Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите

Обновлението в тези на БСП е козметично, смята политолог
Обновена: 26 авг 2014 13:59 | 26 авг 2014 10:00, Веселина Йорданова
121
Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите
Снимка: архив, БулФото

Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, смята политологът Димитър Ганев. Днес от партията ще обявят водачите на листите си за предсрочните избори на 5 октомври.

Според Ганев предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора и това по думите му е сложен политически танц.

Още по темата
„Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от Реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението“, обясни той пред БНР.

Според политолога именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите.

За ситуацията в БСП той каза, че на парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях.

БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно, допълни той.

По думите му партията се наблюдава с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери.

„Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей Станишев. Революция в листите няма. Това 20-процентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони“, коментира Димитър Ганев.

Според него от лидера Михаил Миков се е искало да удържи партията и именно това се цели до голяма степен с тези баланси и това възпроизводство.

Според Димитър Ганев на този етап са несериозни прогнозите колко ще са партиите в парламента и каква ще е разликата между първия и втория, защото ситуацията е изключително динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po dobre za patriotichniq front da se glasuva
24
1
 
8
 
! Отговори
Горски дух преди 9 години
Състоянието на държавата е такова, не заради управлението на една или друга партия, а заради реваншизма. Която и партия да дойде, тя гледа да оправи собствените хора, а не целия народ. За това винаги има около 60-70 % недоволни и няма значение кой ще управлява. Еднопартийния модел действа, ако има подкрепа на 70% поне, но на ширококоалиционния обаче са нужни поне 85%
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
borisov kaza : sha reja plashtaniq , sha teglq zaem .... / koito glasuva za nego e nenormalitet
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментара на политолог е самата истина, но за лъжливите червени *** истината е лъжа, а лъжата - истина тоест все са наобратно! То за това на левите им викат обратни!
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е недообразован, истеричен, непостоянен, тарикат по селски, но някак си се харесва на голяма част от населението, защото то се отъждествява с него. Подобен човек изобщо не биха го допуснали в една успешно развиваща се страна до властта. Изобщо всеки народ си заслужава управлнието. Хората, каквито са -добри или лоши, прости или умни, морални или не - създават материалната среда в която живеят. Управляващите не падат от небето - ние ги създаваме по образ и подобие.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В МОМЕНТА ПЛАЩАМЕ ТОК ПО 35 СТ. С ПРЕВОЗА И ПРЕНОСА. А КАТО ДОЙДЕ ГРОБ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ПО 60 СТ. НА КИЛОВАТ ЧАС БЕЗ ПРЕНОСА И ПРЕВОЗА. САМО ТАКА ЩЕ ПРЕИЗПЪЛНИМЕ ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ГОДИНИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ. ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ А ПЪК ЩЕ ВЗЕМЕТЕ НА МАРКО ЧАДЪРА. ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ НИЕ ОТ ГРОБАРСКАТА И БЕСЕПАРСКАТА ПАРТИИ ЗАЕДНО С НАШИТЕ РЕЗАНИ БРАТЯ ОТ АНАДОЛА ЩЕ ВИ ИЗДИГНЕМЕ ПАМЕТНИК НА БЕЗСМЪРТИЕТО. НЯМА ПЛЕМЕ ПО СВЕТА ДА ЖИВУРКА С ПО 100 ЕВРА НА МЕСЕЦ ПЕНСИЯ И 200 ЕВРА ЗАПЛАТА. ВИЕ СТЕ ГЕРОИ ДРУГАРИ.УРАА
19
3
 
4
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До политолог лъжец!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе,що не пишете нищо за Батко.ааа,още спи.добре тихичко да не го ядосаме сабайлян.
17
4
 
17
 
! Отговори
сс преди 9 години
Господи , не само и Герб !!!!
16
19
 
10
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници гласувайте за когото си искате. При управлението на ГЕРБ имаше ред, спокойствие и ниска престъпност. Държавата беше финансово стабилна , строеше се и Държавата се развиваше. При БСП-ДПС-Атака имаше убийства, грабежи, въоражени обири на банки и невъоражено ограбване на КТБ и всички гадости за които се сещате. Избора си е Ваш, но след това да не започнете пак ежедневните протести , защото гладът ще е голям.
15
12
 
6
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Колкото и да плюят червените *** коментар 2 си е много точен. Б.Борисов описа истинското положение на Държавата в момента. Нито е лъгал нито е обещавал светло бъдеще. Това му прави чест , че е честен с хората. Няма лошо щом като искат хората да си гласуват пак за българоубийците от БСП-ДПС-Атака. Техните избиратели ще гладуват повече от избирателите на ГЕРБ. Защо ли-ами защото избирателите на ГЕРБ са образовани и умни хора и нямат проблем с изхранването.
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ НА МУТРАТА БОРИСОВ!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Домат колю преди 9 години
Ха-ха-ха, ЛУДИЯТ. Не позна! Ти да не работиш в "Медиана"?
12
4
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До Дрън-дрън, ярина. А как реши, че ти си големият български "умник"?
11
2
 
8
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До социолог мижитурка!
10
7
 
8
 
! Отговори
Син от площадите преди 9 години
За десния избирател Борисов и Пеевски са едно и също нещо. (Както и Станишев).
9
4
 
14
 
! Отговори
9999 преди 9 години
Само измамници иам в листитте на герб .
8
5
 
13
 
! Отговори
драго преди 9 години
Каква държава сме щом в листите на Герб има осъден престъпник ,парламента не е затвор
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До социологT.e. nasochvate ni da glasuvame za GROB, tezi, koito tsinichno kazvat na startsite, che ne sa perspektivni, t.e. da mrat s mizernite pensii, a lekarite - ednolichno dvulichni targovtsi, velichaeshti se kato GP - GENERAL PRACTITIAN po direktiva da gi luzjat, che gi lekuvat ili da se gubarkat s tjah i gi gonjat ot kabinetite. Ne che s mladite e mnogo po-razlichno, no te oshte imat sili da se borjat ili prosto da izcheznat ot BG. Prinos za izpulnenenie na zloveshtija PLAN RAN - UT.
6
2
 
11
 
! Отговори
дърт голям преди 9 години
Искам да спечели всеки друг,но Не и партиите на ВЕЧНИЯ БЪЛГАРСКИ преход.Макар ,че съм убеден ,че след изборите ще имаме коалиция ***-от всички парламентарни партии.За национално спасение. А колкото до ЕС,няма да изгубим нищо ако сме ВЪН.98146