Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола

По случая тече проверка в МВР
Обновена: 4 юли 2015 13:01 | 4 юли 2015 07:45, Веселина Йорданова
124
Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола
Снимка: bTV

Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът.

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Пенсиониране не на 50, а още на 45 години за отрудените блюстители на реда!!Увеличаване на бюджета на МВР на 3 милиарда лева!И дума да не става да си плащат осигуровките...
71
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е Българския полицай (вероятно с няколко изключения ,моля да ме извинят)- корумпиран, некомпетентен, арогантен, с огромно самочувствие, продаващ се на престъпниците........зад задната седалка задължително се кипри полицейска фуражка, която му дава право да паркира където пожелае, а ако надвиши скоростта-няма проблем ще се легитимира пред колегите....преди няколко дни полицай летя с огромна скорост в личното си БМВ край Ябланица, но за съжаление не са го спрели колегите, а 2,5 тонен джип
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДО БОЙКО ТИКВАТАсЪюз Бастунчо !
69
2
 
13
 
! Отговори
спомени преди 8 години
Аз си спомнян как сержант от полицията намери загубени към 7 милиона щатски долара и ги предаде по надлежния ред. Заради което всички го подиграваха впоследствие !!! За награда му подариха някакъв евтин часовник.
68
3
 
38
 
! Отговори
ДО БОЙКО ТИКВАТА преди 8 години
ЕВРОПЕЙСКИЯ САЮЗ ТРВБВА ДА НИ ВКАРАТ 20 000 ПОЛИЦАЙ А НАШИТЕ 50 000 *** ОТ МВР ДА СЕ ЗАКРИЕ...САМО ТАКА ЩЕ ИМА РЕД В ДЪРЖАВАТА
67
29
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Нормално е да се закара някъде където има вмясто и ще се охранява.А кой да го закара? Мое би да извикат собственика от Видин или пътна помощ,която ще вземе не по-малко от 150-200 лв.? Кажете бе Кратунковци? Общи приказки,като вашите на пазара!
66
17
 
4
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Много разбирачи тука,ама да ви светна,че да не се излагате,след като ви мързи да четете:-С веществените доказателства по дадено дели се разпорежда прокуратурата-тя разпорежда,кое как да се съхранява,дали да се връща и кога да се връща.-Веществените доказателства трябва да се съхраняват някъде,но видно от вида на същото,то едва ли би могло да се пази в стаята на разследващия или в склада на домакина,а обособени места за това в сградите на Полицейските управления няма! ..........
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До edinИнтересно за какво ще ги съди?
64
0
 
10
 
! Отговори
www преди 8 години
Сега си представете, ако човекът нямаше GPS или ако беше изключен, докато колата е в полицията, какво щеше да се разбере по случая?
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родната Милиция ни гази, тероризира, а сега вече и колите ни подкара.
62
2
 
27
 
! Отговори
edin преди 8 години
Ами,сьди ги,бе пич!!!Хвани си адвокат и .........до дупка!!!Изпраскай им една хубава характеристика,така че да не могат да се опомнят!!!Ние тук само можем да те подкрепим!!!
61
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия надминаха милиционерите,нема полза от тях
60
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсията на 25, че са много стресирани.
59
5
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
По манипулативно заглавие скоро не бяхте съчинявали . По Цариградско такситата се движат с над 120 проблемът е в бюрокрацията , доколкото разбирам един месец по-късно СОБСТВЕНИКЪТ не може да си получи колата !? и като си я получи не се знае в какво състояни
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разгледах ги устройствата за кола. Те се оказаха сравнително евтини има и безплатни сайтове, които ти позволяват да си следиш колата в реално време. Доста хитро. Не знаех, че е така достъпно. От цялата гнусна работа, нещо полезно.
57
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА ХА !!!!!!!КРАДАТ ТИ КОЛАТА НАМИРАШ Я И НЕ ТИ Я ВРЪЩАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ПОСЛЕ !!!!!!!!!КАКЪВ СРАМ!!!!!!!!!!1
56
0
 
4
 
! Отговори
ДАН преди 8 години
До Анонимен........ДА.......ЖАЛКО Е.НО Е ТАКА
55
0
 
18
 
! Отговори
не е така... преди 8 години
Не е това което си мислите - бързал е да я върне на притеснения собственик!!!
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO NALI I BOIKO BORISOV RABOTESHE V MVR.
53
0
 
8
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 8 години
До FBI... а както знаем от медиите в " българската мафия осигуряваща български паспорти на бойци на Ислямска държава" има " дороволни и тайни сътрудници на българското МеВеРе " ... т.е. те работят за ИД ?