Д-р Байчева се кълне: Не чувствам вина. Не съм убийца!

Млади жени разказаха още разкрития за болницата и докторката
1 юни 2015 10:18,
63
Д-р Байчева се кълне: Не чувствам вина. Не съм убийца!
Снимка: Нова тв

"Аз не чувствам вина", сподели д-р Нина Байчева от тетевенската болница пред Нова телевизия, след като млада родилка разказа ужасяващи подробности за раждането си в лечебното заведение.

"Не съм убийца, направила съм всичко възможно за да спася бебето на Наташа Габровска. В крайна сметка ние лекарите не сме богове. Такива неща се случват въпреки всички наши умения", коментира в своя защита д-р Байчева. 
 
Бебето на Наташа Габровска почина при раждането. Младата жена разказа за скандално отношение към нея от страна на шефа на отделението д-р Нина Байчева. Първите данни от проверката на "Медицински одит" по случая показаха, че при раждането са използвани неправилни и отречени от ЕС техники.

Става въпрос за така наречения висок форцепс – такъв се използва преди главичката на бебето да е слязла достатъчно ниско. Използван е и  методът на Кристелер - при него акушерка използва сила върху корема на майката, за да избута плода. Заключението на проверяващите е, че раждането на е водено правилно.
 
Д-р Байчева обаче категорично отрече да е използвала висок форцепс. Същото твърди и акушерката, асистирала при раждането. "Лъжиците паднаха и не използвахме форцепса", разказа акушерката. 

Братът на Наташа обърна внимание и на още една подробност – жената е била с тесен таз, нещо което лекарите са установили след загубата на детето. Той обвини лекарката в некомпетентност, тъй като е измерила таза, но е преценила, че нормалното раждане може да се осъществи.
 
"Надявам се да има справедливост, но не мога да кажа, че вярвам, защото ако д-р Байчева беше осъдена за предишните си грешки, моето дете щеше да бъде живо и днес на празника на детето аз щях да му се радвам. Тя е останала безнаказана", сподели Наташа Габровска. Семейството й продължава да търси адвокат, който да защитава позицията й в съда. Вчера прокуратурата ги е потърсила, за да дадат показания по случая. 

Междувременно и други млади жени разказаха за некомпетентността на д-р Байчева. Една от тях разказа, че лекарката й направила изследвания, но не успяла да видя, че има рак на шийката на матката. Друга потърпевша, изгубила бебето си в тетевенската болница разказа, че по време на нейното раждане д-р Байчева и екипът й са били във видимо нетрезво състояние, а родилката ги е чакала отвън да се посъвземат.

Докладът от проверката по случая ще бъде готов във вторник. Той ще бъде предаден на главния прокурор, както и на Българския лекарски съюз, който има право да отнема лекарски права.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
Apostol преди 8 години
triabva da se Linchyva!!!!!!!!!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хронична лекарска болест - до обяд са гладни, следобяд им се спи, на нощните дежурства открито спят, като през цялото време имат чувството, че не им се плаща достатъчно.
42
2
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Е га ти цирка! Другарки и другари,даващи мнение по медицински въпроси,въпреки дивите изпълнения на избранниците им /дупетати и 'сек'ви началници/ в сектор здравеопазване!
41
1
 
7
 
! Отговори
Черно на бяло преди 8 години
Те и психиатрите са такива простофили с дипломи. Болните от шизофрения трябва да са на поддържаща терапия цял живот - те им препоръчват 2 години след излизането от специализираното психиатрично заведение. За психичните ТЕЛК-ове пък и дума не може да става. Шизофреник излиза от Раднево, след като е бил там на задължително лечение, изпратен там със съд и получава ТЕЛК с 0 % увреждания !
40
1
 
2
 
! Отговори
BB преди 8 години
Tasi ubiieza e sa Satvora no v bG nama ispalnenia na sakonite eto i zz zvetanov ot gerb e na Svoboda mutrite komandvat bg
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази Боже!! Само това мога да кажа
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сбърках името на лекарката...иде реч за д-р Байчева
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се провери дали д-р Календерска има дипломи, че доста лекари се навъдиха без такива.
36
12
 
1
 
! Отговори
Иванч0 преди 8 години
Защо ни занимавате с глупости по цял ден??!!!!!!!
35
1
 
8
 
! Отговори
хирург преди 8 години
Всичките ези приоми задължително ги изучавахме-форцепс,метод на Кристелер.Но тогава много от лекарите директно ни отправяха по селата и трябваше в критични ситуации сами да се оправяме.След това се реши-при проблеми в началото на раждането и даже при съмнение за такива още преди самото ражданета веднага да се прави секцио!Това е и грешката.Трябвало е веднага да се направи секцио.Нещо което са длъжни всички АГ специалисти да го правят.Като операция това е нещо рутинно и не сложно за извършване.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хм. провинциалната държава.
33
1
 
5
 
! Отговори
истина преди 8 години
Първескиня на 35 г бях , и ако не ми беше помогнато с методът на Кристелер щях да си загубя любимата щерка
32
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тука става въпрос за тетевен ами царедворецът щерев как умори изученатажена и съсипа две семейства съд до дупка по американски обезщетениев милиони
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да я разстрелят, ще е малко, болката за родителите е безкрайна. А тази комунистка ще си остане там , със сигурност.
30
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
като я слушах лекарката как говори тя е отваряла книга когато е следвала медицинаот тогава до сега в малкия град каквото е научила от по възрастните колегисега като я гледам е в критическата възраст и най добре да напусне тази професия
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бургас, Окръжна болница,преди 28 години родих по същия начин,описан по горе, с форцепс, с натискане по корема, с псувни от акушерките край мен, че съм била лигла и съм охкала, на едно много тясно магаре/дъска, не нормално място/легло например, за раджане, едната акушерка ми държеше краката нагоре вързани с един чаршаф и дърпаше нагоре да не пречат на лекаря, накрая ме оставиха на магарето, развикаха се да не мърдам, аз изгубих съзнание, Е-какво се е променило другари
28
1
 
21
 
! Отговори
гочо преди 8 години
Тази нагла и безсърдечна жена не трябва повече да бъде лекар.
27
4
 
20
 
! Отговори
SS преди 8 години
Необходимо е да се проведе КАЧЕСТВЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ и ако се установи лекарска вина - да се стигне до затвор и конфискуване на ЦЯЛОТО имущество. Само такива мерки могат да стреснат тези *** (защото какво да се лъжем - лекарите в БГ не са компетентни! Ама искат да гушкат пари...)
26
2
 
9
 
! Отговори
ДО 32 преди 8 години
АЗ СЪМ С ТАСЕН ТАЗ .А ИМАМ ТРАЗНАЦИ-ЕСТЕСТВЕНО РОДЕНИ СЕКЦИО И ТО ПРЕДИ 22 ГОДИНИ.БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД .ЧЕ НЕ СЪМ ПОПАДНАЛА НА Д-Р БАЙЧЕВА.
25
1
 
15
 
! Отговори
секцио преди 8 години
При родилка с тесен таз - задължително секцио - знаят го всички гинеколози. С това сядане на корема за да избутали бебето , умориха детето на родилка с второ раждане в *** в София още преди 1989 г.