Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите

Обновлението в тези на БСП е козметично, смята политолог
Обновена: 26 авг 2014 13:59 | 26 авг 2014 10:00, Веселина Йорданова
121
Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите
Снимка: архив, БулФото

Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, смята политологът Димитър Ганев. Днес от партията ще обявят водачите на листите си за предсрочните избори на 5 октомври.

Според Ганев предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора и това по думите му е сложен политически танц.

Още по темата
„Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от Реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението“, обясни той пред БНР.

Според политолога именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите.

За ситуацията в БСП той каза, че на парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях.

БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно, допълни той.

По думите му партията се наблюдава с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери.

„Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей Станишев. Революция в листите няма. Това 20-процентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони“, коментира Димитър Ганев.

Според него от лидера Михаил Миков се е искало да удържи партията и именно това се цели до голяма степен с тези баланси и това възпроизводство.

Според Димитър Ганев на този етап са несериозни прогнозите колко ще са партиите в парламента и каква ще е разликата между първия и втория, защото ситуацията е изключително динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
Излиза, че най добрата партия е ДПС. Имат твърд електорат, официално не носят мандат на управляваща партия но никой не може да управлява без тях. Герб опитаха и не успяха, ама турците пък и прекалиха и вече не ги искат. Бойко обаче вижда, че не може без тях и им лиже задниците на Местан и Доган.... а може и друго да им прави
44
3
 
17
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ако Бойко мисли да я кара както при предишното си управление, да спира плащания и да налага ограничения на доходите няма да изкара и 6 месеца. Да си прави сметката, камъните са приготвени, а февруари е близо.
43
2
 
8
 
! Отговори
Кастинг с бухалка и преди 9 години
Откъде са намерили толкова индивиди с IQ под 100, трудно ми е да си представя.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименхахаха - тук не си прав - недоучили и прости селяни могат да бъдат управлявани само от недоучили и прости селяни - за справка - електората на герб и същността на техния лидер )))
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
основния проблем е, че на всички партии в момента им липсва експертен потенциал ...съвременна, успешна държава не се управлява от недоучили, прости селяни.това важи за всички партии включително и за Герб
40
5
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До Киро кофражистаЦецо елтехника,повече,явно,съм живял от теб,и съм видял още много ком.безобразия.Впрочем,от тях само такива могат да бъдат видни
39
1
 
2
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
До Киро кофражистаМеждувременно старите фирми, които са добивали са принудени да продават на една голяма фирма, за да могат нещо да съществуват. Направи си справка за фирма Гобал пропърти и ще разбереш повече как е създадена и колко бързо е натрупала милиони дългове. Да не говорим, за обществени поръчки. Одита е писал 5 акта на този директор, но фирми дължат над 30000 лв, а горското е 130000 лв на загуба. Това е само една малка част. Мога с часове да пиша още и то за целия сектор гори
38
4
 
10
 
! Отговори
балтииски преди 9 години
естествено че са начело нии просто си мечтаем да ни управляват особено прости пожарникари и осъдени подслушвачи ураа
37
3
 
3
 
! Отговори
Пешо арматуриста преди 9 години
До Киро кофражистаМай не помниш края на Жан Виденовото управление.
36
1
 
9
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
До Киро кофражистаВеднага давам пример за безобразия в моята сфера. Слагат директор на горското човек на ГЕРБ и "случайно" фирмите, които дълги години са работили без проблеми вече не могат да спечелят поръчки. Идват нови фирми и ще кажете чудесно, че явно бизнеса работи, но старите затъват, а новите уж купуват на по-високи цени плащат, ама само 50-60% и вече фирмата е собственост на безимотен и неграмотен ром.
35
8
 
7
 
! Отговори
деловодител в БСП преди 9 години
Другари не се притеснявайте. Нашите пак ще са на власт. В момента нашата гордост Мишето Миков е на курс за Премиери в Москва, което показва , че ще взимаме властта ако трябва и по другия начин. Другаря Путин каза, че ще ни помогне както помага сега в Украйна. Венсеремос. Ура...а...аа...
34
10
 
23
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
До ГенадиПак казвам, че ако при ГЕРБ беше добре, нямаше народа да ги свали с камъни, а положението в момента е такова, че заради непрестанното дърпане назад от ГЕРБ нищо градивно не се случи. 3 години Бойко до като управляваше мачкаше всичко, което не е от ГЕРБ и тръбеше че за всичко е виновен Станишев. 1 година става, ама за повече не минава. А грешката на Станишев беше, че незабавно не изметоха всички "кадри" на ГЕРБ като взеха властта.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДрусан е той с телевизионни предавания....
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Генадиабе ти май от някаква паралелна реалност ни пишеш?
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти май забрави защо падна "управлението" на Герб, а пък че пак ще започнат ежедневните протести -бъди сигурен! И този път няма да са умните, младите и интелигентните с децата дето протестираха срещу некво назначение, ами гладните, осверипелите със сопите щото са излезли защото просто не могат да си платят сметките- новият парламент не може да изкара и до януари..
30
5
 
15
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
Лично за мен по времето на ГЕРБ съм видял огромни безобразия, страх у хората, че злоупотребите се прикриват, натиск върху бизнеса, злоупотреби с обществени поръчки и какво ли още не. С купуването на местните и президентските избори ГЕРБ станаха като пирамида. Обещаха на всякъде да оправят нещата, но ресурсите не стигнаха до никъде и логично народа не издържа. Грешката при коалициите е че допуснаха ДПС. Турците с лекота сложиха свои хора на ключови места и за това народа пак избухна
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драги сънародници гласувайте за когото си искате. При управлението на ГЕРБ имаше ред, спокойствие и ниска престъпност. Държавата беше финансово стабилна , строеше се и Държавата се развиваше. При БСП-ДПС-Атака имаше убийства, грабежи, въоражени обири на банки и невъоражено ограбване на КТБ и всички гадости за които се сещате. Избора си е Ваш, но след това да не започнете пак ежедневните протести , защото гладът ще е голям.
28
2
 
3
 
! Отговори
Евразия преди 9 години
До Анонимен 46Да де , не по врат , а по шия!
27
5
 
13
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
Няма такова нещо, че при ГЕРБ е било по-добре. Ако наистина беше по-добре, народа нямаше да ги свали с камъни. И аз мога да ограбя 10 човека и да си направя къща и някой да каже, че е добре че се строи, ама не си задават въпроса на цената на какво. Преди 10 г. започнах със заплата 350 лв. Сега ми е 1500, но преди бях доволен. Може да съм взимал 4-5 пъти по-малко, но всички горе-долу бяха на едно положение и преживяваха. Единия вариант да забогатееш е да грабиш, другия много да работиш
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до ДРЪН,ДРЪН-ЯРИНА 19 А на теб вместо РИСПОЛЕПТ, е препоръчително ПИСТОЛЕТ опрян в слепоочието ти и изстрел с 9 мм.!