Акушерката, удряла бебето, обучавала родители

Лекарите се борят да елиминират евентуални усложнения при бебето
Обновена: 25 апр 2015 07:34 | 25 апр 2015 07:34, Елка Василева
139
Акушерката, удряла бебето, обучавала родители
Снимка: Нова тв

„Първи грижи за новороденото“. Така се казва практическата лекция в Училището за родители на УМБАЛ "Софиямед", която е изнесена на 14 януари. По ирония на съдбата в демонстрацията участва Емилия Ковачева, печално позната от четвъртък на цяла България като акушерката, която преби зверски бебе, пише „Стандарт“.

Още по темата

В лекцията тя запознава бъдещите родители как да сменят памперси, какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето и други тънкости.

Три месеца по-късно Ковачева е в ареста. Тя е привлечена като обвиняема в опит за убийство на новородено бебе в столичната болница "Софиямед".

Все още не е ясно какво е отключило агресията у опитната и описвана като добродушна акушерка. Днес съдът ще гледа мярката й за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 40-годишната акушерка.

Пребитото бебе вече е в стабилно състояние, диша само и животът му е извън опасност. "Ще остане в интензивното, докато трябва, а след това ще бъде под наблюдение", съобщи за "Стандарт" Боряна Маринкова от пресцентъра на болница "Токуда". Според нея неонатолозите правят всичко възможно, за да елиминират или минимализират евентуални бъдещи усложнения. Момиченцето е прието в 20,30 часа на 18 април в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и голям оток. Първите 48 часа били критични, но положението вече е овладяно, твърди Маринкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
38
 
! Отговори
Кака преди 9 години
Когато аз прегрея отивам да се разходя или си вземам почивен ден, не пребивам бебета, не изтезавам животни и не пия антидепресанти.
36
16
 
8
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Ако се вгледате в снимката на акушерката ще видите жена е с много уморени стресирани очи която се опитва да се усмихне. Бог знае какво е превъртяло в главата й! Жалко за детето че е отдушник на нейната травма и стрес и дано да се възстанови напълно, лош старт в живота е ..,,но може да е с добър късмет в бъдеще! Надявам се акушерката да бъде правилно третирана според причините за поведението й...психиатрия или затвор!?!
35
1
 
24
 
! Отговори
ДЖей преди 9 години
Ако аз съм на местото на тези родители след като се пооправи бебето бих я измъчвал докато пукне този ***. Сега съда ще и даде условна присъда или ще я оправдае, че е луда и край! Ужас!! Затвор доживот, дори по лошо доживот в лудницата дори да е здрава!
34
11
 
7
 
! Отговори
до наблюдател преди 9 години
Да много работи построиха през комунизма,а колко откраднаха от народа.Никой нямаше и педя обработваема земя,комунистите окрадоха фабрики заводи инвертар животни.Когато комуниста краде не е кражба,а национализация.А сега комунистическите кражби са с ново име,ПРИВАТИЗАЦИЯ
33
2
 
37
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Снощи гледах по тв как колегите я защитават...Накрая бебето ще излезе виновно-ще видите.Иначе била "прегряла", ами като е прегряла да си седи в къщи!Аз ако прегрея и и счупя главата...???Значи лекарите могат да бият и убиват, а пациентите не могат-странно!
32
1
 
5
 
! Отговори
гвгк преди 9 години
dnes.bg/crime/2015/04/24/piian-amerikanski-voinik-shamarosal-uchenik-v-sliven.261635това е същата постъпка но с различен край
31
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам, че има хора от вас, които я защитават! Същите *** сте като нея тогава! Плюя ви на безразличието! Това е дете, новородено дете! И не ми я оправдавайте по колко часа работела! Ако аз бях родител на това дете, по добре да влезе в затвора иначе господ да и помага какво я чака! Засрамете се! Всеки ден се радвам, че съм напуснала тая мизерна държава!
30
10
 
27
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
навремето нямаше топломери и спрени радиатори хората се молеха да се включат в теца.Нямаше просия по улиците нямаше убиства от психичноболни тогава направиха клиники и си ги държаха там а сега всичко се обърка и ще ми казвате че е по добре???Я вижте всеки един нормален висшист по онова време с честен труд си е направил къща или апартамент вила и вноска за кола за детето му!Сега в в на кой апартаментите живеете я ми кажете как се копува апартамент с днешна заплата ?То телефоните не може да си пла
29
1
 
31
 
! Отговори
Една преди 9 години
Какво ще излезе сега от обясненията на психолозите - жената била преуморена, ниското заплащане и стреса я довели до емоционално прегаряне и др.подобни. Какво да очакваме тогава от хората, които взимат заплати далеч по-ниски от нейната, или пък от срещата с българските пенсионери, които живеят с години с пари далеч по-малко от нужното за оцеляване, при това болни ? Колко от тях биха посегнали на новоредено ?Ако се знаят професиите, при които лесно се "прегаря", кой следи за тяхното състояние
28
1
 
4
 
! Отговори
; преди 9 години
Gledah klip w liveleak ...purvo bie deteto s nqkakva plastmasova butilka i go dushi , sled tova puk ..sleid 1 chas otiva go poviva vse edno nishto ne e stanalo ....taq e izperkala , kak moje psihicheski nestabilni hora da se grijat za bebeta trqbva da se pitat shefovete i , sushto e interesno da se vidi na kakvi li nechoveshki smeni rabotqt za da se idiotizira do takava stepen tazi ...
27
6
 
6
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До Анонимен 60 Да едно време пенсионерите живееха зле ,сега живеят прекрасно.Много си зле приятелю ако мислиш ,че някой ти вярва.
26
12
 
19
 
! Отговори
Х преди 9 години
До Анонимен 66 При Тодор Живков минималната заплата беше 80 лв.и се равнява на сегашни 800,сега е 360 и се равнява на 36 лв. по онова време.А ти сигурно си бил склададжия и си се подмазвал на началниците затова си недоволен от социализма.
25
3
 
23
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
И в Белгия се работи по 8 часа,те да не би да са комунисти.Вашето е анархия,не е демокрация.Затова не са виновни американци,руснаци,а само българите.
24
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
49 каза:..."То е лесно сега да сме против жената. А защо е полудяла? Вие работили ли сте редовно по 16 часа? Знаете ли какво е?". Сега пък аз да те питам-кой ни докара до главата това "светло бъдеще" да се работи по 16часа. При Т.Живков работихме по 8 ч. и беше лош социализма! На ви сега демокрация, работете и по 24ч. без почивка и пак ходете да гласувате! Няма никакво оправдание за тази ***...има уста да каже, че е на предела на силите си и да иска почивка, а не да млати до смърт детето!
23
8
 
4
 
! Отговори
да,да преди 9 години
Никой не принизява България,а се пишат само факти.Това,че едната страна е видимо по развита ние само можем да се учим от по развитата.Трябва да се възползва България от добрите си взаимоотношения с Турция,и да се учи от нея.Как примерно Турция дава заеми на МВФ
22
1
 
17
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Трудно може да се гледа клипчето в ю туб без да предизвика силни емоции, направо ревнах, за тази жена само СМЪРТ. Не я оправдавайте хора, че е преуморена от много работа, колкото и да си преуморен да пребиеш с такава жестокост едно невръстно дете, не е способен един нормален човек. Чудя се как чак сега са я разбрали, едва ли и е за първи път. Вероятно колежките и от колегиалност не са докладвали друг път като е откачала така.
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен жената има психичен проблем, не казвам, че е луда, просто има проблем. Трябва да бъде отстранена от работа и да и се помогне. Осъждането и вкарването и в затвора, няма да реши нито нейния проблем нито на хилядите други хора, луднали в това лудо време.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не знае кога може да нацели тоя "джак-пот".(и за сестрата и за бебето).
19
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 9 години
При други случаи винаги дават близки на пострадалите , тука не са дали никой, даже далечен роднина.Няма начин да не са ги открили от медиите.Защо ги крият?Дали не са някои от съдебната система или от политиците-може би затова се действа толкова бързо.
18
1
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Не подлежи на никакъв коментар тази гнусна постъпка!Не я е срам!

Спонсорирани публикации