Откриха трупове на умрели телета в река край Шумен

РИОСВ, ОДБХ: Животните не са били болни от антракс
Обновена: 28 юли 2015 18:29 | 28 юли 2015 18:26, Анисия Иванова
20
Откриха трупове на умрели телета в река край Шумен
Снимка, архив Булфото

Сигнал за умрели телета, изхвърлени в коритото на река край село Давидово, е постъпил в Регионалната инспекция за околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен. Той е подаден от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Търговище, съобщават от еко инспекцията.

Още по темата

Сигналът до специалистите от Агенцията по храните е подаден от кмета на село Давидово. След проверка на екип на ОДБХ е установено, че двата трупа са изхвърлени в коритото на река, течаща през селото и са полуразложени.

Сигнализирано е до екип на Гражданска защита за извозване на труповете до екарисаж в Шумен. Екоинспекцията от своя страна уведомява Регионалната здравна инспекцията в Търговище, чрез телефон 112, Басейнова дирекция Черноморски район - Варна и Община Търговище.

Извършена е съвместна проверка от екип на РИОСВ - Шумен, ОДБХ - Търговище и Община Търговище. Проверката е установила, че животните не са болни от антракс. Предстои да се докаже какво е причинило смъртта им, допълниха за БТА от пресцентъра на РИОСВ.

Мъж от варненското село Млада Гвардия почина от антракс преди две седмици. 18 души са имали контакт с болната крава и починалия. След разследване, се оказа, че месото на болното животно станало на наденици, които отишли към варненски заведения. Проверка на Агенцията за безопасност на храните установи в 10 от 27 проверени търговски обекта във Варна и региона - заведения за бързо хранене, ресторанти, хотели, магазини, положителни проби за антракс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Река Поройна ги е завлякла и са се удавили, хихи. Щом е край Шумен, значи е река Поройна! Кой не е чувал за нея?
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ами, антракса е част от бактериологичното оръжие. Наред с климатичното оръжие на Русия тези дни виждате какво става от жега. Както каза Волфович днес..."----------------------------------Най-опасното оръжие е простотията на българина,след това идва безхаберието, после тоталната липса на чуство за принадлежносткъм обществото, по-нататък липсата на каквито и да е подготвени специалисти,липса на ефективна общинска и държавна администрация, кабинет, премиер и президент.
4
4
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
И нито дума за евреите които се гордеят с успешния геноцид. Това лакейско покорство им дава вдъхновение да сипват антракса вече в чиниите ни.
3
4
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво! Таз година умрели телета, догодина умрели крави!
2
8
 
4
 
! Отговори
ДО 1 преди 8 години
Не се и съмнявам.....нашето диво татарско племен с мозъ4ен капацитет и култира равни на ПЪЛНА НУЛА е способно на всичко....даже и майка си да затрие само и само да има КЕЛЕПИР!!! Само бой и трепане трябва за такива УРУДИ като се хванат.....това е дивашка държавица мижава с още по-дивашко ненормално население с изродени гени...само от трепане разбира!!!
1
2
 
1
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Преди години в р.Янтра около Горна Оряховица редовно си плуваха някакви надути прасета, телета, пилета, кучета и каквото се сетиш.