Проф. Вучков писа "три с два минуса" на кабинета "Борисов 2"

"Парламентът е безплоден, държавните мъже почиват, колкото учениците"
89
Проф. Вучков писа "три с два минуса" на кабинета "Борисов 2"
Проф. Юлиан Вучков. Снимка: архив, БулФото

„Вечният коментатор“ проф. Юлиан Вучков разкритикува остро правителството и парламента.
В обобщение на годината пред bTV професорът даде оценка две и половина на кабинета на Бойко Борисов и после щедро се поправи – най-много „три с два минуса“. По думите му правителството може „да кърпи дупки“, но не и да оздрави България.

„Нямам никаква надежда в сегашния парламент и в сегашото правителство, както това се е случвало във всички парламенти и правителства досега в продължение на 25 години, тъй като целият преход е поставен на престъпна основа върху релсите на дивашкия, а не на нормалния капитализъм още от времето на Андрей Луканов и Иван Костов“, бяха първите думи на професора.

Според Вучков като главен секретар на МВР сегашният премиер Бойко Борисов е имал „прилични стъпки“.
„Енергичен, предприемчив, свърши малко работа, макар че често хвалеше повече себе си, отколкото тези, които вършеха работа“, посочи той.

Вучков обаче заяви, че премиерът е лош кадровик, заобикаля се със слаби хора и не обича умните и интелигентните. По думите му Борисов има лоши съветници и слаби министри. Назначава за съветници бившите си пропаднали министри, каза той и даде пример с Тотю Младенов - „един безличен човек, ненаправил нищо за пенсионната реформа“.

Професорът смята, че Борисов е трябвало да направи правителство сам, „отколкото да се съединява с хора“. Четирите партии се дебнат не за да се коригират, а за да имат повече постове, повече министерства, влияние, разясни той.

Парламентът е безплоден, той е безработен, той работи не 12, а 6 месеца. Може ли държавни мъже да почиват, колкото учениците. Те работят четири месеца, ние ги хрантутим, а хората чакат техните решения, продължи професорът.

За председателя на парламента Цецка Цачева Вучков обобщи: „Жена с махленски манталитет, канцеларистка, чиновничка“.

По думите му 6 министерства са в катастрофално състояние, защото се оглавяват от хора, които нямат ценз, образование, стаж ...и мозък.

Според него външният министър Даниел Митов е „чудовищно анонимно момче, неживяло в България“, а международното положение на страната ни е „изключително тежко“.

„В лоши отношения сме със съседите си, Русия не може да ни търпи, ЕС ни иронизира и ни подиграва“, обобщи той.

Какво разбира една икономистка от реактори, попита той по адрес на енергийния министър Теменужка Петкова. Юристът Лукарски оглавява икономическото министерство, г-н Москов непрекъснато държи партийни речи, човек, който не знае какво приказва, оглавява образованието, продължи той.

Според Вучков имаме „пропаднал полуграмотен“ главен секретар на МВР.

По отношение на пенсионната реформа той заяви, че много хора са осигурявани наполовина на заплатата, която получават, и отсече: „Виновна е властта, която лъже и разиграва хората“.

За финал, призован да завърши обобщението си с позитивизъм, професорът отсече: Това правителство и парламент си подават оставката и минаваме към временен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: проф Юлиан Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
0
 
! Отговори
ексмин преди 9 години
Наистина има доста свежи идеи за пенсионната система и др. сфери ама няма да коментирам.Всеки си пази ноу хауто
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости. Направо -1
53
0
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
И какво от това, че г-на е казал всички тези приказки и констатации? Едно голямо НИЩО!Всички проблеми в държавата ни си решават така-приказки,приказки и гробно мълчание и от медии, и от институции и ....проблемът е решеен! Т.е. няма дебат няма и проблем!
52
0
 
2
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Като него няма, други на света!
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОФЕСОРЕ СПРИ БЕЛОТО!
50
3
 
4
 
! Отговори
дядо мраз преди 9 години
И 2+ им е много. И добрият старец да вземе да ни подари ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Щото ако прочетете в "бивола" , тия и не само, са за затвора.Чети народе , че пак ще ме трият.
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
професор Кучков, ... знаем, че за вас най-добре е с БКП и КПСС напред.
48
13
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Много интересно до кога нашите медии, ще дават трибуна на доказани изкуфели, самовлюбени, "сексуални юнаци", които не са направили нищо полезно в живота си освен обилно, перманентно словоблудие?
47
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ха, ха...! Хем смешно, хем вярно!
46
3
 
16
 
! Отговори
Капуй преди 9 години
Е щом и "Професора" оцени така тоя кабинейт .... да фатат гората гейбурите!!!
45
3
 
15
 
! Отговори
нула на минус първа преди 9 години
3 на релси, много бе професоре.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И накрая Вучков целуна *** на ББ.
43
3
 
15
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Ето с такива комромиси на един двойджия му писали тройки и той завършил Симеоново и после-пожарникар,мутра и т.н....сещате се нали.
42
5
 
5
 
! Отговори
Ъдвайзър !!! преди 9 години
Добре че са тоя от варненско оня другия луд от ямболско и дългия веселяк от с Баня(а не от Пловдив!!!) та да ни веселят чрез господарите на ефира!!!Специално тоя екземпляр живее по диагонал срещу мен и го знам откак закупи на нормирани цени двустайния на Хр Белчев!Абсолютен демагог и червев в червата бре!Щеше *** от глад и 1998г стартира в 2001 ТВ!Стиснат дзифтар ходищ по Патриарха като клошар!Ефтин въжеиграч-НЕ Е ЛУД-а просто си намери препитание!Като оня от Ямбол също!Вие от прованса сте!
41
3
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Явно дори и по-смахнатата част на обществото вече забелязва колко са ни смотани управляващите. Образователния ни министър оплю учени с нобелови награди, хора които ги знае целия свят, само защото са били комунисти.Чалга бос ни стана председател на комисията по култура, пожарникар - премиер, Вежди Рашидов министър...Т.е. Вучков не казва нищо ново, просто е как да се изразя по деликатно....."по-колоритен" )))))
40
2
 
4
 
! Отговори
проф Вучков преди 9 години
Нямам време да бъда в компания с други хора и ДЪЛГО ДА ГИ ЧАКАМ ТЕ ДА ГОВОРЯТ и ЧАК ТОГАВА АЗ ДА ДАМ МОЕТО МНЕНИЕ.
39
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки привидната си налудничавост проф.Вучков е един много ерудиран човек,който дава точни квалификации и коментари.Но понякога и той се върти като фурнаджийска лопата,особено по отношение на Б.Борисов.Нима професора не е преценил умствения капацитет на ББ,та имаше време когато дори му се подмазваше.Ако твърдиш,че си принципен,бъди такъв до край,а не днеска едно,утре друго.А иначе не може да му се отрече,че е интересен и колоритен коментатор.
38
2
 
1
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
до преди година конфортно се чувстваха независимо от лошите МТО изпънати в ладите по шосето на кръстовиштата съм ги гледал кат пътувам за М.ТЪРНОВО ИЛИ ЗА Елхово на Ханчето азклона за Кирово Факия и др.Като ги напънаха емигрантите се оказаха неподготвени и търсят вината в други.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами всичко, което е казал Вучков е верно. Особено за Цецка Цачева, униклано попадение - жена с махленски манталитет. Без коментар.
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кой му дава поле на изява? Журналистите нямат ли кого да интервюират, че му дават гланост на този изкуфял дъртак. Да си гледа стариградските песни и да не се занимава с обществените дела. *** в обществото и политиката ни има достатъчно!