Акушерката, удряла бебето, обучавала родители

Лекарите се борят да елиминират евентуални усложнения при бебето
Обновена: 25 апр 2015 07:34 | 25 апр 2015 07:34, Елка Василева
139
Акушерката, удряла бебето, обучавала родители
Снимка: Нова тв

„Първи грижи за новороденото“. Така се казва практическата лекция в Училището за родители на УМБАЛ "Софиямед", която е изнесена на 14 януари. По ирония на съдбата в демонстрацията участва Емилия Ковачева, печално позната от четвъртък на цяла България като акушерката, която преби зверски бебе, пише „Стандарт“.

Още по темата

В лекцията тя запознава бъдещите родители как да сменят памперси, какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето и други тънкости.

Три месеца по-късно Ковачева е в ареста. Тя е привлечена като обвиняема в опит за убийство на новородено бебе в столичната болница "Софиямед".

Все още не е ясно какво е отключило агресията у опитната и описвана като добродушна акушерка. Днес съдът ще гледа мярката й за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 40-годишната акушерка.

Пребитото бебе вече е в стабилно състояние, диша само и животът му е извън опасност. "Ще остане в интензивното, докато трябва, а след това ще бъде под наблюдение", съобщи за "Стандарт" Боряна Маринкова от пресцентъра на болница "Токуда". Според нея неонатолозите правят всичко възможно, за да елиминират или минимализират евентуални бъдещи усложнения. Момиченцето е прието в 20,30 часа на 18 април в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и голям оток. Първите 48 часа били критични, но положението вече е овладяно, твърди Маринкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-отвратителното нещо което съм гледал. Къде са "конспираторите" сега да обясняват как неволно изпуснала бебето да падне. ТАЗИ ГО БИЕ БЕБЕТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧАС
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Детето е с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и голям оток. Първите 48 часа били критични, но положението било овладяно, твърди Маринкова...на кой ги приказват тези? След такъв зверски побой, последиците за това дете ще са ужасяващи, но тук се опитват да промиват мозъци и да оневинят акушерката. Всеки може да направи справка и да разбере какви ще са последиците за това дете. Тази трябва да бъде вкарана в затвора по бързата процедура и да бъде осъдена с най-тежкото наказание!
15
8
 
6
 
! Отговори
да,да преди 9 години
Затова чакате на опашка да ви приемат точно в турска болница.Заинтересувай се,дали не е така.България е назад по много отношения,но на първо място по икономика.Ще и дишате прахта на турската икономика,но и тя отдавна не е видна,неможе да ви чака сто години
14
3
 
21
 
! Отговори
23 преди 9 години
Заслужава да бъде заклана като яре и хвърлена като пес на шосето да гние
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Движенията на акушерката изглеждат добре отработени т.е. не вярвам да се случва за 1ви път, явно за 1ви път е в такъв мащаб. Не изглежда сякаш е превъртяла на момента. Дано няма трайни последици за бебето.
12
0
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Щом като всички са изперкали и луди трябва да бъдат следени с камери ! Така е в психиатриите - има стаи с камери за особено опасните луди !!!
11
1
 
19
 
! Отговори
зъъъън!!! преди 9 години
И защо се опитват цялата лекарска мафия да я оправдаят тази болна акушерка,записа говори категорично за нейните действия това си е опит за убийство-предумишленно на пеленаче!!!И сега ли видео записа не е достатъчен за да я Осъдят,пак ли мъдрят как да я оневинят!!!
10
3
 
4
 
! Отговори
ДО 13 преди 9 години
Без да съм лекар!Ти под камери ли работиш 8 часа?
9
0
 
28
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
Гледах записа .... филм на ужасите е... и си мисля , че не и е за първи път! Такива отмерени и отренирани удари бяха... тая наистина е за публична екзекузия с камъни!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
777 преди 9 години
НА КАКВО ГИ Е УЧИЛА - КАК ПО-КАЧЕСТВЕНО ДА ПРЕБИВАТ БЕБЕТАТА ЛИ?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqmam dumi,tova ne e jivot! Tova ne sa hora! Zaslujavame Armagedon i prosto da badem zatriti ot liceto na Zemqta! Nie sme niszshi sashtestva!!!!
6
2
 
30
 
! Отговори
Тимур преди 9 години
Не знам към бебетата, но към родилките акушерките масово се отнасят зле: грубеят, крещят им, може и да ги ударят. Общоприето е направо и не се чувстват виновни.
5
1
 
18
 
! Отговори
БХК преди 9 години
Свобода за акушерката, не нарушавайте човешките й права дс души новородени пеленачета. Има данни, че бебето е напсувало и ударило акушерката със стъклена бутилка! Акушерката се е отбранявала!
4
2
 
24
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Съд, 1 000 000 обезщетение за родителите - болниците да се научат да плащат добре и да взимат само квалифициран и заслужил персонал.
3
4
 
15
 
! Отговори
Марковски преди 9 години
Бебето е провокирало акушерката и то първо й е посегнала, тя е действала в момент на неизбежна самозащита!
2
4
 
28
 
! Отговори
bg преди 9 години
всички тея случаи се дължат на пълната деградация на хората в БГ, вече на никой не му пука за нищо, всеки се мисли за безнаказан, всеки гледа да излъже или открадне нещо, а неща като морал и ценности вече са забравени отдавна в миналото ...
1
3
 
7
 
! Отговори
Starija hush преди 9 години
Roditelite da sadat bolnicata I dargavata za nekolko miliona kompensacia.Pri tozi boi po glavata izob6to nikoga nema da bade normalno tova bebe.Zatova sad do dupka za kompensacija.

Спонсорирани публикации