Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола

По случая тече проверка в МВР
Обновена: 4 юли 2015 13:01 | 4 юли 2015 07:45, Веселина Йорданова
124
Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола
Снимка: bTV

Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът.

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AH,KAKVA IZNENADA.NE VIE IMATE GRSHKA POLIZAITE SA MNOGO DOBRI HORA-PREBIVAT COVEKA BEZ DA IM MIGNE OKOTO I KARAT AVTOMOBILITE SAM,AMA SAMO SAS145 KM.V CAS.
51
2
 
18
 
! Отговори
Гостня преди 8 години
Друг е въпросът, че нивото на служителите е жестоко ниско, кактп и на администрацията в цялата страна, както и на образованието. Каквото ни е образованието, здравеопазването, такава ни е и полоцията. Това се дължи на неспирсщите вече почти 26 години реформи. Служителите на МВР в тези години са работели с 5 закона за МВР. Така е и въвъ всички другу сфери.
50
8
 
6
 
! Отговори
Гост преди 8 години
От 47000 служителя в МВР, 8000 пожарникара, 5000 администрация, 3000 като научно-технически и приложен състав в това число, а не отделно от 47000. От тази цифра ако се махнат служителите от гранична полиция ще се води, че служителите с чисто чолицейски функции са далеч по-малко. Преди време ми казаха, че водеонаблюдението в Мюнхен е в сграда по-голяма от тази на столичната. За какво говорим. Често се говпри, че сме полицейска държава. И това не е така, защото ако бяхме такава, нямаше да има Гър
49
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма полиция в България, има само една група да не кажа пасмина търтей, които НЕ спазват законите, които трябва да защитават, НЕ вършат нищо за което им се плаща,НО имат големи изисквания и претенции за привилегии. Скапаните ушеви трябва да бъдат намалени на 50% и да останат хората, които дават резултати, а не бройка, която не генерира никакъв резултат.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички държавници папкат от вашите пари, Вашите данъци които плащате да ви построят нова градинка в квартала, да оправят пейкире, тротоарите, да почистят улиците и обезопасят движението отиват за скъпи коли на кметове, дворци на приближените им от семействата. Всяка градска мутра получила добра държавна работа е в приятелски връзки с кметове и началници на полиции. Народа без образование и денонощна борба с държавното безобразие няма да направи нищо.
47
0
 
17
 
! Отговори
Веско. М. преди 8 години
Родната полиция ни пазииии .....
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаят гнилата и неработеща система. Богове на корупциятаи държавното престъпление. В основата на тази система стои съдебната система. Независима от управлението съдебната система е добре захранвана от престъпници от държавен и частен характер. най големите крадци са хората на държавна работа. Затова аз съм за приватизация на всичко в страната с изключение на войската която я нямаме и част от полицията. защо България няма създадена частна полиция ? Знаете ли ? Защото държавата е монопол за
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно колко полицаи има в България. Важно е колко от тях си вършат съвестно и отговорно работата. А те могат да бъдат преброени на пръстите на двете ми ръце...
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път всички коментари са единодушни - полиция = мафия = престъпност.
43
0
 
13
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
До ПолицайНа 45г пенсия и на 50г при Св.Петър на отчет!!Има правда на този свят.ха-ха-ха-ха
42
1
 
33
 
! Отговори
111111 преди 8 години
То нашите милиционери ще ги търсите там където има аванта,далавера и контрабанда!!Господ да пази народа от тези алчни индивиди.
41
1
 
44
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Важното е да се пенсионираме на 45г и да взимаме 20 брутни заплати накуп. За работа не ни търсете.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички бивши,,настоящи и бъдещи *** са престъпници на които народа плаща огромни заплати,,пенсии и доживотни ппивилегии за да не въпшат и за 1ст работа,Неслучайно 90% от народа ги мрази!
39
3
 
23
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
По принцип след като се намерят откраднатите коли трябва веднага да се връщат на собственика и да си тече разследването. Да, ама не! Започват едни безкрайни контакти с прокурор, оперативен (не знам точно какво работи, така му викат в МВР-то) и те по заобиколен начин те поканват да кихнеш. Нормативната уредба (каквато и да е тя) служи на всички , които изброих, но не и в полза на пострадалия. Зяо е така? Защото изброените са правоимащи и те пишат законите в своя угода, а не потърпевшите. Патил.
38
0
 
26
 
! Отговори
12543698 преди 8 години
точно полицаите за пари екскортират колите до границата да бъдат откраднати в чужбина
37
0
 
27
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Българската мафия осигурява истински паспорти на бойци от Ислямска държава (ИД), като печели по 20-30 хил. евро от всеки издаден документ, твърди твърди германският вестник Ди велт, като се позовава на агент под прикритие, работещ в Близкия Изток.Според изданието германската гранична полиция вече е задържала няколко джихадисти, издирвани от Интерпол, които се движат с истински български документи.
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Повечето от вас незнКрадена кола с фалшиви номера е карана със 145км/ч на път с ограничение от 80км/ч. Да ти е хрумвало някога, че тая кола трябва да бъде преместена с паяк/автовоз спазвайки правилата?
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ СЪТВОРЕНА ОТ КОМУНИСТИ ! КАК В АНГЛИЯ В САЩ ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА ЩОМ СБЪРКАШ НЕЗАВИСИМО КОЙ СИ А КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН НЯКОЙ КАТО 25 Г. ВЕЧЕ СМЕ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО НИ СЪСИПВАТ КАТО ДЪРЖАВА ,КАТО НАРОД ,КАТО ИНДИВИДИ-КРАДЦИТЕ !
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ето как 50 000 полицаи развалят рейтинга на останалите 50, които са честни и вършат отговорно задълженията си."За съжаление е истина.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските полицаи определено са много - 47 000, по данни на МВР. Отделно има 8 000 пожарникари, 5 000 са работещите в администрацията, и 3 000 са заети в научно-практическите звена на вътрешното министерство.*** dnes bg/obshtestvo/2010/03/20/policaite-ni-3-pyti-poveche-na-glava-ot-naselenieto-ot-rumyniia.88068