Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а сега, ако се чудите защо сме на това дередже и защо 25 год ни правят на луди калинки ,моля безпристрастно и обективно прочетете коментарите - толкова злост и омраза няма как да съградят нещо добро ! 30-35% от българите / не *** / са ченгета ,как е възможно останалите 65-70% ( като 80% от тях имат роднина ченге или военен ) толкова много да ги мразят !?
162
3
 
21
 
! Отговори
а преди 9 години
А когато трябва да бранят хората и техните права , дека са ? Рушветчии ...
161
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гладни годинимилиционерките започнаха да бъркат по гащите на гражданкитесигурно там си крият рушветите и си мислят, че и останалите хора там си държат парите
160
3
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Христосков, не мислиш с главата! Кой ще пази Боко Тиквата от любовта на тези дето не гласуваха и от тези дето гласуваха срещу него, м?
159
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корумпирани , нагли ***. Неграмотни, прости и мързеливи.
158
4
 
15
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
Абе, тия льохмани на ниво контрольор от градския (селски) транспорт какво точно искат? Я да си сядат на.........
157
5
 
28
 
! Отговори
Негърчо преди 9 години
Прочетох всички коментари и ако съм полицай щях да да напусна веднага.Всички нещастници са в това министерство.Те си сравняват труда с един леяр,шофьор,ватман,комбайнер и други професии,за които се иска ум,отговорност и т.н.БЕЗСРАМНИЦИ - вие дори пенсия не заслужавате.Вие сте едни умирисници и ниско интелигентни ***.
156
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по коментарите се вижда че харода МРАЗИ и НЕНАВИЖДА полицаите ....това и истината а народа винаги е прав
155
7
 
25
 
! Отговори
старши коч преди 9 години
Нашите милиционери са всички дебели прасета над 100кг!По цял ден дремат в колите,а нощем пият и рекетират които им падне!Това е истината!
154
8
 
19
 
! Отговори
Ямболлия преди 9 години
Сигурно едно 50% от тая безмозъчна полицейска пасмина заслужава не запазване ами отнемане на социални права. За съжаление....
153
5
 
27
 
! Отговори
fck off преди 9 години
Мръсните прасета да си ходят! Не ви искаме мастий крадливи эащитаващи само интереса на господарите. На никой нормален човек не сте свършили работа! Само ви иэдържаме эа да биете жени и деца по протестите!!!!
152
4
 
13
 
! Отговори
Не се тревожете! преди 9 години
Има балансТези днес искат ранно пенсиониране. Търтеите от БАН са уредили друго - още когато мъжете са се пенсионирали на 60, а жените на 55 г., хабилитираните в БАН - и мъже, и жени, са се пенсионирали на 65 г. Сега драпат да останат до 68 или 70 г. Защото в някои институти на работа се ходи веднъж седмично. Основната заплата на хабилитирания е двойно по-висока от тази на обикновен висшист, плюс други добавки. Хабилитираният обещава до 5 г. да напишеш книга, но и да не го направи, санкции няма
151
4
 
27
 
! Отговори
ТАКА СИ Е ,БЕ... преди 9 години
ПЕНСИОНИРАТ СЕ РАНО --ЗА ДА БАЧКАТ ПОСЛЕ ДО 70-г. СЪС ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ!!СТАР НОМЕР Е ТОЯ...АМА ВЕЧЕ НЕМА ПАРЕ, В ДЪРЖАВАТА!!!ДГД , КУКИТЕ И ВОЕННИТЕ ....ЩЕ Я КАРАТ И ТЕ КАТО НАС...С ГАЙДИТЕ!!!
150
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даа, полицаите и военните се пенсионират на 45, а после до 70 работят като охранители в сивия сектор. Ами щом могат да бачкат до 70, защо трябва да им дават пенсия - и без това във всяко едно министерсто има пазар. Ставаш на 45 и от военен те правят пазач и си бачкаш като пазач до 65 - както всички останали хора.
149
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стaвaт полицaи с връзки зaрaди леснaтa зaплaтa. Инaче не стaвaт зa НИЩО.И зa чистaчки не стaвaт aко им дaдеш метлa ще се подпрaт нa нея и ще я счупят
148
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"*** мрънкачи, излезте и търсете своите права, а не плювайте по другите, когато го правят."Донякъде си прав. Но не забравяй, че полицаите и военните са тези, които пазят властимащите, когато има протести. Полицаите са тези, които трябва да бият "непослушковците", осмелили се да си търсят по някакъв начин правата. И това е причината политиците да им гласуват толкова много права. Затова полицаите се пенсионират на 45, а балъцити ще работим до 65.
147
4
 
20
 
! Отговори
BG преди 9 години
192 точно щото си пазим нашите права, за това сме против тези кърлежи ! Щото заради тях, на нас останалите казват "пенсионните фондове нямат пари, трябва да увеличаваме възрастта". Заради това че в една сфера се наливат пари ненужно, в други, далеч по - необходими на нацията и държавата, пари винаги няма ! Що не идеш в Карлово или Казанлък да видиш каква опашка е за войници, щото е много "тежка работата" - ама учител никой не ще да става !
146
24
 
12
 
! Отговори
Стига злоба преди 9 години
Като чета коментарите тук, разбирам защо на казана с българи в ада няма пазач. Защото като тръгне един да се измъква, другите го дърпат обратно. О-о-о, *** мрънкачи, излезте и търсете своите права, а не плювайте по другите, когато го правят.
145
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
. Възпитани във омраза на собственият си народ, враговете сме им ние . Те защитават все още един режим не държава и народ. Това тях не ги интересува. Няма престъпление извършено във България в което да няма бивш или настоящ милиционер. Всичките и шефове и старшените и са научени по модела на СССР вътрешният враг е наи опасен . Трябва всички над 40 години да бъдат изхвърлени веднага от МВР .
144
2
 
14
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
полицаите трябва да се пенсионират на 90г.,така на 89 г ще гонят престъпниците с бастуните и с инвалидините си колички.

Спонсорирани публикации