Д-р Байчева се кълне: Не чувствам вина. Не съм убийца!

Млади жени разказаха още разкрития за болницата и докторката
1 юни 2015 10:18,
63
Д-р Байчева се кълне: Не чувствам вина. Не съм убийца!
Снимка: Нова тв

"Аз не чувствам вина", сподели д-р Нина Байчева от тетевенската болница пред Нова телевизия, след като млада родилка разказа ужасяващи подробности за раждането си в лечебното заведение.

"Не съм убийца, направила съм всичко възможно за да спася бебето на Наташа Габровска. В крайна сметка ние лекарите не сме богове. Такива неща се случват въпреки всички наши умения", коментира в своя защита д-р Байчева. 
 
Бебето на Наташа Габровска почина при раждането. Младата жена разказа за скандално отношение към нея от страна на шефа на отделението д-р Нина Байчева. Първите данни от проверката на "Медицински одит" по случая показаха, че при раждането са използвани неправилни и отречени от ЕС техники.

Става въпрос за така наречения висок форцепс – такъв се използва преди главичката на бебето да е слязла достатъчно ниско. Използван е и  методът на Кристелер - при него акушерка използва сила върху корема на майката, за да избута плода. Заключението на проверяващите е, че раждането на е водено правилно.
 
Д-р Байчева обаче категорично отрече да е използвала висок форцепс. Същото твърди и акушерката, асистирала при раждането. "Лъжиците паднаха и не използвахме форцепса", разказа акушерката. 

Братът на Наташа обърна внимание и на още една подробност – жената е била с тесен таз, нещо което лекарите са установили след загубата на детето. Той обвини лекарката в некомпетентност, тъй като е измерила таза, но е преценила, че нормалното раждане може да се осъществи.
 
"Надявам се да има справедливост, но не мога да кажа, че вярвам, защото ако д-р Байчева беше осъдена за предишните си грешки, моето дете щеше да бъде живо и днес на празника на детето аз щях да му се радвам. Тя е останала безнаказана", сподели Наташа Габровска. Семейството й продължава да търси адвокат, който да защитава позицията й в съда. Вчера прокуратурата ги е потърсила, за да дадат показания по случая. 

Междувременно и други млади жени разказаха за некомпетентността на д-р Байчева. Една от тях разказа, че лекарката й направила изследвания, но не успяла да видя, че има рак на шийката на матката. Друга потърпевша, изгубила бебето си в тетевенската болница разказа, че по време на нейното раждане д-р Байчева и екипът й са били във видимо нетрезво състояние, а родилката ги е чакала отвън да се посъвземат.

Докладът от проверката по случая ще бъде готов във вторник. Той ще бъде предаден на главния прокурор, както и на Българския лекарски съюз, който има право да отнема лекарски права.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ли па не, грубостта на някой щяла да ме откаже да имам деца. Ако е така, още по-груби трябва да са. За да може полуидиотите сами да се отказват от себевъзпроизводство.
23
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми след като таза и е тесен, значи природата не и е предписала да има деца. Ако беше в средните векове така щеше да си остане. Те затова хората са гледали жената да има хубав ***, ама сега се извратиха - искат кльощаво и слабо, за да се *** лесно. И освен това - трябва да се ражда до 24-25 години, докато е още еластична. Говоря за първия път.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИ И ОЩЕ КАК ! ГРУБОСТТА И ЦИНИЗМЪТ НА МНОГО АКУШЕР ГЕНЕКОЛОЗИ ПОНЯКОГА КАРАТ ЖЕНИТЕ ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ПО-НАТАТЪШНИ РАЖДАНИЯ !
21
1
 
9
 
! Отговори
Atabin преди 8 години
проблем в малките болнизи е и липсата на педиатер/ неонатолог/ които да реанимира бебето! много от бебетата могат да бадат спасени!! при адекжатна реанимациа!!
20
3
 
39
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Някой спомена по-долу в коментарите, че дъщеря й е бременна и ще ражда скоро... Въпросите ми към тази вещица е: И внучето ли си ще *** по начина, по който сте изродили това бебе? И за вашата дъщеря ли ще извадите железата и ще крещите как не се е научила да ражда? И на вашата дъщеря ли ще скачате по корема, за да излезе детето?Ако отговорът е "НЕ!", значи сте виновна за умишлено убийство на бебе, тежка телесна повреда на родилка, както и психически тормоз с крясъците "Ти си уби детето!"
19
3
 
32
 
! Отговори
аууу преди 8 години
Вижте И гадната и самодоволна физиономия бееееее......гледах интервюто на Господарите с родилката и просто нямам думи....Като жена , която е раждала , разказа на родилката меко казано ме потресе ...настръхвах , гадеше ми се , ужасена бях ...отвратена ..думи нямам . Кураж майче !
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го това животно сутринта,възмутена е много слабо казано за тая *** *** трябва линч...пребиване с камъни, за да се стреснат малко от тяхната "гилдия"...раждала съм две деца...и аз съм с тесен таз, и при мен беше установено по време на раждането...и много бързо сформираха екип за секцио!Защо това същество не е направило секцио?Защо използва форцепс?И обикновените хора знаят, че това е много рисков метод..и се е използвал много назад в годините в изключително краен случай!В кой век живеем?
17
29
 
9
 
! Отговори
Батката преди 8 години
До Анонимен 16Дъщеря и ако чете коментарите ви може и да не роди, защото едва ли преживява леко това което се случва около майка и.... Така че имайте малко милост поне към нея и спрете да си изливате мозъците тук
16
7
 
14
 
! Отговори
mery преди 8 години
Изобщо не оправдавам грубото отношение на лекарката, но преди 27 години бях в същото положение като родилката с тесен таз, заседнало бебе в родовия канал на което почнаха да губят тоновете и точно с тези техники натискане на корема и форцепс спасиха бебето и мен! Благодарна съм на д-р Железов от Добрич !
15
3
 
29
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
До БатманУстановено е че таза на родилката е тесен при последващ преглед СЛЕД като е загубила детето. Не я е мерил брат ѝ. И аз се чудя тази как е жива и в добро здраве. Особенно след като на роднините им е разказано какво се е случило. Аз като баща на малко дете не зная какво бих и направил, но не мисля че щеше да може да ходи след това. Пък нека ме съдят после същите които и сега нея ще съдят...
14
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По наглото държание може да се разбере какво животно е това! Толкова годините хората са търпяли и въпросахе защо? Страх, връзките на това животно и т.н. позната жена ми е разказвала какво лошо отношение има в някои болници към родилките в последния стадий на раждането. Обиди, цинизми, пренебрежение и незачитане на човешкото. Защо не я накажат местните като се прибира от робота? Страх ли ги е?
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18 !Дано не си прав!Такива *** не следва да се размножават!
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъщерята на това изчадие е бременна в момента. Явно ще види внуци. За радост на защитаващите я и съмняващите се във вината й от предходните коментари.
11
33
 
8
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Абе аз не мога да разбера всички тук много компетентни относно лекарката. Не че я защитавам ама много разбирате от раждания. Аз пък немога да разбера как брата установява че тази и е тесен????????????
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах я сутринта по тв.Тази противна крава заслужава да лежи поне 10 години.И никога да не слага бяла престилка.Тази отвратяга е осакатила и убила десетки хора през гнусната си 32 годишна практика.Честно казано 10 са малка за престъпленията и.
9
5
 
9
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Значи засега има само един достоверен факт - че е избутвала със сила бебето през корема. Може да е отречен в ЕС, но въпросът е - правилно ли е в България. Проверяващите казват, че не. Има ли някой да каже нещо по този въпрос?
8
2
 
14
 
! Отговори
nemo преди 8 години
това изчадие внуци няма да види
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарите са като свински черва, така се пазят от гилдията едни други, че няма разплитане.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, не чувстваш вина, щото не е твоето дете, нали така *** нагла! Това че в пълно съзнание почти си изкормила жената и си и утрепала детето, не е болка за умиране, нали? Заради такива действително трябват камери във всички отделения, колкото и да е в разрез с постулатите за личната свобода на пациентите. На нито една жена няма да й е кеф да я заснемат докато ражда, но е за предпочитане това, отколкото да й извадят с клещи бебето барабар с вътрешностите.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда много "приятна" лекарка.