Полицейският протест продължава, поне до 5 юли

Служителите на реда ще доведат и семействата си на митинга
21 юни 2015 20:57,
58
Полицейският протест продължава, поне до 5 юли
Снимка: архив, Булфото

Управителният съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР/ СФСМВР/ реши да продължи до 5 юли провеждането на събрания на открито против промени в осигурителната система в МВР и за реформи в сектор "Сигурност", се казва в съобщение на организацията.

На 5 юли ще се състои и национален протест срещу промените в осигурителната система.

"Имаме решение, ако няма резултат от преговорите на 5 юли, когато е празникът на полицията да организираме национален протест под надслов "Ние не празнуваме", посочи Валентин Попов от организацията.

По думите му от синдикалните организации в МВР ще се обърнат към колегите си, независимо дали членуват, или не в синдикални организации на МВР за подкрепа. "Този път ще доведем и семействата си, както и хора от други организации. До момента имам разрешение от Столична община до 24 юли да стои палатковият лагер, а утре ще предприемем мерки за удължаването му до 5 юли”, коментира Валентин Попов.

СФСМВР е основана през февруари 2009 година, непосредствено след полицейските протести от края на 2008 година. В организацията сега членуват над 6500 служители на МВР - както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
до 38 (Иван) преди 8 години
Е този им почивен ден до 5 юли ли продължава?Направо да ги уволняват дисциплинарно и да се свършва със "стачката" по поръчка на БСП.А миналата година като пребиваха протестиращите тогава на фитнес ли бяха?Всичко се връща-сега народът ги е намразил!Тези дето протестират и ония дето биха протестиращи да ги уволнят до крак дано!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите да знаят,че ние помним какво направиха миналото лято-как пребиваха протестиращите пред НС.Сега тях защо никой не ги бие?Не нарушават ли общественият ред и спокойствието на депутатите?След като миналата година си окървавили ръцете с кръвта на народа сега заслужават само презрение от народа!Господа и дами полицаи да си бяхте опичали акъла тогава!Но не би-бихте народа като същински еничари.Е,кой каквото си е посял да си го жъне сега!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си викнат адвокати вместо да протестират
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А протестиращите защо не са бити още ?
30
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До всички драскачи, тролчета и всякакви други приказни герои. Ако някои си бе направил труда да провери щеше да установи, че те са там в ПОЧИВЕН ДЕН, че искат НЕ ПАРИ А УСЛОВИЯ НА ТРУД ТАКА ЧЕ ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ХАЙДУШКА БАНДА А КАТО ПОЛИЦИЯ ПОНЕ МАЛКО ДОБЛИЖАВАЩА ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ. Разбирам , че за повечето от вас да подкрепите чисто принципен протес БЕЗПЛАТНО е немислимо , но се намират все още разумни хора ца които думи кото чест и достоинство са част от ценностната им система на които с
29
2
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ако си вършеха работата да ги подкрепим, ама то почти никаква разкриваемост на престъпленията, крият се по храстите с палките и после "Ами сега ко шъ праим?". Извинявайте господа полицаи ама битовата престъпност е с чудовищни размери, заради вашето и на прокуратурата бездействие!!! За какви привилегии стачкувате след като не си вършите работата за която ви плащат!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато човек не е доволен от работата си, не протестира, а напуска и си търси друга. Колко от недоволните са склонни да напуснати да дойдат в частния сектор да работят?
27
6
 
4
 
! Отговори
Оставка... преди 8 години
... на 13главата Ламя на Борисов, която някои, незнайно защо, наричат "правителство"!
26
7
 
5
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Боже,колко сте прости. Стойте си и къртете каквото искате в Америката,че заради простотията сме на това дередже,мутри да ни управляват и да си играят на политика. Държава и народ,който не уважава силовите си структуи е просто пихтиеста маса и *** на чужди интереси.
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спете им заплатите и могат да протестират колкото си искат!
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми за ченгетата, аз си къртя кинти в Америката!
23
4
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Госпожо МВР не допустимо е държавни служители да протестират.Нахората им омръзна да гледат униформени с наднормено тегло да се изявяват като медийни звезди вместо да си отидат по местослужени и поемат дежурствата.Къде им е морала те да се излежават в палатките пред парламента а други да им дават дежурствата.Кой ще им плаща командировката на тези от провинцията. Това са платени *** и подкрепяни от хора които имат интерес за хауса в БГ.Нито крачка назад о т взетото решение
22
5
 
16
 
! Отговори
До баба Сврака преди 8 години
То сегашната полиция за какво да я храниш? За да не ти протестират пред прозореца ли?
21
7
 
31
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 8 години
По една тояга и всичките да се върнат по селата си, да копат и садят картофи. Това не са полицаи, това са торби с ***, които ако трябва да се затичат, ще пукнат от инфаркт на третия метър. Шопари шкембелии. Виждал съм как чужденци се подсмихват ехидно при вида им.
20
25
 
8
 
! Отговори
баба Сврака преди 8 години
Като не храниш твоята армия и полиция ще храниш чужда ШЛьОкО миризлив !
19
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Като не им харесва молба и да напускат да си търсят друга работа и без това са много в ЕС сме с най много полицай на глава от населението.Няма логика на всички други професии вдигнаха годините за пенсия за тях не може(не коментирам колко си вършат работа и че една част от тях са в играта с престъпниците)и 20те пенсии на куп да им намалят това остана от Тошово време тогава го въведоха да ги пазят от гнева на хората.
18
4
 
12
 
! Отговори
пупу преди 8 години
няма разлика между Ром и Милиционер .. Все търтей на народа на ръцете чакат и Айгърясват по цял ден , за далавери мислят ....
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Тъпанаримаркс също е създал религия нарича се комунизъм най силният опиум
16
1
 
3
 
! Отговори
леля ти преди 8 години
До хризантемаСамо те са дошли до сега .Разбра ли моето момче .
15
3
 
4
 
! Отговори
бате ти преди 8 години
До ОбективенКолко пъти да ги назовават.Сложи си очила и се разрови ,пък може и да ги прочетеш.