Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия тюфлеци стават полицай само и единствено заради ранното пенсиониране и лежането по колите и привилегиите да си над закона и да го нарушаваш както ти е удобно без последствия. И сега някой решил да им вземе благинката (ранното пенсиониране) и решили да протестират. Гледах един по Тв-то мъчеше се да изнесе реч и накрая каза "ние сме от народа" и ми стана много смешно, след като са от народа защо искат да са различни и да се пенсионират по рано и къде бяха по време на протестите на НАРОДА.
142
2
 
14
 
! Отговори
135 преди 9 години
До АнонименАаа, стават стават - отиват при мутрите и пак са срещу нас. То не че и сега не си дружат, но е неофициално.
141
1
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 9 години
...И КУКИТЕ НЕМАТ ВЕЧЕ ПАРИ...ХА,ХА,ХААААААААААА..СОЦ-КЕФА СИ ОТИИИИИВАААААА.....ХА,ХААААААААААА...МИРИШЕ НА ФАЛИТ!!!!!!!!!!!!!!
140
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската полиция отдавна не служи на интересите на народа. Големи заплати, големи привелегии, НИСЪК РЕЙТИНГ - това е парадокс.Ако г-н министърът на МВР, тези които се готвят да ни управляват анализират коментарите тук, навън на улицата и направят анкета ще се убедат, че народът не долюбва полицията, недоволството срещу нея и високо и трябва незабавно реформа в МВР.
139
1
 
19
 
! Отговори
Чупен зъб преди 9 години
Цирка си тръгна , клоуните останаха
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен-181А.....ето един от търтейте изпълзя , на кое да ви завиждаме , на простотията ли !!!!
137
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа плиткоумници,я се погледнете бе? Полицаите ли са ви виновни за това което се случва вече 25 години?Защо не принудихте политиците до сега да променят тези условия?От коментарите ви лъха единствено злоба и завист,породени единствено от това,че вие нямате възможност да ползвате подобни привилегии!Както не може всички да са милионери,така не може и всички да са полицаи или военни!
136
3
 
36
 
! Отговори
darcas преди 9 години
За един откраднат лаптоп на приятелка 1 година се влачи преписка, след като се знае кой го е взел, има свидетели, има доказателства и документи и нищо бе. Като не им харесват на куките условията, да се вдигат и да на пускат. Сираците от домовете веднага ще им поемат работата, нищо особено не е
135
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се махат бе да ги видим къде ще отидат като за нищо не стават
134
1
 
26
 
! Отговори
zz преди 9 години
Като гледам тия нещастни клоуни , съм горд че съм бил милиционер !
133
5
 
38
 
! Отговори
пипи преди 9 години
От какво ли са се изморили? Миньорите са по 8 часа под земята и нямат такива бонуси, а трудът им е наистина тежък и рисков, а тези т.н. пазители на реда и сигурността не правят нищо от това, те просто си почиват по време на работа, а може и да изкарат някой лев (със сигурност). Пенсиониране на 48-50 години-това е наистина дескриминация спрямо всички работещи и произвеждащи брутен продукт. Срамота!!!!
132
2
 
33
 
! Отговори
sawall преди 9 години
При положение, че имаме най-много полицаи на глава от населението в Европа, и въпреки това съм виждал във 2-ро РПУ във Варна полицай да пише на компютър доклад с ЕДИН пръст, много бавно, а 4-*** от колегите му да се изчакват, защото има ЕДИН химикал... За беззаконието да не говорим. На какво основание очакват специално отношение, ранно пенсиониране и т.н.? Ако си вършеха добре работата, и бяха 2 пъти по-малко, напълно подкрепям...
131
2
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Почвам да се замислям сериозно и да се притеснявам.Явно дрогите и ку..вите са избягали от България и тези са останали без пари.Проблем,голям проблем.
130
3
 
39
 
! Отговори
бг хой преди 9 години
няма такава държава в света-най-тъпите да имат най-много бонуси:осигуровките им се поемат от народа,при пенсиониране 20 заплати на куп,на края пенсия и заплата.За това и българите не гласуват на избори,а ще дойде време да гласуват и за дпс.
129
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една жена си копаела на нивата.Един полицай седял на сянка под дървото. Работел като охрана на труда на обекта.
128
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На един читав полицай се падат 5-6 назначени по роднинска линия дето за *** не стават. Като си разчистите системата от некадърниците и хората дето за нищо не стават тогава излизайте с претенции за привилегии! Реалната статистика сигурно е кошмарна - може би разкриват не повече от 20% от престъпленията.
127
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в втору РУ в Пловдив и виж в стола в подземието за ЕДИН ЛЕВ три яденета !А аз щото съм по *** една баница взимам от улицата за 1.50 !Всеки трябва да се пенсионира след отработени ГОДИНИ примерно 40 иначе излиза че другите сатъпи и кви са тея 20 заплати при пенсиониране бе МАСТИЙ ДОЛНИ ...
126
22
 
6
 
! Отговори
До 156 преди 9 години
Бъркаш пич,ЗЧОД забранява да се работи с лично оръжие,а ако се налага се ползва служебно такова и се вади ново разрешително! А аз съм пенсиониран полицай,работя на позиция за която се явиха поне 30 плюнчовци,като теб,завършили всевъзможни "университети" по сигурности,маркетинги,мениджмънти и др.подобни.Е,избраха мен,нищо че съм завършил СУ и то преди 27 години. Така че мнението ти относно това,какъв съм бил,не ме трогва или засяга ни най-малко! Пожелавам на всички късмет и здраве!
125
5
 
35
 
! Отговори
Ренде преди 9 години
За разлика от неорганизираната престъпност, полицаите са организирани престъпници!Няма никаква полза от тях - само рекетират народа, не вършат никаква работа, охраняват ***, бандити и крадливи политици, но претенции за заплати и пенсии имат до небето!Трябва да съкратят тази крадлива пасмина от 70000 търтея, защото само тежат на бюджета!Нямаме нужда от ***! Политиците и *** са ни предостатъчно!Да се разреши въоръжаването и полицията да бъде разпусната!Сами ще се защитаваме.
124
24
 
4
 
! Отговори
до всички ,които преди 9 години
плюят с/у ченгетата и военните -не разбирате ли ,че АКО на тях им отнемат соц привилегии, вие като по-ниска категория труд директно се оттичате .те са буфера,стената м/у тъпите политици и обикновените работещи.аз подкрепям техният протест ! нямам близък в тези среди и мисля ,че всеки българин трябва да ги подкрепи !

Спонсорирани публикации