ДПС съди Москов заради дискриминация

Подадено е оплакване в Комисията за защита от дискриминация
Обновена: 6 мар 2015 23:05 | 6 мар 2015 23:02, Елка Василева
100
ДПС съди Москов заради дискриминация
Петър Москов. Снимка: архив, Булфото

Група депутати от ДПС са подали оплакване срещу здравния министър д-р Петър Москов в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), пише „Труд”.

Повод за сигнала са станали думите на д-р Москов, че екипи на Спешна помощ няма да се отзовават на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност.

Изказването беше направено след зачестилите случаи на нападения на медици в ромски квартали.

“Публична личност като министъра няма право на такъв тип изказ, свързан със слово на омразата”, коментира пред „Труд” един от жалбоподателите - д-р Тунчер Кърджалиев, който е зам.-председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в парламента.

Това може да се интерпретира като дискриминация по признак етническа принадлежност, защото по конституция всеки има право на достъп до здравна помощ, смята народният представител.

Той обясни, че по жалбата вече е образувана преписка, а преди ден са изпратили до КЗД и допълнителен доказателствен материал. Под жалбата са се подписали още седем негови колеги, сред които и шефът на социалната комисия Хасан Адемов.

В края на февруари прокуратурата отказа да разследва за дискриминация министъра на здравеопазването, защото в неговото изказване „не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
45
 
! Отговори
ДОЛУ РАСИЗМА преди 9 години
НЯМА ПО-ГОЛЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ ОТ ТОВА,БЪЛГАРИТЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ, А *** ДА ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИТЕ И ПОМОЩИТЕ( както е в момента )
23
21
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Все по ясно ще ви става какъв *** е Москов. Сега ще ви се стъжни със старите неплатени здравни осигуровки. Здрав популизъм на гърба на социално слабите. Хахахаха... :)))
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гицке още ли си жива *** потомствена ***
21
5
 
16
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това е поредната подкрепа от ДПС за това правителство. Те много добре си дават сметка, че такава атака ще консолидира заблудените овце, които го подкрепят. И въобще, какво още трябва да се случи за да стане ясно, че Бойко е функция на Доган? Ако не си спомняте, стана главен секретар на МВР именно по времето, когато Сокола беше всесилен, и нищо не ставаше без неговото одобрение.
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО СИ ОТИДЕ МОСКОВ ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ МИНИСТЪР, КАНДИДАТИ ВИНАГИ ИМА.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако държавата позволи това да стане, направо да сменяваме знамето с полумесеца и да ходиме да се обрязваме.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо ДПС, Реформаторите ще бъдат забранени
17
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам на защитниците на Москов децата им да станат скинари и да ги ругаят на етнос
16
3
 
32
 
! Отговори
групов иск преди 9 години
Срещу ДПС ще се заведе тези дни за 25г антинационална етническа враждебна политика срещу българското население с цел користно обогатяване манипулиране на общественото мнение и сепаратизъм, чрез външно финансиране от чужди специални служби.
15
0
 
6
 
! Отговори
M преди 9 години
Всеки има достъп до здравна помощ - да отидат и да я достъпът братята роми.
14
2
 
2
 
! Отговори
d преди 9 години
До Анонименako zabranyat dps shte ima druga partiya
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ние българите трябва ли да си търсим правата за това, че сме дискриминирани стотици пъти повече за това, че плащаме като ненормални здравни вноски и издържаме с тях *** ***, която хем не се осигурява, хем има претенции за здравно обслужване. И докато аз осигурената чакам линейка, то тя е отишла при неосигурените, защото видиш ли, те имат права. А моите права...кучетата ги яли.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20,21 Огромно част от народонеселението на България според мен е с психически отклонение. Друга огромна част са с тотална объркана морална-ценостна система. Извратените политици на България особенно през последните 20 години извратиха изцяло обществото.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нелицетприятната истина за България. Блаженни са тези, които вярват, че в страната е настъпила демокрация. Комунистите от всякакви цветове само се освободиха от досадните им идеологии и всякакъв морал и го удариха през просото да крадат като за световно.Управляват ви децата на комунистите и Царя комарджия, ядосва се американско ченге пред RazkritiaВ годините на така наречената демокрация България продължава да бъде управлявана от децата и внуците на комунистите, които бяха начело и в предишните 45 години. Това твърди в специално интервю за Razkritia Георги Христов, пенсиони
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPC SHTE OSADI MINISTARA,ZASHTOTO IMA MNOGO PARI,A IMNOGOHORA V SADEBNATA SISTEMA.DPC IMA SILI DA OSADI I GOSPOD V BALGARSKIAT SAD
9
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това може да се интерпретира като дискриминация по признак етническа принадлежност, защото по конституция всеки има право на достъп до здравна помощ, смята народният представител.______ПО КОНСТИТУЦИЯ И ВАШАТА *** ПАРТИЯ НЕ ТРЯБВА ДА Я ИМА И НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОГУБВА МЛАДОСТТА НА ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ,***!!!ДПС Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА И ТУРЧИН ДА ГОВОРИ ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ!!!ХОРА,ОСЪЗНАИТЕ СЕ!ВИДЯХМЕ КАКВО ПРАВИ ТЕХНИЯ ЕЛЕКТОАТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО!!!
8
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейския Съд чака Москов , не само Москов но и Дело Възродителен Процес
7
22
 
5
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Москов на съд но да бъде съден от Комисията съдила апашите от Арабаконашкия Обир иначе може да изчезне като Галеви
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne trqbva da se sardim edin na drug Balgari Turci i Romi zaradi prostotiite na nqkoi! Vsichki sme hora s edna i sashta krav.....
5
3
 
49
 
! Отговори
ex преди 9 години
Малцинството в тази държава отдавна вече са самите БЪЛГАРИ и са тотално дискриминирани. Основният електорат на ДПС освен , че не работи, има привилигеи и краде, вече ще ни и съди ако доброволно не се оставим да ни бият. Да си помислят защо турчин се опита да стреля по Ахмет Доган.... Да четат Алеко Константинов и да се замислят защо Бай *** застреля автора си... и тях ще ги изрине точно електората им.