Програмата за саниране ще промени държавата

Добрев: Енергетиката ще е изправена пред предизвикателства през април
Обновена: 1 фев 2015 12:23 | 1 фев 2015 12:20, Десислава Попова
165
Програмата за саниране ще промени държавата
Снимка: Архив Булфото

Програмата за саниране ще се случи и тогава хората ще видят как се променя държавата ни, заяви председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

Относно коментара на депутата от БСП Мая Манолова, че програмата за саниране е схема за купуване на гласове, той заяви: „Толкова са отчаяни, че не могат да намерят аргументи против програмата за саниране, че говорят глупости”.

Добрев попита къде има по-голяма корупция – в грандоманските проекти за милиарди, или в проектите за саниране, където могат да участват стотици фирми и най-добрият ще спечели.

По думите му фирмите, които ще санират жилищата, ще се избират с открити процедури – с най-голямата и най-прозрачната по вид процедура. „Една фирма ще може да кандидатства по една позиция и така ще дадем възможност за максимална конкуренция между фирмите”, категоричен беше той.

Добрев коментира и възможността за увеличаване на санкциите при нарушения на електроразпределителните дружества.

„Санкцията, която може да наложи ДКЕВР на „Енерго-Про”, е между 20 хил. и 1 млн. лева. С промените в Закона за енергетиката смятаме да увеличим тази санкция 10 пъти, за да има превантивно действие”, каза той. По думите му увеличаването на санкциите няма да влезе в сметките за ток, защото те не са допустим разход.

Според него обаче това е краткосрочното решение. Дългосрочното е да се либерализира пазарът и всеки един абонат да може да смени доставчика на електроенергия. „Надяваме се това да стане до края на годината”, каза той.

Попитан при едно либерализиране на пазара има ли риск цените да тръгнат нагоре, Добрев отговори, че рискът е за бизнеса. „За домакинствата рискът е ограничен и вероятно няма да има никаква разлика”, допълни той.

Той заяви още, че в началото на април енергетиката ще е изправена пред големи предизвикателства, защото консумацията на електроенергия пада, а от друга страна ВЕИ-тата произвеждат много повече електроенергия и това ще окаже голям натиск върху НЕК.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
19
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ПРАВЕНА ПРЕЗ ОНОВА ВРЕМЕ,КЪДЕТО САМО ГО ПЛЮЕТЕ И ТО ОТ НАРОДА,А СЕГА ТЕЗИ ЕРП-ТА САМО ГЛЕДАТ ДА ОГРАБВАТ ХОРАТА.АКО ИСКАШ ДА СЕ ПРИКАЧИШ КЪМ МРЕЖАТА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИШ ПРОУЧВАНЕ,ОТДЕЛНО ПРИКАЧВАНЕ И ПОДОБНИ,ДАЖЕ ДА СИ ПОСТРОИШ И ТРАФОПОСТ,ИНАЧЕ НЕ СТАВАШ ЗА АБОНАТ.ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ТЕЗИ???ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ПОМОГАТ НА ХОРАТА ОТ НАВОДНЕНИЯТА,САМО ГЛЕДАТ КАК ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ИЗТОЧВАТ И ОГРАБВАТ,СПИРАТ ВЛАКОВЕ,ЗАКРИВАТ БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА.ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ,ХОРА
96
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ АЗ СИ СМЕНИХ ДОГРАМАТА САНИРАХ СИ ПАНЕЛИТЕ И КАКВО ОТ ТОВА. СМЕТКИТЕ МИ ЗА ПАРНО СА СИ ПАК СЪЩИТЕ КАКВИТО БЯХА ПРЕДИ ДА НАПРАВЯ ТОЗИ РЕМОНТ. ОПИТАХ СЕ ДА НАМАЛЯ ПОДАВНЕТО НА ТОПЛА ВОДА В РАДИАТОРИТЕ КАЗВАМ ТОПЛА ВОДА ЗАЩОТО ПАРА НЯМА НО СИ ПЛАЩАМЕ КАТО ЗА ПАРНО И САМО СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЗАПОЧНАХ ДА ТРАКАМ СЪС ЗЪБИ ОТ СТУД. ТА КАКВА ИКОНОМИЯ НА ТОК И ПАРНО ЩЕ НАПРАВИМЕ ЧЕ НЕЩО НЕРАЗБРАХ?
95
0
 
21
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
Добрев не може да смята.Казва ни,че това не е" грандомански проект за милиарди". Я ни светни 2 милиарда заем като теглите за санирането и върнем близо 3 ,това милиарди ли са или кифли???Парите как ще върне раята като е останала близо 6 милиона и още намалява???
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази програма е обречена на провал поради един факт. За санирането трябва да са съгласни 65% от обитателите, но за вземане на сумата 100%. В последното е проблема. Във всички блокове около мен във всеки вход има по 6-10 апартамента, собствениците на които са от години в чужбина и не са се връщали. Никой не знае дали са живи и в коя държава се намират. В блока на дъщеря вми от 24 апартамента обитаеми са 9.
93
1
 
22
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
САМО ПЛЯМПАТЕ И НИЩО НЕ ВЪРШИТЕ И ОТ ТОВА САНИРАНЕ НЯМА ПОЛЗА,САМО ЗАЛЪГВАТЕ НАРОДА С ВАШИТЕ ***.БЪЛГАРИЯ Е ЦЯЛА ПОД ВОДА,ДЪРЖАВАТА НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА КОИТО СА ПОСТРАДАЛИ ОТ НАВОДНЕНИЯТА И СА ИМ РАЗРУШЕНИ ДОМОВЕТЕ,УНИЩОЖЕНИ ЖИВОТНИТЕ,А ПОЧНАЛИ ДА МИСЛЯТ ЗА ТОЯ *** ДЪРЖАВАТА НЕ ПРАВИ ДИГИ,НЕ ПОМАГА НА ХОРАТА,А ТЪРСИ ДАНЪЦИ!!ГОЛЯМ СРАМ!ТЕЗИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,СПИРАТ ВЛАКОВЕ,УВЕЛИЧАВАТ ПОСТОЯННО ЦЕНАТА НА ТОКА.ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕЛ. МРЕЖАТА В БЪЛГАРИЯ Е НАПРАВЕНАОТ ХОРАТА И ДР.
92
5
 
6
 
! Отговори
Ррр преди 9 години
А , защо се потапяме под вода, защо? Не сме ли ние самите виновни за това? Природата си ни връща за всичко... Строим си където ни падне, отсичаме горите, замърсяваме реките и т.н . Всичко ни е от простотия, на за съжаление страдат хора -невинни, за грешките по-голямата част от нас българите.
91
2
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като залепиш няколко листа стиропор ,как ще се промени държавата,или става дума за някои банкови сметки,а може би има и уловка?
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е наводнена. Хиляди българи са без покрив и на ръба на отчаянието. Помогнете на бедстващите и оставете панелкаджиите сами да си поставят стиропор на жилищата! Лъжци и грабители! Да се задавите дано!
89
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Определено санирането на София ,ще промени облика на България.Е, разбира се , ако преди това не се наводни и изчезне под водата.Хлапе,,да описваш документи по време на заседанията на Комисията по енергетиката е неуважение за поданиците на Борисов.
88
1
 
5
 
! Отговори
българите преди 9 години
До до 103вярвай ми.Няма на какво да ти завидя,по скоро ще стане обратното . Ти или си много зомбиран(а) или неможеш да проумееш призива ми към природосъобразния живот , който би помогнал на човек. При така описаните комплекси ти човекът се превръщаш в едно нищо. Работа-супермаркет-детска градина-кола-телевизор-богата трапеза и безспирни приказки колко сме велики и как другите са ни виновни и така до другият ден . Да видиме колко дни ще имаш с този начин на живот.Поздрави!
87
2
 
5
 
! Отговори
ХараламБи преди 9 години
*** народ-слаба държава! Резултата е , материалът кофти, нема оправия - немаааа. И нема да има с такива празни глАви...лелелеее чета и не вярвам на очите си на коментарите ....
86
1
 
5
 
! Отговори
110 преди 9 години
Браво! Те повечето в тая държава са зомбирани...
85
3
 
6
 
! Отговори
българите преди 9 години
До до 98вярвай ми.Няма на какво да ти завидя,по скоро ще стане обратното . Ти или си много зомбиран(а) или неможеш да проумееш призива ми към природосъобразния живот , който би помогнал на човек. При така описаните комплекси ти човекът се превръщаш в едно нищо. Работа-супермаркет-детска градина-кола-телевизор-богата трапеза и безспирни приказки колко сме велики и как другите са ни виновни и така до другият ден . Да видиме колко дни ще имаш с този начин на щивот.Поздрави!
84
2
 
4
 
! Отговори
107 преди 9 години
Хахаха е сега вече затвърди мнението ми, че си *** и гаден... Бедна душица... Заради такива като теб, егоисти и прости хорица, дето си мислят единствено за собствения *** дебел , а не за другите сме на това дередже! Пази ме Боже в панелка да не живея!
83
5
 
5
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Днес ще е това, утре друго... Не може всичко наведнъж . Дай да си живеем в *** и да протестираме за всичко. Винаги ще има недоволни. На мен, лично, не ми харесват панелките и съм За да се стегнат! Всичко е въпрос на избор! И не ме обижда това, че ще се помогне на хората... Напротив , защото виждам, ме нещо се прави.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gadovaaaa,лъжеш,не живееш в къща,а в панелка,затова защитаваш тази недомислица.
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз искам да ми санират къщата.В противен случай ще протестирам,защото това е дискриминация.И ще съдя държавата за тази дискриминация.Нека да ми кажат на какъв принцип избират само панелки и то само с над 36 апартамента.Недомислица,която трябва да спрем.
80
6
 
9
 
! Отговори
Gadova преди 9 години
Eее ама това българите сме гадни и прости, бее... Нека им санират жилищата, лошо няма, така ще има друг облик кварталите, ще намалят сметките им за ток -ОК! Какво негодувате ? И аз съм в къща пък не простея КАто вас евтини душички -мизернии. Като иска някой да направи нещо добро на другия вие роптаете ... Утре ще може и на вас да се помогне под друга форма.
79
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това идиотче на снимката що не престане да ни облъчва с фантасмагориите си.Защо ни смятат за толкова ***?Защото им позволяваме.
78
3
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
До българитеТи си гледай твойто, не ни мисли нас. Завистник.По подредени и организирани квартали от комплексите няма.Като тръгнеш от хипермаркети, транспорт и асфалтирани улици, през паркове и детски площадки, та стигнеш до поликлиники и детски градини.За какво ми е кашон насред поле?ПП.Плюс това сме се самосанирали и то най-марково, щрангове, покриви и т.н. не слушай пропагандата.