато беше шефка на статистиката!600 000 грешно заведени бг. Граждани или 600 000 мъртви души!С такава бройка участваща в изборния процес- няма ама никакво значение кой за кого ще гласува!Елита на власта самостоятелно решава кой, къде и как да бъде назначен! Плюс това, че в България няма реално разделение на властите е равно, от филосовска гледна точка чисто теоритично, на диктатура!
47
5
 
14
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 9 години
Щом тези от предишния кабинет на ГЕРБ са в челните места на листите аз няма да гласувам за ГЕРБ. Моят вариант е малка партия, пък каквото ще да става, няма да дам гласа си за комунистите от БСП, ГЕРБ и т.н подредени нехранимайковци!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо случайно на този свят. В Холандия живеят по определен начин защото са холандци, и така за всяка страна. Хората, според ценностната си система, избират начина по който да живеят. Как става това. Ами чрез ежедневните избори, които правят: Какво да ядат, какво да пият, как да се обличат, дали да учат или не, каква музика да слушат, и пр. докато стигнат за кого да гласуват или не. По други географски ширини, тези в парламента сигурно щяха да бъдат в затвора, но всичко е въпрос на избор.