Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
До набюдателужас колко прости подлизурковци имало тука .Българската история я пише в учебниците.Иска т исе -да я пренапишеш -в чест на козела .Да ти се припомня ли че заради дедото на този козел България преживява 1та си национална катастрофа?Заради алчността му,заради ламтежа да се почувства ''цар'' /То просто ,тъпо,*** и накрая идва царедворче то с мечти за някое подаръче от царчето..
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
референдума на комунистите е направен в условията на окупация от 145 000 ссср войници Няма как да е законен
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяма ли най сетне мадридския мушеник да бъде депортиран, а заграбените имоти конфискувани?
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наблюдатели и прочие мекерета -религията и държавната власт са отделни .Който иска да се връща в средновековието.И глупостите за ''цар'' и си ги заврете някъде по надълбоко.Сам о излезте на улицата с вашите желания за ''царство'' и добре щи си получите това което заслужавате -подлизурковци
35
5
 
7
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Ужас колко прости и неуки хора има тука!!!Не знаещи Българската история не прочели и една книга и те ще ми решават съдбата на България ,,,Ужас за това сме на този хал в момента една изпадаща страна с най-ниската заплата в европа и най-бързо изчезващата нация през последните 25 години!!!И това ли ще ми оспорите американски дупедавци !!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** 12 Спокойно, не си чак толкова ***. Хубаво е обаче да се поразровиш относно дедите и бабите на Благоверния Цар на Българите Симеон II. Наскоро той издаде мемоарите си. Само не прекалявай с умствените усилия, да не стане беля.
33
6
 
19
 
! Отговори
Симеон Саксколъжецов преди 9 години
Какъв Симеон || ??? Вие нормални ли сте бе, изчадия български. Противоконституционно е да му викате Симеон Втори! Миналата седмица църквата му направи много добра услуга на този мадридски мошеник, като го кръсти цар и то точно в много тежък за него момент, когато губи имоти в България и дела, които е завел срещу България.
32
6
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
До набюдателти си ходи на майната си .България не принадлежи на малцината продажници като теб нито на дъртия козел.България била добре при ''царете'' ?????/Ти нормален ли си бе .кой докара национална катастрофа в Бг бе умник .Дребни зап.европейски олигофренчета с мания за величие -не могли да си осъществят амбицията да управляват нещо - и дошли в Бг -да се правят на ''царе''.
31
2
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Ами да.По негово време игрите бяха къде,къде по-възвишени.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Царя ще повдигне всички които са на колене пред САЩ и Запада..
29
6
 
15
 
! Отговори
буря в чаша вода преди 9 години
То не бяха архонти,то не бяха медали,сега и цар,какво ме интересува,че изпедерастени попове пак са се издънили,нима са някакъв фактор
28
5
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
аз съм един от милионите -мразещи Кобурга ,ти си един от стотиците -200 или 300 продажни /подлизурковци.СЯ разбра ли кой съм?
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрополит Николай е замесен в играта, що ли не съм учуден?
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разлика между либералното западно мислене и православното.. - Запада: Царя и ще постави всички на колене// - Руско Православно : Царя ще повдигне всички на колене..Царя е сакрална личност и делата на неговото семейство не могат да бъдат обсъждани в жълтата преса - както е във Великобритания..
25
11
 
7
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
До Анонименти си ходи в америката България винаги е била добре когато е имала цар не премиер ,четете малко история не бъдете прости и неуки хора !!!
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До набюдатела ти кой си да решаваш че Бг ще има цар бе ? Ще даряваш на симеон Козела -твоя лична собственост Ще ти кажа кой съм аз -данъко платец ,който плаща данъци на РЕПУБЛИКА СЪС СМЕНЯЕМИ и избираеми ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ,Айде пребройте се дъртите козли -и щевидиш колко искат симеон Козелски и колко не .Нали много знаеш какво искат хората...
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на който му трябва цар -да ходи в англия ,или някъде из арабския полуостров -там има някъде монарси.Пак при сравнението със споменатите величия -симеон губи по всички показатели,с тази мутра на дребен мошеник и алкохолик
22
7
 
4
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
До АнонименТи кой си да решаваш че няма да не си от онези който го изпратиха в изгнание цял живот?
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде дъртите козели се показват в подкрепа на главния дърт козел.Този става за главатар само на шайка пияни червендалести ловци на глигани.Нали се мисли за ''величество'', което иска да има имоти ,в които да ловува .*** ,дребно нищожество
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да ми каже защо ни трябва цар и за какво да си избираме .За тези които не знаят последните думи на Стамболов са били "Никога няма да си простя ,че доведох Кобурга в България ".Забравихме си идеалите ,нямаме цел само си обръщаме палачинката и тя пак омазана