Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГеоргиГоше,ти ли си най-будниот?
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И вие си имате цар - или цар Киро, или подполковник Путин, или някой подобен. Ние пък признаваме Симеон II, така е според нашата конституция.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените Велики български царе са двама-Борис -ви и Симеон -ви,до някъде и Иван Асен -ри въпреки,че не е имал царско потекло.Всички останали,са били добри войни,но късогледи политици! Ей за това сега сме на това дередже,разделени,разединени,целуващи чужди ***!
56
3
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
До Анонимен Борис е искал е да въведе в България източно или западно християнство -в зависимост от това кое ще е е по добре за интересите на страната.тОВА че си е писал с папата ,няма значение .Както и да е -кобург-готите -нямат никаква наследствена връзка с истинските бълагрск ицаре.Те са пионки от западна европа ,пратени от ВЕЛИКИТ Е сИЛИ'' да ''наглеждат'' стадото на Балканския полуостров
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦАРЯ няма да е в москва но белокосия Болен ще е първи там да си парадира с другите роби
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 53 не е като да не се разширяваме след тези войни НЕ взимаме каквото искаме НО ставаме по големи
53
2
 
5
 
! Отговори
Н.Петров преди 9 години
Още преди много години , някой от бележитите българи се беше изказал по въпросите за мършата и народонаселението , ама кой вече поне чете днес...Интересно е обаче , изказващите се без грам познание по църковни въпроси , дали са се запитали , кой и кои са им истинските виновници за оглупяването и мизерията им?
52
2
 
15
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
мизерията при управлението на любимият ''цар'' не съществувала значи ,я да сиприпомним Милен Велчев /приятел на сина на козела/който ограби държавата чрез замяна на дълг.Колко гори и земи-български- взе козела.А да бе искаше да ''оправи България за 800 дни ,вервайте му'.'Е козелът доказа ,че не може да управлява България .След придобития опит -99% от населението на България -казва че дъртия козел не става за цар,не става за мин.председател,не става за нищо друго освен хазарт и алкохол ..
51
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Признаването му за цар от Светия синод дава още по-големи шансове на Кобурга да съди България за имоти.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Garibaldi Калоян също е КАТОЛИК а Борис1 , Симеон 1 иСамуил са били КАТОЛИЦИ по то4но унияти КОГАТО ромейте ползват православието за себе си НЕ ЗА БОГ днес го прави русия НО БОГ НЕ Търпи такива работи ПРАВОСЛАВИЕТО СИ Е НЕГОВО НЕ НА НЯКОЯ ДЪРЖАВА
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До набюдателИ как си го представяш царя? Абсолютна монархия? А ти навярно си маркиз дьо *** фон Бусманци?
48
5
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Дъртия козел -е точно дърт европейски ***:)))) вижда се че ти искаш да го лижеш ,ама след нужната комисионна .Сакс Кобург-готски -не бил европейски род значи .Ах горкото ''царче'' - трябва да му се даде някоя и друга планина -да има пари за хазарт и за пиене
47
4
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
До набюдател -ти сам си говориш ,простакнямаш умстевния капацитет да спориш продажник.Нагло *** като теб бързо свършва доводите -защото е ясно че се подмазва на пиян крадлив дъртак.Единствената цел -е да се краде ,т и си чакай комисионната.И попрочети нещо за двете междубалкански войни 1та СВ.Война -,ще ти се изясни ''колко дбро е правил дедото на козела от Мадрид''
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
39-ти, май и ти трябва да поработиш над правописа! Европа се пише с главна буква - предполагам дори в книгите, които си чел.
45
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 45 При Фердинант оба4е бихме русия а лакейте на кремъл не могат да преглътнат тази 4аст от историята
44
4
 
4
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Саксофоните са католици и нямат нищо общо с християнска България.
43
6
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
това според твоите дружки от БКП не е вярно нал изнаеш кардливия дедо отМадрид много си ги обича БСП,Има лесно -нов референдум.хайде -да гласуваме .Тъкмо ще се преброите платените мазни царедворци колко сте...
42
10
 
6
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Не ми се спори с прости хора от тук нататък!!!За това заслужавате да тънете в мизерия и да умирате глад!!!Но вие сте тези престъпници явно който го изпъдиха от България като дете и убиха цал Борис *** сте злобни сте и сте обречени да лижете американси и европейски *** цял живот а там където има монархия хората живеят най-добре вижте четете образовайте се простаци такива
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дърт козел който краде
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дърт козел