Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да е цар, след като не е изпълнил и една минута от задълженията си като такъв, но това и няма как да стане, след като вече не сме монархия. Предполагам под "цар" се има предвид престолонаследника, не може да му се отрече, че е такъв по семейна линия, но фактически не е встъпил в длъжност. То и ние си го наричаме царя, ама не е такъв, така че според мене се вдига излишен шум за нищо, все пак църквата не може да короняса никого.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дъртия козел е свършил парите явно ,иска още да краде .Някои наблюдаващи -са готови да му помагат в краденето ,и да му целуват задните отверстия -надявайки се на комисионна от заграбеното от БГ
17
17
 
6
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До набюдателДа живее Цар Симеон II ! Тук умело се хвърля прах в очите на заспалия народ! Крадците викат дръжте крадеца! Какво е взел Симеон и какво взеха вкупом продажните Български правителства от последните 25 години! Българи отворете си очите сега плюете по Симеон, но благодарение на него България влезе в Европейския съюз и НАТО - факт ! Казват, че когато фактите говорят дори Боговете мълчат!
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами кого да си изберем за цар. Бат Бойко или Роската. А може би Ицето камата или Милко Калайджиев
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блюдолизец на комунистите -за пари .Това е симеончо /галвна буква не заслужава/Итова нещо иска да е цар????Да му се отнеме българското гражданство на този дъртак кобург-готски -потомък на личности ,които никога не са имали нищо общо в Бълагрия .единственото което иска е пари .царедворците -да му припишат собствените си имоти ,и симеончо да си ходи
14
5
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Крушата не е праднала подалеч от Дада си Фердинанда!!
13
4
 
3
 
! Отговори
Boris преди 8 години
Gospodin simion 4uda vi se kakvo oschte pravite v bG s tesi prosti neonrasovani na vlast Hora s tesi agenti i igri kurompirani Mutri mutresi v bG vie naoravihte bB gener. Na mvr toi si e sa tam sofianski i bB kato Kmet vi Vatnaha gorite imotite vie Ste vaspitan 4ovek no ot politizite v bG ne o4akvaite vaspitanie korektnost gena i Soja na tija Hora lipsvat opotrebiha vi i krai i Sega Pak se Opitat da vi smajat kakvo pravite v bG samo se jadosvane inteli.bslgari sa v 4ujbina ubideni ot rejimite
12
5
 
19
 
! Отговори
селянка преди 8 години
Аз ли сьм много ***,но има ли някой който може да каже кой от дядовците ,бабите на този горски цар е българин?
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смотан,,плешив козел.не представлява нищо повече от жалко подобие на западните ''благородни'ци' -смешна ***, имаща проблем ис алкохола и хазарта.Показа истинските си качества.Крадец ,лицемер,двуличен козел.Тъпите впиянчени старчета от бг ''църквата'' ,които нямат нищо общо с благодеянията на истинските църковни дейци /благотворителност примерно,грижа за бедните/ могат да си го вземат на пиянски запой , да се възхваляват помежду си.Този козел не е никакъвЦАР
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне стана забавно как политиците настръхнаха в момента, в който разбраха, че някой е получил по-висока титла от тяхната.
9
5
 
10
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
През 1943г цар Борис бащата на Симеон Саккскуборготски. не позволи на нито един бг.войник да застане срещу съветската армия и затова бе убит от хитлеристите.Сега обаче Симеончо забрави това инавежда глава пред ктаварите кукловоди .Браво типично царско поведение!!!!!!!
8
22
 
12
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Той е цар на България и винаги ще бъде такъв!!!
7
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази политическа мумия да се скрие на някои остров и да млъкне .ДИНАСТИЯТА НА КОБУРГИТЕ ДОНЕСЕ ГОЛЕМИ НЕЩАСТИЯ ПО СВЕТА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ 20 ВЕК .наи обикновен мафиот а сестра му няма да коментирам
6
7
 
18
 
! Отговори
! преди 8 години
Дали някой му вярва на тоя ***?
5
8
 
12
 
! Отговори
11 преди 8 години
самият той е жалък,така че няма страшно
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща му беше велик българин
3
8
 
14
 
! Отговори
А защо ТИКВАТА преди 8 години
Защо ли царя!!!!Защото да обере пушилката и да не се задава въпроса - Защо Тиквата!!!
2
10
 
8
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Тоя ли нема да дойде на Парада?Агентите от КГБ напускат само през комина на крематориума на КГБ у Масква.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парадоксите с горите вече прераснаха в твърди тенденции. Какво ново да очакваме?