ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов

"Не повече от пет ще са партиите в следващия парламент"
Обновена: 25 авг 2014 14:05 | 25 авг 2014 11:29, Камелия Цветанова
189
ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще има втори управленски мандат с премиер Бойко Борисов, закани се зам.-председателят на партията Цветан Цветанов по bTV.

Още по темата
Той обеща, че всичко започнато по време на първия мандат на ГЕРБ ще бъде продължено и като приоритети в управленската програма, която ще е готова през септември, посочи инфраструктурата, образованието, европейското развитие, сигурността.

„За да има промяна на това, което се наблюдаваше през последната година, трябва да имаме над 121 гласа. Аз съм убеден, че ще имаме“, заяви Цветанов и прогнозира, че в следващият парламент ще има пет партии. 

Според него не е правилно да се твърди, че служебното правителство готви служебна победа за ГЕРБ.

„Предишното правителство не успя да се справи с купуването на гласове и няма как сега който и да е премиер да не направи промени, за да гарантира честността на изборите, а областните управители ще са гарант, че няма да се купуват гласове, защото МВР абдикира от това“, коментира политикът.

Той не даде заявка, че се готви отново да оглави вътрешното министерство.

„Когато е ясна управленската програма, няма значение кой е съответният министър, важен е капитанът на отбора”, отсече той, но все пак припомни успехите си.
 
„Когато бях вицепремиер и министър, отвличанията спряха, имахме въоръжени групи за поръчкови убийства, заловихме тонове наркотици”, подчерта Цветанов, след което се похвали и с признания от силовите органи на други държави.

Според него сега обаче това, което е останало като наследство в МВР,  е трагично - убийства, побои, въоръжени грабежи.

„Ако ГЕРБ получи силно мнозинство, лидерът ще реши кои ще бъдат министрите му. Когато ГЕРБ спечели изборите и е лидер в това управление, ще бъде лидер и в управленските решения”, коментира още Цветанов.

Според него политическата сила трябва да мобилизира максимално усилията си, за да има 121 депутати и да управлява с тези, с които говори на общ език.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че след 5 октомври Реформаторският блок отново „ще седне на една маса с лидера Борисов”.

„Реформаторският блок беше прекалено рязък, остър, непоследователен. През октомври пак трябва да седнат на една маса с Борисов”, призова Цветанов.

Той съобщи, че ГЕРБ ще регистрира 480 кандидат-депутати, като повечето ще са ясни до края на седмицата.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи, както и заместникът му Цветанов.

Според Цветанов правителството на Пламен Орешарски, след като не подписа Споразумението с Европейската комисия, е лишило от възможността общините и изпълнителната власт да ползват средства от новия финансов програмен период.

По думите му средствата в новия финансов програмен период 2014-2020 г. са в размер на 32 млрд. лв. и може да не бъдат усвоени.

„В момента 2014 г. и 2015 г. се очертават нулеви заради това, че 2013 г. тези, които казаха, че са експерти, и тези, които се противопоставят на това, което правеше ГЕРБ, не можаха да постигнат ей това споразумение”, коментира още Цветан Цветанов.

След като се заля с кофа ледена вода в подкрепа на децата с аутизъм, той заяви, че ще направи и дарение от 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
kristko преди 9 години
Да,трябва да завършите започналото унищожение на България!Сигурен си,че ще имате втори мандат защото вече си планувал Костинброд2!Нищо,нека после да ви размажат тиквите вашите "избиратели"!Много сте алчни,но ще си платите за ненаситноста!
152
0
 
1
 
! Отговори
protestar преди 9 години
Ako tozi stane ministar predsedatel ot vstapvaneto mu v dlajnost obiaviavam gladna sta4ka.Kogato varne 4000 000 evro na naroda 6te mu poviarvam.A cvetnia tap sportiaga sasipa MVR .Neka Rumen Ivanov i Jeliazko Jeliazkov da obiaviat kolko pari dadoha v poslednata kampania na tehnite biv6inagenti ot DS.Tezi li sa 4istite hora na Borisov .Van tazi mutra ot politikata.
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** още ли не е в затвора?
150
0
 
5
 
! Отговори
jojo преди 9 години
zna4i e vreme da ima zastrelian premier
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как хубаво си бяха подредили бюлетините в Костинброд - на палети , с надписи кой за къде е. Само малко закъсняха с извозването на всичките ама тоя път ще ди подобрят транспорта - мече имат опит.
148
1
 
11
 
! Отговори
седесар преди 9 години
По времето на Борисов НАП не ми върнаха ДДС за 30 000 лв., водих дела ,които загубих, но когато дойдоха комунистите ..спечелих делото на последна инстанция.....така , че имам около 30 000 причини да вярвам повече на комунистите / въпреки, че те са едни продажни *** от зародиша си/ отколкото на мафиота , престъпник Борисов. Ако реформаторския блок се освободи от старите муцуни, изяви ясна програма, принципи на сменяемост на ръководството и непрестанно обновяване....ще спечели доверие.
147
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 9 години
До maripicи на кого се закани, нещо не разбрах
146
0
 
11
 
! Отговори
maripic преди 9 години
Абе *** какви избори какви победи , дреме ми на **** за вас!!!
145
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЪРЖАВА УНИКУМ СМЕ АКО СИ ИЗБЕРЕМ ДВАМА ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОКО И ЦВЪКО ЗА УПРАВНИЦИ
144
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецоооууу................ Кога влезнеш в затвора, тогава и ТИКВАТА ще има пълен мандат!!! Хахахахахахахахахаха...................................
143
3
 
7
 
! Отговори
petrov преди 9 години
Белият кон за Борисов е осигурен със спонсорството на БСП.Защото,ако не бяха били студентите пред парламента,ако я нямаше издънката с белият автобус,както и с Лясковец и оная с КТБ,ако Станишев не бе разцелувал Местан насред площада сега нямаше да има предсрочни избори.
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как нямат търпение да пуснат НРКОТРАФИКАНСКИТЕ си Кораби ??И ако някой ги спипа , да излязат и да се борят срещу наркотрафика ???И да незнаят какво превозват !
141
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ДПС-2 Бареков да се полеят с фекалии (имат практика, а им отива) и да подкрепят порива за власт на детенцата пакостници Цец и Боц (нещо като българските Макс и Мориц), които страдат от болестта властоегоизъм-властеротизъм и пъпки на носа от ментосване :--
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много турскогастарбайтерски секции в Германия и Нидерландия? Бостан? :-)
139
3
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
ГЕРБ ще вкарат 121 депутата само с нови фалшиви бюлетини!
138
3
 
14
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Цветанов, защо е толкова убеден, че ще спечели тези избори? Да не би да знае, че служебното правителство, което уж не е про-ГЕРБ настроено ( защото го бил назначил президента, а не те!), ще помогне всячески за добруването на Бойковата партия?
137
3
 
16
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Да се приготвим за връщането на полицейщината и политическия произвол ако ГЕРБ и Цветанов дойдат отново на власт
136
2
 
12
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Ако Цветанов иска да бъде полезен на страната то трябва да напусне политиката, като заедно с него трябва да си тръгне цялата партия ГЕРБ
135
3
 
13
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Само на Цв. Цв. да не му излезне крива сметката и накрая да не спечелят изборите...
134
3
 
9
 
! Отговори
Национална Сигурност преди 9 години
Да , това което започнахте е УНИЩОЖАВАНЕ на Българската Енергетика , на Българското Въоръжаване и Българските Железници ... , така ще се погрижите за Националната Сигурност , че няма да има и това , което е останало !Ще съкратите общини, пътища до тях , водата им , до пълно запустяване !Ще отворите южната граница за джихадистите !