"Лимончо" и "Портокалчо" вече са в прокуратурата

Москов: Здравно неосигурените ще ползват само спешен здравен пакет
Обновена: 22 дек 2014 11:47 | 22 дек 2014 11:46,
75
"Лимончо" и "Портокалчо" вече са в прокуратурата
Петър Москов Снимка: архив, БТА

Здравно неосигурените лица ще могат да ползват ясно регламентиран пакет от услуги, който дефинира точно какво е спешност, за останалите осигурени лица ще има базов пакет, така че всеки здравно осигурен ще може да се лекува от всички заболявания. Това каза здравният министър Петър Москов пред bTV в разяснение за готвената концепция за реформа на сектора. Здравно неосигурените да започнат да се осигуряват, иначе ще ползват само ясно регламентиран спешен пакет, препоръча Москов.

Още по темата
По казуса със спешната помощ в ромските махали Москов каза, че държавата трябва да влезе в гетата, за да реши проблемите там. "В центъра на гетото трябва да има полицейски участък и здравна служба", посочи министърът. За част от тези хора, които ме обвиняват, че правя апартейд, сигурно ще има данни как са взимали пари за ромска интеграция. Може да има съвпадения, предупреди Москов.

По думите му документите на болници за "Лимончо" и "Портокалчо", които преди дни той даде за пример за източване на НЗОК, вече са в прокуратурата.

Срещу имената на половината пациенти пише, че те са приети с химикалка. Пред прокуратурата трябва да се обясни каква разменна форма е тази химикалка, заяви Москов по повод данните на Инспектората на здравното министерство, които той изнесе по време на дебатите по бюджета на НЗОК в петък.

По този начин се източват нашите пари - през "Лимончо", "Портокалчо", "Индиана Джоунс" и химикалки. Нека прокуратурата да направи проверка и да види какви химикалки носи пациентът, каква е била диагнозата му, какво му е направено, предложи Москов и увери, че цитира реални документи.

Петър Москов коментира и горещата тема от последните дни с поправките в пенсионната система, като заяви, че отсъствието на премиера Бойко Борисов е било използвано за прокарването на лоши практики.

„Решението за промените в осигурителната система бяха взети, докато Бойко Борисов беше в Брюксел за среща на върха на ЕС. Владислав Горанов бе министърът, който най-силно се застъпи за прокарването на решението", допълни здравният министър.

По думите му правителството ще остане стабилно до момента, в който се взимат решения по механизмите, които са установени между коалиционните партньори, всяко друго нещо дестабилизира държавата. "Ако не сработи мнозинството, аз ще се оттегля", обяви Москов.

Той подчерта, че всяко едно решение трябва да е публично и да се взима след обсъждане, а не за един уикенд или под синдикален натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Неолиберализмът ... преди 9 години
... няма нищо общо с Демокрацията. при Неолиберализма, най-слабите и -безпомощни са оставени на себе си.
49
1
 
1
 
! Отговори
Колкото по- ... преди 9 години
... бързо 13главата Ламя на Борисов си подаде оставката, толкова по-добре за страната.
48
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Гетата са са символ на сегрегация и апартеид. Това е недопустимо за една демократична страна, като България - членка на ЕС. Не е допустимо и за самия ЕС. Трябва да се осигури работа за всеки работоспособен, за да няма гладуващи и живеещи в порутени кирпичени къщи. Въпросът е в това, че ЕС е организация на богатите страни, всички техни разпоредби са в полза на богатите, а за останалите остава обслужването им и съдба на вечно бедни. А българската власт е тяхна слугиня и народа е обречен на бедн
47
0
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
До АнонименНе вярвам да си завършил медицина.Няма начин човек с висше образование да пише Анестезиология с главна буква,като че е алфата и омегата на медицината.Човекът каза истини,които цяла България говори вкъщи,а и обеща ел.здравна карта,което е заобещавано от времето на зъболекаря-министър-Илко Семерджиев
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До mathurДобре ,че пропуснах да гласувам за това Лъжливо и крадливо правителствоОрешарски отдавна не е на власт бе другарю! Можеш да излезеш от землянката.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука некви талибани гледам се наемат като *** на буца.Кутеви *** ли са, атакистчета ли са не ги знам, ама нещо такова трябва да са.
44
2
 
5
 
! Отговори
До Бай Ганьо Наци преди 9 години
Фашизмът, както всяко друго идейно течение, възниква тогава, когато в обществото се формират подходящи условия за появата му.Някои си питаха ушите, вместо да прилагат закона безпристрастно и ефективно. Хората не виждат надежда за помощ откъдето и да било. И точно в такива моменти някой праща групи юнаци да въдворяват ред там, където държавата никаква я няма. После този "някой" просто взима властта, идвайки на бял кон като спасител на нацията.Дано да съм лош пророк, но май натам вървим.
43
1
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Брей, появиха се трима министри с желание за реформи и псевдообществеността веднага скочи с обвинения в расизъм, с клевети и с тем подобни глупости. Разбирам отлично кутевци и депесарските им дружки, ама бъркате, ако мислите, че приказките за расизъм хващат дикиш у някой. Хората ви изхвърлиха от властта, така че улево и кротко. Нито сте читава опозиция, нито някога ще станете
42
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо Наци преди 9 години
Като чета коментарите под статията стигам до извода, че фашистите имат доста последователи у нас. Жалко, а уж сме 21 век и сме в Европа, уж де.
41
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам се кой нормален човек би назначил този с безумния поглед за министър. Освен това е и наркоман. Познавам го от студент. Това беше една от причините да избере имено Анестезиологията. Да е по-близо до белото и шмъркането да му е без пари.
40
8
 
5
 
! Отговори
Действащ идеолог!!! преди 9 години
Хайде братя българи и вие българки!Да се вдигнем и смело да пометем тази алчна и корумпирана *** тези чудовища в бели престилки!Все от някъде трябва да се стартира-демек да се почне!След като неможем да изметем всички на куп то нека се почне от дофторята бездушни пък после другите-адвокати милиционери бизнесмени в кавички и в костюми и т н и тн!Само тва е ВЕРНИЯ ПЪТ бре!пп-Гилдията на БЯЛАТА мафия е тази която излъчи убийците на 459 деца-заразявайки ги със СПИН в Бенгази-Либия!Смело братя в бой
39
2
 
26
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Дано успеете да изпълните думите си, г-н Москов! Проблемът е и със спешният пакет. Който поръча линейка за мерене на температура или сърби ме гърба трябва да плаща разходите по линейката. Ще кажете , ама те "братчедите" ги нямат. Ами ще се водят длъжници във всички регистри и ще бъдат осъдени да ги покрият. Градинките са в окаяно състояние има нужда от залесяване и други обществено полезни дейности ги очакват докато не се научат да плащат за лекар и да чакат по опашки като всички нас.
38
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено ставам фен на Москов!
37
3
 
43
 
! Отговори
така иска ЕС: преди 9 години
Когато *** вилнеят и убиват, е битова престъпност и единични случаи.Когато българи, дори лекари, си търсят правото на живот и неприкосновеност, е расизъм.
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо лошо, аз съм за. Невиждам и нищо лошо да има полицай в линейката. В паяците на градска мобилност може да има полицай и да ти снима колата в линейка не. Какво излиза, че неправилното паркиране е по голямо престъпление от побоят на лекар. Та даже и полиция или частна охрама да има в спешните центрове.
35
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като го гледам този Москов,ми прилича на един интусиазиран леко глуповат младеж,който много си е повярвал , стараещ се да оригиналничи и да си мисли ,че е хванал дявола за рогата!!!Интусиазма му скоро ще се изпари и ще заприлича на един увиснал ..й!
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов много благо ги обяснява нещата, ама е забравил най-важното - харантутниците дето се водят социално слаби и за които това им е професия, защо не каже на тях кой им плаща осигуровките и какъв пакет ще ползват... Давам жокер - дънекоплатеца им плаща и тези пявици са пак в играта с безплатнте услуги, а българите които временно са безработни и са плащали някога данъци и осигуровки ще си останат само със спешшен пакет. Така че и този ни лъже в очите...
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До икономистМного добре казано.Само пенсионерите нека ги разграничим от другите , много от тях са достойни хора и заслужават много поовече от това което държавата им дава!
32
1
 
25
 
! Отговори
тепигьоз преди 9 години
*** дано почнат да си плащат осигуровките иначе на визитация в гетата ще тръгнат скин хедс с бухалки вместо мед апаратура
31
2
 
71
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Аз не мога да разбера за какво беше целия тоя вой срещу Москов, още при назначаването му, като този човек е най-адекватния здравен министър от 25 години насам! За първи път се намери човек в управлението с топки, който казва нещата в прав текст.

Спонсорирани публикации