BG абсурд: Да ти преместят работното място на 160 км

Собственик на завод го мести в Ловеч, работниците искат поне пътни
Обновена: 29 май 2015 11:35 | 29 май 2015 11:04,
125
BG абсурд: Да ти преместят работното място на 160 км
Снимка: bTV

Работници от цех за производство на столове се вдигнаха на протест, защото заводът се мести на 160 км в град Ловеч. Собственикът на компанията, без да предупреди персонала, премества цеха, твърдят работниците.

На 26 май те получили заповедта, с която работното им място се премества, а документът влиза в сила от следващия ден.

Тази сутрин служителите се събраха пред предприятието, което се намира в село Петково, близо до Елин Пелин, за да потърсят правата си. Хората са готови да се преместят, но изискват от работодателя си да им покрие пътните и квартирните разходи.

"След като получихме заповедта, ние решихме, че имаме възможност да последваме фирмата в Ловеч. Искаме обаче да ни се платят пътните и квартирните разходи", каза протестираща пред bTV.

Друг недоволен е пресметнал, че пътят на ден ще му излиза 30 лева, а това е разход по-голям от месечното му възнаграждение.

В момента управителят на фирмата е в чужбина и от негово име ситуацията разясни производственият директор Огнян Симеонов. По думите му всичко се случва заради лошото икономическо състояние на предприятието. Преместването е ход, с който ще се предотврати затварянето му и ще се запазят работнrте места.

"Всичко се прави заради икономическото състояние на предприятието. Основният клиент и основният доставчик на завода са на мястото, където се местим", уточни той.

От регионалната инспекция на труда казаха, че са започнали проверка. По принцип подобни премествания не могат да се случат в рамките на ден, уточни инспектор Любомир Владимиров.

Служителите ще получат информация едва след 9 юни, когато се очаква управителят на фирмата да се върне и да предостави необходимите документи. Дотогава хората ще продължат да протестират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стефан По много хитър начин ,Стефане.
96
9
 
32
 
! Отговори
Аз преди 8 години
София е на не повече от 30 км, а не на 160 км и със сигурност предлага по-големи възможности от Ловеч!
95
8
 
32
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До АзАйде *** на село и си намери работа!Мисля че доста ще се озориш.точно поради тая причина хората нямат избор освен да последват фирмат.
94
9
 
33
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Това се случва по целия цивилизован свят.Но ние, с промивани вече 70 години мозъци, сме все още на социалистическа вълна:"ТЕ НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НИ ПЛАЩАТ; НИЕ ГИ ЛЪЖЕМ ЧЕ РАБОТИМ."
93
12
 
36
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Що пък да не си намерят друга работа?! Или квалификацията им не позволява?!След като имат желание да последват фирмата, може би нещата не стоят така, както ги представят-дали наистина работят за 300 лв? "Работодателчето" е собственик-морално или не-той решава!
92
9
 
41
 
! Отговори
до111 преди 8 години
в колко и в кои бг фирми спазват европейското законодателство ,в колко ив кои бг фирми плащат според производителността -Ама изглежда във всички бг фирми искат да се работи ''по европейски производително'' и всички бг фирми са заревали,че нямат ''квалифицирани кадри''.Хм -що ли така става -при тези идеални условия -нямат свестни работници хората от ''бизнеса'',Свестни и умни ,разбиращи от бизнес хора не фалират току така ,явно бг бизнесменчетата им куцат доста ''бизнес уменията''
91
10
 
37
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
До Аза в колко ив кои бълагрск ифирм исе плащат европейски заплати ,представете си -хората искат да живеят така че да имат пари за храна и покрив над главата си .Що пък трябва да живеят изобщо,що трябва се плащат заплати -''работодателчето'' има затруднения трябва му влязат в положението -да му работят без пари .Що пък не живеят на улицата работниците ,що пък и деца ще имат ,яяяяя 24 часа бачкане яко ,малко хляб -кво искат тея работници бееее .Кво си мислят тея хора бе .Нали сме в Бг гетото
90
8
 
37
 
! Отговори
до 108 преди 8 години
До Анонименне бе вБг гетото е Рай -както се вижда- нищо не си избираш ,трябва се молиш да работиш и да си плащаш ,че да работиш ,къде ти - не мой се сравнява ''западЪТ'' С нас беее
89
13
 
35
 
! Отговори
Аз преди 8 години
В колко и в кои български фирми работодателят поема разходите на работниците, в това число за детска градина и квартира?! Исканията са абсурдни още повече, че фирмата очевидно има сериозни финансови затруднения!
88
9
 
42
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Това е просто тактика. Ликвидира си фирмата човека по много умен начин :)
87
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно тези каки на сминката какво могат ра работят ?
86
10
 
42
 
! Отговори
Без думи преди 8 години
Друг недоволен е пресметнал, че пътят на ден ще му излиза 30 лева, а това е разход по-голям от месечното му възнаграждение...
85
18
 
35
 
! Отговори
NIKOI преди 8 години
До СлучаенBALGARINA E TRYDOLUBIV AMA NA KYKOVO LETO. VINAGI TARSI LESNOTO I DA KRADNE NESHTO KATO YPRAVNICITE SI
84
10
 
36
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
бра'о. ми ло'ич е идин дубър грат спурит мен, тъкъ чи нямъ к'во дъ съ уфлянквът ми напра'у дъ мислят да се приселвът.ей ***, шефъ пудбрал дубър мумент, щото очиницити тъмън сфършвът очилищи и ш'са изнисът и те лесну у новуту даскалу.чиститу!
83
14
 
45
 
! Отговори
До Анонимен №96 преди 8 години
1. Хората на запад сами преценят дали искат да пътуват по 200 км до работното си място и това е техен избор, когато започнат работа.2. Хората на запад биват уведомени с месеци предварително, когато локацията на предприятие, офис или каквото там си избереш се смени - това не се случва от днес за утре3. Хората на запад могат да си позволят транспортните разходи или те биват покрити от работодателя имДа продължавам ли?
82
11
 
44
 
! Отговори
до 85 преди 8 години
за ко и''хора'' говориш точно ,тези които имат спомени или са работели преди 30 години -сега са към пенсия ,нали -Хората на 20-30 40 години живеят сега ,а за да се живее сега -трябват и пари все пак .Работодателите си мислят че живеят преди 1989 -''дайте да дадете''дайте да работите за без пари'' айде всички в името на държавата'' /като фирмата е частна /На бг работодателите им предстои сблъсък с действителността - кадрите могат да работят другаде ,''бгбизнесмените'' - в друга дъражва -ха ха
81
9
 
46
 
! Отговори
do 96 преди 8 години
До Анонименхората ''на запад'' не работят за 250-300 евро на месец ,нали така
80
8
 
36
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Надявам се, че си постигнал нещо по-значимо от това, което изреждаш с презрение :-) Я Мерцедес на 10 години, я къща на село със стопанска постройка за събота и неделя, система за домашно кино в хола на панелката... А простите американци, в тая неуреденост, в която живеят, да вземат пример от нас!!!
79
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата заповяда който не е доволен да ходи на терминал 2.
78
9
 
66
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Пенсионерите ще изчезнат с времето. Умните и работливите, ще избягат от БГ. Ще останат само роми, чиновници и управляващи. Няма да има кой да работи и да внася осигуровки. Хазната съвсем ще се опразни. Тогава да видим кой ще плаща на тези, който са на помощи и държавна заплата. Ех, ще настане един живот тогава. Всяко нещо си има край. Мислете и не сасипвайте БГ. Мислете за образованите, за създаващите продукт, за работниците, те са движещото колело.

Спонсорирани публикации