"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?

Версия: Синдромът Burnout може да е причина за агресията й
24 апр 2015 20:17, Александър Попов
124
"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?
Снимка: Нова тв

Едно от възможните обяснения за избухналата агресия на акушерката Емилия Ковачева е синдромът Burnout, познат още като професионално изчерпване. Това твърдят психиатри, изследвали симптомите на заболяването, цитирани от TV7.

Психиатрите описват синдрома Burnout като прегряване на мозъка. Постоянното напрежение и всекидневният стрес отключват т.н изпепеляване.

Още по темата

Изследванията показват, че синдромът се проявява при почти всички професии - юристи, артисти или полицаи, но статистиката показва, че 70% от медицинските работници страдат от изпепеляване на мозъка.

"Това са онези сектори на здравеопазването, в които има висока степен на смъртност, висока степен на обременяване с отговорност", обяснява психиатърът Дроздостой Стоянов.

Завеждащият отделението по хемодиализа в университетската болница"Свети Иван Рилски" д-р Ненчо Ненчев дава рецепта, за да не "прегрее" мозъка - разходка в планината, туризъм, четене, телевизия.

Според изследванията от "запалването на мозъка" до "изпепеляването му" минават средно 7 години, за това експертите съветват при поява на симптоми да се търси медицинска помощ.

Междувременно стана ясно, че състоянието на пострадалото бебе е стабилно, съобщиха от болница „Токуда“, където то беше прието след побоя, предаде БНР.

Тепърва ще се правят изследвания на бебето, за да се установи има ли последици от тежките травми, нанесени от акушерката. Неонатолозите от екипа на д-р Радка Масларска се борят да бъдат избегнати късните усложнения и рисковете за качеството на живот на детето, каза Боряна Маринкова от болница "Токуда".

Столичната болница „Софиямед”, чиято служителка преби бебе на 4 дни, е била обект на 11 проверки след жалби на пациенти от създаването си през май 2012 г. до март 2015 г. Това съобщиха за bTV от Изпълнителната агенция „Медицински одит”.

Проверката на Агенцията „Медицински одит” по този случай все още тече.

"Всички жалби досега са за неудовлетвореност от качеството на оказаната медицинска помощ, като последната е от март 2015 г.", сочи статистиката на контролния орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стреса напрежението несигурноста за утрешния ден и ниските заплати водят до това състояниетова е благодарение на некадърните политици който побъркаханарода
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма оправдания за постъпката на тази луда. Сега много скалъпени диагнози ще й се лепнат, но факта си остава факт и изисква съд за нея и болницата, която е позволила луда да работи с пациенти и то в родилно отделение.
8
1
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Хората вече не са работници. Хората са роби !Подложени на нечовешка експлоатация от страна да държавата и на едрата олигархия, българите вече губят не само човешкия си облик, но и разсъдъка си. Факт !
7
8
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
Нямам нищо против ръчички надолу, но напиши с кое не си съгласeн/съгласен. Иначе не тежи...ръчицата ти... червена.
6
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 9 години
нямам идея дали е прегряла, но от клипчето се вижда ... не е човек, животно е! Не мога да повярвам още...
5
0
 
3
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Правя burnout на задните гуми аз :)
4
4
 
6
 
! Отговори
=== преди 9 години
6, няма как да стане. Аз съм от друг вид. На беззащитно, животно и растение болка не причинявам. Те няма как да се защитят, а и аз умея да контролирам енергията си и стресът не предизвиква в мен агресия , а смях. Агресия проявявам към пияни мъже, които ме дразнят излишно. Към никой друг.
3
1
 
17
 
! Отговори
tomov преди 9 години
Шеф на болницата е Евгений Желев(бай ***) бивш кмет на Стара Загора и бивш министър на здравеопазването, лична *** на Гоце. Принципът му е "какъв е моя интерес", та служителите му работят много над установеното време, защо Ганиий отдавна се има за закона!
2
2
 
1
 
! Отговори
ANONIM преди 9 години
neznam dali e pregrial mozaka ...che naposledak stana mai moda ili opravdanie ...ili diagnoza niakakva,no kato gledam snimkite tazi mai e prekalila s boite za kosa. Tova moje da uvredi mozaka,stranna moda e tova,da se boiadisvat kosi dori kogato niama nujda,a to niama nikoga nujda ot tova. Starosta e hubava i s tova,kogato kosite pobeleiat. Fizionomiata na tazi jena ....e samnitelna,vse edno kakva diagnoza shte si izmisliat lekarite.
1
14
 
12
 
! Отговори
=== преди 9 години
Любов ли бе да я опишеш? На 40, сигурно не е помирисвала мъж откакто е починал съпругът й, смени двойни по не знам си колко часа на ден, за някакви пари, които уж трябва да й стигат да издържа двете си дъщери..... хайде мятайте камъните към психопатката.... някакви пуснали видео от камерата! АБЕ , вместо да продавате записите от камерите, ЩО не го предотвратихте бе, *** селяни заспали!? За какво са ви тези камери!?